Λυράκης στο Onsports: «Συνεχίζει ο Μπάντοβιτς, δική μου η ευθύνη»

Λυράκης στο Onsports: «Συνεχίζει ο Μπάντοβιτς, δική μου η ευθύνη»

Μπορεί ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς να έθεσε την παραίτησή του στην διοίκηση της Κέρκυρας – στο «τρίτο ημίχρονο» του αγώνα με τον Πανιώνιο – ωστόσο οι Φαίακες κλείνουν άμεσα το θέμα, με ψήφο εμπιστοσύνης στον Μαυροβούνιο τεχνικό.

Ο Νίκος Λυράκης με αποκλειστικές δηλώσεις στο Onsports, όχι μόνο στήριξε τον «Μπόσκο», αλλά χρεώνει στον εαυτό του εξ ολοκλήρου το μερίδιο της ευθύνης για την άνευρη εκκίνηση της ομάδας στην κούρσα του φετινού πρωταθλήματος.

Παράλληλα, ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, σχολίασε τις «ενστάσεις» που εκφράζονται για την δυναμική της ομάδας, τα «καλώς κείμενα» και τις επιλογές του καλοκαιριού αναφορικά με την στελέχωση του ρόστερ.

«Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς προσπάθησε να μας λύσει τα χέρια με τα όσα δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο. Η ευθύνη όμως δεν είναι δικιά του, ούτε της ομάδας, αλλά αποκλειστικά δική μου.

Επιβάρυνα την ομάδα με μια συγκεκριμένη  φιλοσοφία και σχεδιασμό, που δεν είναι ακόμη έτοιμη να αντεπεξέλθει. Εβαλα τον πήχη πιο ψηλά απ΄ότι έπρεπε. Παρασύρθηκα από την ποιότητα των παικτών, με αποτέλεσμα μετά τα πρώτα στραβά αποτελέσματα, να υπεραγχωθούμε και να χάσουμε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης…».{textlink}

- Ποιο θεωρείται πως είναι το «φάρμακο» για την αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας;

- «Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει άλλο φάρμακο από τα αποτελέσματα και τις νίκες. Όταν πιστεύεις στην αξία σου και δουλεύεις, είναι θέμα χρόνου να έρθουν…».

- Το σχόλιο σας για την αμφισβήτηση των μεταγραφικών επιλογών που έγιναν το καλοκαίρι και τους σκληρούς χαρακτηρισμούς περί «τελειωμένων παικτών»...

«Είμαι περήφανος για κάθε μια από τις επιλογές και περήφανος για τους παίκτες οι οποίοι φοράνε την φανέλα της Κέρκυρας. Αποκτήσαμε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Θεωρώ μάλιστα ότι διαθέτουμε καλύτερο σύνολο από το περυσινό, είτε σε πρόσωπα, είτε σε ομάδα. Το λάθος επαναλαμβάνω, είναι ότι βάλαμε ψηλά τον πήχη επειδή παρασυρθήκαμε από την ποιότητα των παικτών που δεν έχει ακόμη αποτυπωθεί. Πετάξαμε εάν θέλετε στα σύννεφα, λιγάκι πιο ψηλά απ΄ότι έπρεπε. Δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι πήραμε τελειωμένους παίκτες και είναι θέμα χρόνου να το διαπιστώσει ο κόσμος της Κέρκυρας και γενικότερα οι Ελληνες φίλαθλοι».

- Τι απαντάτε σε όσους θεωρούν «αγκάθι» για την ομάδα το… παρεϊστικο κλίμα στα αποδυτήρια;

«Είμαι πολύ περήφανος, μα πάρα πολύ περήφανος, γιατί υπάρχει αυτό παρεϊστικό κλίμα. Διότι για μένα αποπνέει υγεία, αποπνέει ισορροπία και δίνει την δυνατότητα να ελπίζεις ότι μπορέσεις να περάσεις αλώβητος από οποιαδήποτε δύσκολη στραβή στιγμή. Αν για κάτι μπορώ να είμαι υπερήφανος, είναι για το κλίμα στα αποδυτήρια μας…».

- Πέρα από την στήριξη που προσφέρετε στον Μπάντοβιτς την δεδομένη χρονική στιγμή, πόσο οριακό θα χαρακτηρίζατε το προσεχές παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το μέλλον της συνεργασίας σας;

«Θεωρώ ότι η δουλειά που έχει κάνει ο Μπάντοβιτς είναι κορυφαία. Θα ήταν πολύ φθηνό να μπούμε σε μία τέτοια διαδικασία και να τον κρίνουμε από ένα, δύο ή τρία παιχνίδια. Πόσο μάλλον σε μια τέτοια οριακή στιγμή. Η υποστήριξη μας και η πίστη στην δουλειά του, μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Με την στήριξή μας του αποδεικνύουμε πως έχει όλα τα εφόδια να συνεχίσει να δουλεύει και να διορθώσει τα κακώς κείμενα, προκειμένου να επιστρέψουμε στο δρόμο επιτυχιών. Μην ξεχνάμε ότι ο Μπάντοβιτς μας παρέλαβε πέρυσι και μαζί με τους ποδοσφαιριστές και την διοίκηση μας έσωσε πέρυσι για πρώτη στην ιστορία μας στην πρώτη κατηγορία. Δεν πρόκειται λοιπόν ούτε να ακυρώσουμε την ιστορία, ούτε τις δυνατότητες του μέσα από ένα αποτέλεσμα»

- Το κακό ξεκίνημα της Κέρκυρας αναθεωρεί και τους στόχους της ομάδας;

«Όταν μιλάμε για στόχους, είναι καλό να τίθεται μια ιεραρχία. Ποτέ η Κέρκυρα στην ιστορία της στην πρώτη κατηγορία, δεν είχε άλλον βασικό στόχο πέραν της παραμονής. Όταν διασφαλιστεί η παραμονή, τότε θέτεις και άλλους στόχους. Υπεραγχώσαμε την ομάδα να προσφέρει καλό θέαμα, πέρα από την συγκομιδή βαθμών. Για να το πετύχεις αυτό όταν υπάρχει η πρώτη ύλη χρειάζεσαι εκτός από συγκρότηση και τύχη. Και εμείς δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας, χωρίς να θεωρώ πρωταρχικό λόγο αυτή για τα άσχημα αποτελέσματα. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Πέρυσι τέτοιο καιρό είχαμε μαζέψει επτά βαθμούς και οι αντίπαλοι μας μετρούσαν πάνω από πενήντα τελικές προσπάθειες. Τώρα έχουμε μόλις ένα βαθμό και έχουμε δεχτεί οκτώ γκολ, με λιγότερες τελικές από τους αντιπάλους μας». 

- Ποιο μήνυμα στέλνετε στους οπαδούς της Κέρκυρας, οι οποίοι αποδοκίμασαν την ομάδα και προσωπικά εσάς μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο;

«Δεν μπορείς να στερήσεις την δυνατότητα από τον κόσμο,  να΄χει άποψη, να κρίνει και να εκφράζεται με αυτό που βλέπει και αισθάνεται, όταν την ίδια στιγμή του ζητάς να είναι φανατισμένος και να αγαπάει την ομάδα. Είναι λογικό να αντιδρά όταν αυτό που αγαπάει, δεν του αρέσει και δεν τον αντιπροσωπεύει. Το μόνο που έχω να συστήσω είναι υπομονή. Προσωπικά είμαι έτοιμος και δυνατός,  να δεχτώ οποιαδήποτε μορφή κατακραυγής,. Με ενδιαφέρει η δουλειά μου και πιστεύω σε αυτό που κάνω…». 

- Πόσο σας ενόχλησαν τα συνθήματα που ακούστηκαν περί παραίτησή σας και εάν πέρασε καθόλου από το μυαλό σας;

«Σε μια επαγγελματική σχέση σαν και αυτή που έχω με τον μεγαλομέτοχο Γιώργο Λιμπάντση, δεν τίθεται θέμα να την αμπουλάρουμε με τέτοιους τίτλους την συνέχιση ή την διακοπή της συνεργασίας. Όταν αντιληφθώ ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου, τότε αυτόματα η παραίτησή μου θα είναι στο συρτάρι του μεγαλομετόχου. Αυτή την στιγμή όμως ο κ.Λιμπάντσης στηρίζει και υπολογίζει τόσο σε μένα, όσο και στον προπονητή…».



Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Γουέστ Χαμ: Θέλει «βόμβα» με Μουρίνιο
Γουέστ Χαμ: Θέλει «βόμβα» με Μουρίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved