Χιμένεθ: «Ήμασταν ανώτεροι»

Χιμένεθ: «Ήμασταν ανώτεροι»

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη από τον Παναθηναϊκό και στα δυο ματς των προημιτελικών του Κυπέλλου σύμφωνα με τον Μανόλο Χιμένεθ.

Ο τεχνικός του Δικεφάλου, όπως συνηθίζει πριν τους αγώνες, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων.

Λίγο πριν διεξαχθεί η τελευταία προπόνηση των «κιτρινόμαυρων» εν όψει της αναμέτρησης με τον Άρη το Σάββατο (05/02) ο Ισπανός κόουτς αναφέρθηκε στο πώς διαχειρίζεται την κατάσταση μετά την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού τονίζοντας: «Δεν μπορώ να ζω αλλιώς, πρέπει να είμαι συνεχώς σε εγρήγορση. Όλη μου η κατάσταση είναι να είμαι συνέχεια σε δράση. Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να πω ότι είμαι ήρεμος. Αλλά έχουμε πει ότι αυτές οι νίκες κρατάνε μόνο 24 ώρες. Το ματς του κυπέλλου έχει περάσει».

Στη συνέχεια ερωτηθείς για το τι ήταν αυτό που τον προβλημάτισε στις εμφανίσεις της ομάδας του απέναντι στους «πράσινους» απάντησε: «Είχα πει ότι αυτά ματς κρατάνε 180 λεπτά συν τις καθυστερήσεις. Στα δυο ματς ήμασταν ανώτεροι από τον Παναθηναϊκό. Στο πρώτο ματς ήμαστε ανώτεροι και κερδίσαμε με ένα καθαρό 2-0. Είχαμε έναν πάρα πολύ καλό αντίπαλο. Στο τελευταίο μισάωρο ήμαστε ανώτεροι από τον Παναθηναϊκό. Τελικά κέρδισε η ΑΕΚ με συνολικά τέρματα 4-3».

Σχετικά με τους παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του στην αναμέτρηση με τον Άρη υπογράμμισε: «Αύριο θα πρέπει να διαχειριστούμε σωστά το ρόστερ. Θα έχουμε παίκτες πιο κουρασμένους από κάποιους άλλους. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη του παρελθόντος. Θα κατεβάσουμε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Πρέπει να συνεισφέρουν όλοι στην ομάδα. Όσο περνάει ο χρόνος περιμένω περισσότερα από τις μεταγραφές. Θα τους αξιολογήσουμε σωστά και θα πάρουμε τις σωστές αποφάσεις όταν πρέπει».

Επίσης, αναφερόμενος στους νεοαποκτηθέντες και στη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν δήλωσε: «Δεν θα προσαρμόσουμε την ΑΕΚ στους παίκτες που ήρθαν τώρα αλλά το αντίθετο. Θα προσαρμοστώ κι εγώ ανάλογα με τις συνθήκες. Έχουμε το χρόνο για να βάλουμε στοιχεία από μια καινούρια φιλοσοφία στο παιχνίδι μας. Έχοντας τους Μπαχά, Μπλάνκο και Λυμπερόπουλο θα υπάρξουν ματς που θα παίζουμε με δυο σέντερ φορ».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το βαθμό δυσκολίας της αναμέτρησης με τον Άρη τόνισε: «Ο Κούπερ είχε κάνει μια συμπαγή ομάδα. Έχει καλούς παίκτες με προσωπικότητα και θεωρώ πως και ο καινούριος προπονητής κάνει καλή δουλειά. Και είναι ξεκάθαρο πως θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Και πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν πως πριν από λίγα 24ώρα παίξαμε ένα παιχνίδι με πολλή φόρτιση συναισθηματική και με μεγάλη προσπάθεια».

Ερωτηθείς για το πόσο σημαντική ήταν η απουσία του Δέλλα στη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό απάντησε δείχνοντας πόσο πολύ υπολογίζει τον έμπειρο σέντερ μπακ: «Ο Δέλλας είναι ένας σημαντικός παίκτης. Δεν πρέπει κάποιος να είναι τόσο σημαντικός. Πρέπει να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο αμυντικά. Νομίζω πως όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τον Παναθηναϊκό, ήταν από έλλειψη συγκέντρωσης. Και όταν λείπει ο Τραϊανός φαίνεται η απουσία. Ο Δέλλας όταν είναι στον αγωνιστικό χώρο, δίνει οδηγίες στο γήπεδο. Βλέπετε και εμένα πως είμαι μερικά εκατοστά από το να μπω στον αγωνιστικό. Τι να κάνω; Να μπω και να τραβήξω το αφτί κάποιου για να του πω πώς να μαρκάρει;».

Σε ό,τι αφορά την απόκτηση του Ματέος και κατά πόσο μπορεί να φανεί χρήσιμος στη συνέχεια υπογράμμισε: «Ο Ματέος είναι μια βοήθεια για την άμυνα. Κινούμαστε σε ακραία όρια. Είναι ένας νέος ποδοσφαιριστής, με καλή κατάσταση, που μακάρι να έμενε για μια ζωή στην ΑΕΚ. Ο Ματέος δεν είναι μια λύση, είναι μια βοήθεια για την ΑΕΚ».

Τέλος, μίλησε για τους παίκτες οι οποίοι στην ομάδα έχουν εξέχουσα θέση και ηγετική προσωπικότητα: «Σίγουρα υπάρχουν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, αλλά δεν υπάρχει άλλος Δέλλας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και αυτό είναι πρόβλημα και για την Εθνική. Στον αγωνιστικό χώρο ξέρει καλύτερα τι να κάνει από οποιονδήποτε άλλον. Πρέπει να υπάρξουν όμως και άλλοι ποδοσφαιριστές που να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, όταν λείπει ο Δέλλας. Όπως έκανε ο Σάχα, όταν πήρε την ομάδα στην πλάτη του. Ο Λυμπερόπουλος είναι ένας ηγέτης, ο Καφές είναι ηγέτης. Κάποιοι είναι στην σκιά αυτών που ονομάσαμε, αλλά σιγά – σιγά πρέπει να πάρουν αυτόν τον ρόλο».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved