Σουάνης στο Onsports: «Με την Ξάνθη στην Ευρώπη»

Σουάνης στο Onsports: «Με την Ξάνθη στην Ευρώπη»

Την επιθυμία του να αγωνιστεί με την φανέλα της Skoda Ξάνθης στο Europa League, εξέφρασε με δηλώσεις του στο Onsports ο Δημήτρης Σουάνης.

Ο 25χρονος επιθετικός της Ξάνθης, ο οποίος με δικό του γκολ στο 90΄ «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του επί του ΟΦΗ με 3-1, μίλησε στο Onsports και υποστήριξε ότι ο μεγάλος στόχος της Skoda στη φετινή σεζόν, δεν είναι άλλος από την έξοδο στην Ευρώπη.

Παράλληλα, ο Σουάνης αναφέρθηκε στις φιλοδοξίες του, στον ανταγωνισμό που υπάρχει στο ρόστερ των Ακριτών, στον Μαρίνο Ουζουνίδη, αλλά και στην Εθνική Ελλάδας, τονίζοντας ότι θα κάνει τα πάντα για να πάρει την ευκαιρία από τον Φερνάντο Σάντος.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Onsports:

«Τα πρώτα τρία παιχνίδια ήταν τα πιο δύσκολα της χρονιάς. Δεν πήραμε βαθμούς αν και παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο, όμως καταφέραμε και το ξεπεράσαμε, δεν απογοητευτήκαμε και δείξαμε ότι έχουμε πολύ δυνατό χαρακτήρα. Η νίκη με τον ΟΦΗ ήταν πέρα για πέρα δίκαιη, πήραμε τους 3 βαθμούς και πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στο δύσκολο παιχνίδι με τον Άρη».

Για τους στόχους της Skoda Ξάνθης: «Στόχος είναι να βγούμε στα πλέι οφ παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Είμαστε καινούργια ομάδα, έχουν έρθει πολλοί καινούργιοι και νεαροί σε ηλικία παίκτες, όμως έχουμε καλή διάθεση. Πλέον παίζουμε άλλο ποδόσφαιρο με τον κ. Ουζουνίδη. Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ ήμασταν στην 20άδα δώδεκα Έλληνες. Είναι δύσκολο όταν θέλεις να στηρίξεις νεαρά παιδιά και παράλληλα να παίρνεις αποτελέσματα. Έτσι ο βαθμός δυσκολίας για εμάς αυξάνεται. Θα ήταν πιο εύκολο στη συνείδησή μας αν κερδίζαμε τους αγώνες με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, αλλά εμείς το πιστεύουμε και μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για τις πολλές επιλογές που υπάρχουν στην επίθεση: «Έχουμε γενικά ανταγωνισμό στην ομάδα. Δεν είναι μόνο στην επίθεση και αυτό είναι πάρα πολύ καλό. Αυτό σε βοηθάει να βρίσκεσαι σε εγρήγορση και να αποδίδεις καλύτερα και στις προπονήσεις και στα παιχνίδια».

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Οι στόχοι μου συμβαδίζουν με την ομάδα. Θέλω να αγωνιστώ και να σκοράρω με τη φανέλα της Ξάνθης στο UEFA. Σίγουρα έχω στο μυαλό μου κάποτε να αγωνιστώ στην Ευρώπη και πιστεύω πως όλοι οι Έλληνες παίκτες το θέλουν. Στην Ευρώπη υπάρχει διαφορετική κουλτούρα  και είναι κάτι που θέλω και εγώ να ζήσω. Όμως πρώτα ο στόχος μου είναι να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα μου».

Για τον Μαρίνο Ουζουνίδη: «Ο κ.Ουζουνίδης δεν έχει πολύ καιρό στην ομάδα, αλλά είναι σημαντικό ότι από την πρώτη στιγμή έχει δείξει ότι θέλει να περάσει τη φιλοσοφία του και το έχει πετύχει. Πιστεύω πως πλέον φαίνεται ότι παίζουμε διαφορετικό ποδόσφαιρο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Με τις εμπειρίες του σαν ποδοσφαιριστής, μπορεί και μας δίνει να καταλάβουμε πιο εύκολα το τι ζητάει από μας».

Για την Εθνική Ελλάδας: «Το γεγονός ότι έπαιζα με τις μικρές ομάδες της Εθνικής Ελλάδας ήταν κάτι που πολύ δύσκολα ξεχνιέται. Είναι ό,τι καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται με το Εθνόσημο στο στήθος. Και εγώ, όπως και όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να αγωνίζονται στην Εθνική. Ο κ. Σάντος έχει δείξει ότι δίνει ευκαιρίες και σε παίκτες που δεν παίζουν μόνο στις ομάδες που πρωταγωνιστούν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έτσι και εγώ μέσα από τις εμφανίσεις μου στη Ξάνθη, θα κάνω τα πάντα και ελπίζω να πάρω την ευκαιρία».



Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved