Επιτέλους… νίκη (video+photos)

Επιτέλους… νίκη (video+photos)

Η Ξάνθη μετά από τέσσερις αγωνιστικές πρωταθλήματος κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς με το 3-1 απέναντι στον ΟΦΗ στα Πηγάδια. Βασιλακάκης, Στάσιακ και Σουάνης σκόρερ για τους γηπεδούχους, είχε μειώσει ο Κάλαϊτζιτς για τους Κρητικούς. Μελανό σημείο ο τραυματισμός του Βάλλα.

Οι Ακρίτες διατήρησαν τη θετική παράδοση στην έδρα τους απέναντι στους Κρητικούς, αφού παρέμειναν αήττητοι για έβδομο παιχνίδι και αγνοούν την εντός έδρας ήττα από τον Ιανουάριο του 2003. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πήρε τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα και μπόρεσε για πρώτη φορά φέτος να συνδυάσει το καλό ποδόσφαιρο με το αποτέλεσμα.

Ο ΟΦΗ από την πλευρά του πλήρωσε την πολύ παθητική στάση που είχε σε όλο το ματς, με εξαίρεση ένα τέταρτο στην επανάληψη, και δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από το παιχνίδι στα «Πηγάδια». Έτσι, οι Κρητικοί έμειναν με μόλις ένα βαθμό μετά από δύο αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα, γνωρίζοντας την πρώτη τους ήττα στην Super League μετά την επιστροφή τους.

Αλλαγές ο Ουζουνίδης, πολυπρόσωπο κέντρο ο Αναστόπουλος

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ που τον ήθελαν να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα. Έτσι, φανέλα βασικού πήραν οι Ντίκα και Μάρα στη μεσαία γραμμή αλλά και ο Μαρκόφσκι στην επίθεση. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν υπήρξαν εκπλήξεις με τον Βιβιανί κάτω από τα δοκάρια, τους Εντιμάρ, Στάσιακ, Βάλλα και Μπέρτο στην άμυνα και τον Βασιλακάκη με τους Μαρσελίνιο και Πόι πίσω από τον επιθετικό.{textlink}

Ο Νίκος Αναστόπουλος από την πλευρά του προτίμησε ένα πιο πολυπρόσωπο κέντρο έτσι ώστε να κόψει τους διαδρόμους στην Ξάνθη, κάτι που είχε αποτέλεσμα αρχικά στο παιχνίδι για τους Ηρακλειώτες. Ο ΟΦΗ είχε κάτω από τα δοκάρια τον Κάρολ και τους Πίτσο, Γεωργίου, Ταυλαρίδη και Γαλανόπουλο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Καλάιτζιτς, Βερόν και Τζόρντι Λόπεζ με τους Παπουλή και Σουμπίνιο στα άκρα να είναι τα στηρίγματα του μοναδικού επιθετικού, Καμπάνταη.

Πρωτοβουλία Ξάνθης και… γκολ!

Οι Ακρίτες ήταν αυτοί που με το ξεκίνημα κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και με τους Πόι και Μαρσελίνιο προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα του ΟΦΗ, η οποία ωστόσο κατάφερνε να ανταποκρίνεται στις επιθέσεις της Ξάνθης. Οι Κρητικοί είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και με εξαίρεση κάποιες πρωτοβουλίες του Σουμπίνιο, δεν είχαν να επιδείξουν κάτι παραπάνω στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Η Ξάνθη από το πρώτο εικοσάλεπτο και μετά μονοπώλησε το ενδιαφέρον στο παιχνίδι, μετέφερε το παιχνίδι στα καρέ του Κάρολ και με αρκετές στημένες φάσεις που κατάφερε να κερδίσει απείλησε τους Κρητικούς, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει. Τελικά η πολιορκία έφερε αποτέλεσμα στο 41’, όταν μετά από σέντρα του Πόι ο Βασιλακάκης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και διαμόρφωσε και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Γκολ εσείς, γκολ κι εμείς

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε στα πρώτα λεπτά, άλλαξε όμως η ουσία. Η Ξάνθη ήταν αυτή που μπήκε και πάλι πιο δυνατά, κέρδισε κάποιες στημένες φάσεις έξω από την περιοχή του Κάρολ και κατάφερε στο 51’ να εκμεταλλευτεί μία από αυτές με τον Στάσιακ, που δεν ξέχασε την συνήθειά του στο πολωνικό πρωτάθλημα όπου σκόραρε αρκετά γκολ για αμυντικός, ο οποίος στο δεύτερο δοκάρι μετά από φάουλ του Μαρσελίνιο διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Οι ποδοσφαιριστές του Ουζουνίδη φάνηκαν ωστόσο μετά το δεύτερο γκολ να επαναπαύονται από το προβάδισμα που είχαν, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Κρητικοί. Ο Αναστόπουλος πέρασε στο παιχνίδι τους Μάντζιο και Χόρχε Λόπες, που έκαναν ντεμπούτο με τη φανέλα του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα, κάτι που έδωσε περισσότερη «φρεσκάδα» στην ομάδα του και οδήγησε στη φάση του 65’ όταν ο Σουμπίνιο κέρδισε πέναλτι από τον Εντιμάρ και ο Κάλαϊτζιτς δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα μειώνοντας έτσι το σκορ.

Το «σφράγισε» με Σουάνη

Η αντίδραση του τεχνικού των Ακριτών ήταν να περάσει στο παιχνίδι τους Σουάνη και Καζάκη, για να κάνει πιο κινητική την επιθετική του γραμμή κάτι που είχε εν μέρει αποτελέσματα. Η Ξάνθη δεν έγινε περισσότερο απειλητική, δεν έδινε όμως στον ΟΦΗ την ευχέρεια να κατεβάσει περισσότερους παίκτες προς την περιοχή της και να κυνηγήσει με πολλές αξιώσεις την ισοφάριση.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Ξάνθη να κρατήσει σχετικά εύκολα το προβάδισμα και να καταφέρει μάλιστα να πετύχει και τρίτο γκολ που σφράγισε τη νίκη της. Ήταν το 90’ του αγώνα όταν ο Σουάνης κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά μετά από τραγικό λάθος της άμυνας του ΟΦΗ, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Μελανό σημείο της αναμέτρησης, ήταν ο τραυματισμός του Σπύρου Βάλλα που σε μια ανύποπτη φάση έπεσε άτσαλα στο έδαφος και χτύπησε στο χέρι του με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί. Ο αρχηγός της Ξάνθης μάλιστα είναι πιθανό να έχει υποστεί και κάταγμα, όπως φοβούνται οι άνθρωποι των Ακριτών.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης όπως σας την προσέφερε το Onsports, ΕΔΩ

Επιτέλους… νίκη (video+photos)



Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
Δημήτρης Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας»
Δημήτρης Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved