Καμαρά στο Onsports: «Ο κόσμος με τρελαίνει!»

Καμαρά στο Onsports: «Ο κόσμος με τρελαίνει!»

Δεν έχει συμπληρώσει καν τέσσερις μήνες στο Αγρίνιο, ωστόσο ο Ανρί Καμαρά ήδη λατρεύει τους οπαδούς του Παναιτωλικού. Σε τέτοιο βαθμό που δεν διστάζει να δηλώσει ότι θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στους Κυανοκίτρινους!

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός είναι από τους ποδοσφαιριστές που γουστάρει η εξέδρα. Εχει το κάτι τις που απαιτείται για να μπει στην καρδιά του οπαδού. Χρειάστηκε ελάχιστο χρόνο για να γίνει αγαπητός στο Περιστέρι και παρότι δεν βρήκε τόσες φορές δίχτυα, όσες θα περίμεναν οι φίλοι του Ατρομήτου, έχτισε πολύ δυνατή σχέση μαζί τους.

«Ανρί για πάντα στο Περιστέρι» έγραψε κάποιος σε έναν τοίχο στο Μαζαράκη, μόνο που η επιθυμία του δεν έγινε πραγματικότητα. Ο Ανρί μετακόμισε στο Αγρίνιο, αλλά την αγάπη του κόσμου δεν τη στερείται ούτε εκεί. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που πλέον είναι και πιο «ζεστός», έχοντας μπει φουριόζος στο φετινό πρωτάθλημα. Ο πρώτος σκόρερ και πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία της Εθνικής Σενεγάλης μίλησε στο Onsports και παραδέχθηκε ότι «με τρελαίνει ο κόσμος του Παναιτωλικού».

Κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα θεωρείς ότι κερδίσατε έναν βαθμό ή ότι χάσατε δύο;

«Δεν μπορώ να πω ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Μπήκαμε πολύ δυνατά στο ματς και προηγηθήκαμε νωρίς, αλλά μετά το 1-0, μάλλον πιστέψαμε ότι θα κερδίζαμε εύκολα, με αποτέλεσμα να χάσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και να δεχθούμε δύο γκολ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Ισοφαρίσαμε αμέσως, αλλά μείναμε με δέκα παίκτες και το παιχνίδι έγινε πολύπλοκο. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν ερχόταν αυτή η αποβολή, πιστεύω ότι θα παίρναμε τελικά τη νίκη, γιατί στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ αυτοσυγκεντρωμένοι. Από την άλλη, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, δεν είναι κακός ο ένας βαθμός».

Εχετε ήδη 7 σε τέσσερις αγωνιστικές. Τη θεωρείς καλή συγκομιδή ή περίμενες ακόμα περισσότερους δεδομένου ότι έχετε δώσει τα τρία από τα τέσσερα ματς εντός έδρας;

«Δεν λέω ότι δεν θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους. Σίγουρα θα μπορούσαμε. Πρέπει όμως να λάβουμε υπ όψιν μας ότι είμαστε νέοι στην κατηγορία, όπως επίσης και ότι είμαστε και καινούρια ομάδα. Συνολικά, λοιπόν, θεωρώ καλή τη συγκομιδή των επτά βαθμών»

Αλήθεια, με το υλικό που έχει ο Παναιτωλικός, ο στόχος είναι η εξασφάλιση της παραμονής ή κάτι περισσότερο;

«Πάντα πρέπει να πηγαίνεις βήμα βήμα. Το ιδανικό θα είναι να μαζέψουμε γρήγορα τους βαθμούς που χρειάζεται μια ομάδα για να τελειώνει με την παραμονή της και στη συνέχεια να κοιτάξουμε το κάτι παραπάνω. Εχουμε νομίζω δυνατότητες για καλή πορεία και δεν πρέπει να συμβιβαζόμαστε με τα λίγα».

Φαίνεται από τα πρώτα ματς ότι έχεις ταιριάξει με τον Χαριστέα…

«Ο Αγγελος είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Πολύ ποιοτικός επιθετικός και όντως μαθαίνουμε πολύ γρήγορα ο ένας τον τρόπο παιχνιδιού του άλλου. Οσο περνά ο καιρός, η συνεργασία μας θα γίνεται και καλύτερη. Το θέμα, βέβαια, είναι ότι όλη η ομάδα λειτουργεί σωστά. Αν δεν συνέβαινε αυτό, ούτε εγώ, ούτε ο Χαριστέας θα μπορούσαμε να πάρουμε μόνοι μας τους βαθμούς».

Φεύγοντας από τον Ατρόμητο, πήρες την απόφαση να παραμείνεις στην Ελλάδα μετακομίζοντας στο Αγρίνιο. Οι πρώτες σου εντυπώσεις από το νέο σου περιβάλλον σε δικαιώνουν;

«Ειλικρινά, είμαι πολύ χαρούμενος με την επιλογή μου. Ο Παναιτωλικός είναι πολύ οργανωμένος και το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ο κόσμος. Το γήπεδο είναι πάντα γεμάτο και υπάρχει φοβερή αγάπη για την ομάδα. Μακάρι να παίζαμε κάθε εβδομάδα εντός έδρας. Ο κόσμος του Παναιτωλικού με έχει τρελάνει!»

Στις πρώτες σου δηλώσεις όταν ήρθες στη χώρα μας, είχες πει ότι θα πετύχαινες 15 γκολ. Στον Ατρόμητο δεν τα κατάφερες, αλλά φέτος φαίνεσαι πολύ αγριεμένος. Μήπως θα τηρήσεις έστω και ετεροχρονισμένα την υπόσχεσή σου;

«Δεν λέω τίποτα! Πέρσι που μίλησα, σταμάτησα στα τρία γκολ. Οπότε δεν ανοίγω το στόμα μου. Στο τέλος θα δούμε τι θα έχουμε καταφέρει. Ας βγάλω 15 ασίστ και ας πετύχω λιγότερα γκολ, δεν με πειράζει καθόλου. Αυτό, πάντως, που μπορώ με σιγουριά να πω είναι ότι νιώθω καλύτερα από ό,τι όταν πρωτοήρθα στην Ελλάδα. Εχω μάθει το πρωτάθλημα, τις ιδιαιτερότητές του, έχω προσαρμοστεί και νιώθω καλά στο μέρος που ζω. Θεωρώ ότι θα βοηθήσω τον Παναιτωλικό περισσότερο από ό,τι βοήθησα πέρσι τον Ατρόμητο».

Μια που μίλησες για Ατρόμητο… Την ερχόμενη εβδομάδα ο Παναιτωλικός πηγαίνει στο Περιστέρι!

«Το γνωρίζω και πολύ καλά μάλιστα… Θα σου πω απλά ότι μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ, με πήρε τηλέφωνο ο φίλος μου ο Εντου (σ.σ. Μπρίτο) και μου είπε ότι με περιμένουν! Δεν σου κρύβω ότι θα είναι περίεργο ματς για μένα. Δεν ξεχνώ τους οπαδούς του Ατρομήτου. Με αγκάλιασαν, με αγάπησαν και τους αγάπησα. Το ποδόσφαιρο όμως είναι έτσι που δεν επιτρέπει τους πολλούς συναισθηματισμούς. Πρέπει να νικήσουμε στο Περιστέρι και εύχομαι να σκοράρω για να βοηθήσω την ομάδα μου».

Εχεις συμπληρώσει έναν χρόνο και κάτι στην Ελλάδα και σίγουρα έχεις σχηματίσει άποψη για το ποδόσφαιρο και τη ζωή στη χώρα μας. Αν κάποιος πρώην συμπαίκτης σου στην Πρέμιερ Λιγκ σου έλεγε ότι είχε πρόταση από ελληνικό σύλλογο και σε ρωτούσε αν θα πρέπει να την αποδεχθεί, τι θα του έλεγες;

«Κατ΄αρχάς, θα τον ρωτούσα από ποια ομάδα έχει την πρόταση, γιατί σίγουρα θα παίξει ρόλο στην απάντησή μου. Αν, όμως, το κλαμπ που τον ήθελε συγκαταλέγεται σε αυτά που εμπιστεύομαι, θα τον προέτρεπα να έρθει χωρίς δεύτερη σκέψη. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι καλύτερο από ό,τι θεωρούν στο εξωτερικό, ο κόσμος αγαπά το ποδόσφαιρο, ενώ είναι και πολύ φιλόξενος. Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα και δεν σου κρύβω ότι θα ήθελα να τελειώσω εδώ την καριέρα μου. Μακάρι να μείνω μέχρι τέλους στον Παναιτωλικό. Θα το ήθελα πολύ. Αλλά αν τα φέρει έτσι η μοίρα και δεν παραμείνω στο Αγρίνιο, θα έψαχνα μια άλλη ελληνική ομάδα για να συνεχίσω. Περνώ καλά και αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που μετά τον Ατρόμητο, έκανα υπομονή και περίμενα να έρθει πρόταση από άλλο ελληνικό κλαμπ».



Super League 2: Εξασφάλισε την άνοδο ο Λεβαδειακός!
Super League 2: Εξασφάλισε την άνοδο ο Λεβαδειακός!
Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved