Φωτάκης: «Με την ίδια συγκέντρωση»

Φωτάκης: «Με την ίδια συγκέντρωση»

Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να παρουσιαστεί κόντρα στην ΑΕΚ με την συγκέντρωση που έχει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, σύμφωνα με τον Γιώργο Φωτάκη.

Ο Έλληνας μέσος, μίλησε στην τηλεόραση της «Nova» για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (25/9) απέναντι στον «Δικέφαλο της Αθήνας» τονίζοντας πως οι «ασπρόμαυροι» έχουν κάνει μια νέα αρχή.

Αρχικά ο διεθνής άσος του ΠΑΟΚ τόνισε: «Χρειαζόμασταν ξεκούραση. Στη συνέχεια καθώς έχουμε μπροστά μας μία πολύ δύσκολη εβδομάδα. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για τις υποχρεώσεις που μας περιμένουν. Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, γι’ αυτό δουλεύουμε άλλωστε. Θα δούμε κάθε παιχνίδι που έρχεται ξεχωριστά. Αρχικά έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο παιχνίδι με την ΑΕΚ έδρα μας. Είναι ένα ντέρμπι στην Τούμπα και θέλουμε να το κερδίσουμε».

- Με τι σκέψεις προσεγγίζει ο Γιώργος Φωτάκης το παιχνίδι με την ΑΕΚ;

«Το τωρινό ματς με την ΑΕΚ διαφέρει σε σχέση με εκείνο το Κυπέλλου και τα περσινά. Εμείς έχουμε κάνει μία καινούρια αρχή φέτος με έναν καινούριο προπονητή. Το σίγουρο είναι ότι θέλουμε να κερδίσουμε παίζοντας στην έδρας μας αυτό το ντέρμπι. Θα πρέπει να δείξουμε την ίδια αγωνιστικότητα και την ίδια συγκέντρωση που δίνουμε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια για να πάρουμε τη νίκη».

- Τι έδειξε ο ΠΑΟΚ με το διπλό στη Νέα Σμύρνη;

«Πιστεύω ότι δείξαμε χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο. Παρότι είχαμε ισοφαριστεί σχετικά νωρίς, πετύχαμε εμείς το δεύτερο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο για να πάρουμε τη νίκη. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε καλύτερη παρουσία αλλά νομίζω ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι μεγαλύτερη διάρκεια καθ’ όλο το 90λεπτο των αγώνων».

- Που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ μεγαλύτερη βελτίωση στη συνέχεια;

«Πρέπει να βελτιώσουμε την αμυντική μας λειτουργία. Αυτό αφορά όλη την ομάδα και όχι μόνο τα παιδιά που αγωνίζονται στην άμυνα. Η άμυνα πρέπει να ξεκινάει από το σέντερ φορ. Πρέπει όλοι να βελτιώσουμε την αμυντική μας λειτουργία για να έχουμε μηδέν παθητικό πίσω... Μπροστά πιστεύω ότι βρίσκουμε τον τρόπο να σκοράρουμε».

- Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον ρυθμό;

«Υπάρχουν πλέον τα παιχνίδια Πέμπτη - Κυριακή για πρωτάθλημα και Europa League. Εμείς θέλουμε να ανταπεξέλθουμε και στις δύο υποχρεώσεις. Από τα ευρωπαϊκά ματς στους αγώνες πρωταθλήματος μεσολαβούν μόνο 2-3 μέρες ξεκούρασης και αυτό επηρεάζει σε κάποιες φάσεις το ρυθμό μας μέσα στα 90 λεπτά των παιχνιδιών. Εμείς θέλουμε από την πλευρά μας να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό και το δικό μας παιχνίδι και αυτό προσπαθούμε πάντα να κάνουμε».

Επί προσωπικού ο Γιώργος Φωτάκης είπε: «Είχα μία θλάση πρώτου βαθμού όταν πήγα στην Εθνική, αλλά πλέον είναι καλά και στα τελευταία ματς που έπαιξα φάνηκε ότι βρήκα ρυθμό. Μπορώ να παίξω όπου μου ζητάει ο προπονητής, είτε στον άξονα είτε δεξιά, αλλά είναι γεγονός ότι προτιμώ να παίζω στον άξονα. Υπάρχουν προπονητές που σου δείχνουν εμπιστοσύνη και άλλοι όχι. Ο κ. Μπόλονι έχει δείξει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου έως τώρα και αυτό με βοηθάει να παίζω κι εγώ πιο απελευθερωμένα».



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved