Βαλβέρδε: «Να μην μας παρασύρει»

Βαλβέρδε: «Να μην μας παρασύρει»

Δύσκολο αλλά όχι αδύνατο χαρακτήρισε το έργο του Ολυμπιακού απέναντι στην Άρσεναλ, ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός τεχνικός, λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής από το Ηράκλειο για την Αθήνα, υποστήριξε πως οι Λονδρέζοι είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» θα πάνε στην Αγγλία με στόχο να πάρουν ότι καλύτερο μπορούν από την αναμέτρηση.

Αρχικά, ο «τσινγκούρι» μίλησε για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, στο οποίο ο Ολυμπιακός, αν και αγχώθηκε, κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» και να κάνει το «2Χ2» στη φετινή Super League.

«Είμαστε ακόμη στην αρχή του πρωταθλήματος και αυτό που έχει σημασία είναι οι νίκες. Μετά την Ξάνθη κερδίσαμε και τον Εργοτέλη και συνεχίζουμε. Σε κάθε παιχνίδι θα είμαστε διαφορετικοί, καλύτεροι. Αυτό φάνηκε και με τον Εργοτέλη. Είχαμε καλύτερη λειτουργία από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια, πιέσαμε καλύτερα κατά διαστήματα», τόνισε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Και συνέχισε: «Σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε έχει πολύ μεγάλη σημασία το να κερδίζουμε τα παιχνίδια και να συγκεντρώνουμε βαθμούς. Ειδικά όταν κερδίζεις εκτός έδρας είναι ακόμη πιο σημαντικό, αφού αυτά τα παιχνίδια είναι δύσκολα και κρύβουν εκπλήξεις. Ευτυχώς, αυτήν τη φορά, το ταξίδι μας στην Κρήτη δεν είχε δυσάρεστες εκπλήξεις».

Όσον αφορά στο παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλ, απάντησε: «Όταν παίζεις απέναντι στην Άρσεναλ δεν μπορείς να πεις και πολλά. Από μόνο του το παιχνίδι μας κάνει να είμαστε σε εγρήγορση. Η Άρσεναλ είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου μας, μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και το φαβορί για να κατακτήσει την πρώτη θέση στο γκρουπ. Αυτό λέει πολλά για το πόσο δύσκολη θα είναι το έργο μας. Δεν θα πάμε στο Emirates έχοντας στο μυαλό ότι θα χάσουμε το ματς.

Σκοπός μας είναι να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντί τους. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Να τους ανταγωνιστούμε και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα μπορέσουμε να πάρουμε από αυτό το παιχνίδι. Εμείς, όμως, σίγουρα θέλουμε να πάρουμε… κάτι.

Είναι προφανές πως είναι δύσκολο το έργο μας. Είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι αδύνατο να καταφέρουμε να κερδίσουμε κάτι καλό. Εάν κάνουμε αυτό που πρέπει, είμαστε συγκεντρωμένοι, ανταγωνιστικοί και αποφύγουμε τα λάθη, τότε έχουμε ελπίδες για μία καλή παρουσία. Δεν πρέπει να αφήσουμε την Άρσεναλ να μας παρασύρει στον ρυθμό της.

Οι ποδοσφαιριστές της είναι νέοι, έχουν ενθουσιασμό και εάν βρουν ρυθμό, μπορούν να μας δημιουργήσουν άσχημες καταστάσεις. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να μην αφήνουμε κενούς χώρους και να κάνουμε την άμυνά τους να ανησυχεί και να μας αισθάνεται.

Είναι προφανές ότι στο σημείο που βρισκόμαστε δεν μπορούμε να συζητάμε για το εάν είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γιατί σε τέτοιου είδους παιχνίδια μπορείς να πάθεις μεγάλη ζημιά εάν δεν βρίσκεσαι στο 100% και αγωνιστικά και πνευματικά. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη μας».

Παράλληλα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε… ψήφο εμπιστοσύνης στον Φράνκο Κοστάντσο: «Δεν είμαι ικανοποιημένος 100% μαζί του. Είμαι ικανοποιημένος 200%. Τον στηρίζω και τον πιστεύω απόλυτα όπως και όλους τους παίκτες μου».



Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved