«Οι παίκτες μου έχουν επαναστατήσει»

«Οι παίκτες μου έχουν επαναστατήσει»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζεσουάλδο Φερέιρα, τόνισε πως οι παίκτες του έχουν «επαναστατήσει» μέσα τους μετά το ματς με την ΑΕΚ.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (04/02) ο προπονητής των «πρασίνων» μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ με αφορμή την προσεχή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο Πορτογάλος λοιπόν σχολίασε αρχικά το παιχνίδι με την ΑΕΚ χωρίς να κρύψει την απογοήτευσή του: «Στο τέλος του αγώνα πολλοί ήρθαν να μου δώσουν συγχαρητήρια. Όμως εγώ ξέρω ότι συγχαρητήρια δεν δίνονται όταν χάνεις. Κάναμε έναν πολύ καλό αγώνα και γι αυτό μας έδωσαν συγχαρητήρια. Η αλήθεια είναι δεν προκριθήκαμε και μένα δεν μου αρέσει να χάνω. Εγώ και οι ποδοσφαιριστές μου είμαστε επαγγελματίες και δουλεύουμε για να νικάμε. Μερικές φορές δεν σου βγαίνουν αυτά που κάνεις γιατί εξαρτώνται από άλλους. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν αποκλειστήκαμε στο δεύτερο παιχνίδι αλλά στο πρώτο. Σε έναν αγώνα που ήμαστε καλύτεροι αλλά η ΑΕΚ είχε τις ευχάριστες στιγμές. Στο δεύτερο ήμαστε πολύ καλύτεροι αλλά η ΑΕΚ συνέχισε να έχει τις ευχάριστες στιγμές. Από κει και πέρα όμως η ιδέα είναι ότι η ομάδα έχει δείξει μεγάλη βελτίωση σε αυτόν τον αγώνα».

Σχετικά με τη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού έδειξε αισιόδοξος παρά τις απουσίες που αντιμετωπίζει υπογραμμίζοντας: «Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι σε κάθε παιχνίδι από δω και πέρα θα είμαστε στο ίδιο υψηλό επίπεδο. Μια ομάδα πάντα πρέπει να βελτιώνεται. Ακόμη και αν δεν μπορείς να είσαι πάντα στο υψηλότερο επίπεδο ο μέσος όρος πρέπει να είναι όσο πιο ψηλά γίνεται. Το κίνητρο είναι διαφορετικό από αγώνα σε αγώνα. Η κατάσταση των παικτών για διαφορετικούς λόγους, για παράδειγμα κάποιοι μπορεί να είναι τραυματίες, κάποιοι να απουσιάζουν δεν επιτρέπει σε καμία ομάδα στον κόσμο να είναι ίδια σε κάθε αγώνα».

Στη συνέχεια σχετικά με αφορμή το παιχνίδι απέναντι στον Δικέφαλο στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε και στην εικόνα των εκάστοτε αντιπάλων του Παναθηναϊκού που υπερβάλλουν εαυτόν: «Κόντρα στον ΠΑΟΚ ελπίζω η ομάδα να παρουσιάσει ανάλογη εικόνα. Υπάρχουν ελλείψεις, δεν θα παίξουν κάποιοι παίκτες. Δεν θα είναι ίδια η ομάδα αλλά ούτε και ο αντίπαλος. Είναι και διαφορετική διοργάνωση το πρωτάθλημα με το Κύπελλο. Το ματς που ακολουθεί είναι σε μια δυνατή έδρα με έναν δύσκολο αντίπαλο και μην ξεχνάτε ότι όλοι οι αντίπαλοι όταν παίζουν με τον Παναθηναϊκό πάντα δίνουν το κάτι παραπάνω σε σχέση με άλλα παιχνίδια. Για παράδειγμα η Καβάλα, ο Άρης, ο Πανιώνιος, ο Αστέρας, δεν έπαιξαν το ίδιο απέναντι στον Παναθηναϊκό όπως απέναντι σε άλλους. Αυτό συμβαίνει γιατί ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής και θέλουν όλοι να τον κερδίσουν. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει κατακτήσει και το Κύπελλο και δίνει ένα παραπάνω κίνητρο στους αντιπάλους. Επίσης, ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος γνωστός σε όλη τη χώρα και όλοι όταν παίζουν απέναντι στον Παναθηναϊκό δίνουν το 120% των δυνατοτήτων τους. Όμως απέναντι σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο σαν τον Παναθηναϊκό πρέπει να υπάρχει και ο ανάλογος σεβασμός».

Στην ερώτηση για το πώς προετοιμάζει ψυχολογικά τους παίκτες του για το ματς της Τούμπας απάντησε: «Οι παίκτες έχουν επαναστατήσει μέσα τους».

Σχολιάζοντας την απόδοση του διαιτητή στη ρεβάνς με την ΑΕΚ επεσήμανε: «Το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στο 98’ ήταν άδικο. Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο,. Δεν υπάρχει ούτε λογική ούτε δικαιοσύνη».

Όσο για την αποβολή του Βύντρα στο δεύτερου ημίχρονο ανέφερε: «Δεν κατάλαβα ότι η κερκίδα πίεζε στο πρώτο ημίχρονο για να βγάλει δεύτερη κάρτα στον Βύντρα. Αν πίστευε ότι έπρεπε να τον αποβάλλει στο πρώτο ημίχρονο και άξιζε να το κάνει αυτό έπρεπε να κάνει. Αν είχε τα κότσια ας το έκανε. Αν ήταν δεύτερη κίτρινη ας το έκανε αν ο άξιζε. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κόκκινη κάρτα στο πλάγιο. Από πότε η κερκίδα αποφασίζει ποιος θα αποβληθεί; Ουσιαστικά δεν έπρεπε να ισοφαρίζει μια λάθος απόφαση με αυτή την κάρτα».

Επιστρέφοντας στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ρωτήθηκε αν πρόκειται για έναν «τελικό» και απάντησε χωρίς να θέλει να αυξήσει την πίεση που υφίστανται οι παίκτες του: «Έχουμε ακόμη 10 ματς που σημαίνει 30 βαθμούς για μας. Από την πρώτη μέρα που ήρθα στόχος μας είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Στόχος μας είναι να ανοίξουμε την πόρτα του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι μεγάλοι στόχοι των μεγάλων ομάδων είναι το πρωτάθλημα για το πρεστίζ και τα συναισθήματα που γεννά στους οπαδούς αλλά και το Τσάμπιονς Λιγκ. Ένας θεσμός που σου δίνει αρκετά χρήματα, αλλά και τη δυνατότητα στους παίκτες να παίξουν στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».

Με αφορμή την αμφίβολη παρουσία του Σισέ στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ σχολίασε μια παλαιότερη δήλωσή του, όπου είχε τονίσει πως θα παίζει όποιος είναι 100% έτοιμος, αφήνοντας ένα «παράθυρο» για τη συμμετοχή του Γάλλου: «Θα πω την άποψή μου σχετικά με το πάντα και το ποτέ. Αναφορικά με τους τραυματίες θα αποφασίσουμε αύριο για το  Σισέ μετά την προπόνηση. Ο Βύντρα δεν παίζει γιατί έχει αποβληθεί. Ο Κατσουράνης έχει ένα μικρό πρόβλημα αλλά το ξεπερνάει. Τώρα η άποψή μου για το ποτέ και το πάντα. Η λέξη ποτέ και πάντα είναι δυο λέξεις σχετικές. Στη ζωή ποτέ δεν πρέπει να χρησιμοποιείς αυτές τις δυο λέξεις γιατί πολύ εύκολα μπορούν αν χάσουν το νόημά τους. Για παράδειγμα εγώ στη ζωή μου ποτέ δεν θα κλέψω. Οταν περνάω εδώ στο μπαρ της Παιανίας βάζω το χέρι μου στο μπολ με τις καραμέλες και παίρνω 4-5. Έκλεψα; Οχι. Αν υπήρχε ένα ταμπελάκι που έγραφε απαγορεύεται τότε θα είχα κλέψει και το ποτέ θα πήγαινε περίπατο. Δεν θα το έκανα ποτέ αυτό. Οπότε το ποτέ εκεί δεν ισχύει. Έτσι και στο ποδόσφαιρο. Όταν ένας παίκτης δεν είναι 100% αλλά είναι από τα βασικά μέλη της ομάδας και μπορεί να κάνει αυτά που θέλω και να βοηθήσει την ομάδα να έρθει στο σημείο που θέλω εγώ, τότε θα παραμερίσω τις απόψεις μου, γιατί πάνω απ' όλα είναι το καλό της ομάδας και θα τον χρησιμοποιήσω».

Εν συνεχεία δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για τον Καρνέζη τονίζοντας φυσικά ότι θα σταθεί δίπλα του στηρίζοντάς τον. «Ο μοναδικός τρόπος που μπορώ να τον βοηθήσω είναι αν του δείξω εμπιστοσύνη. Είχα και του έχω εμπιστοσύνη. Όλοι κάνουμε λάθη. Αν πριν από κάθε ματς σκεφτόμουν τι λάθη έχει κάνει ο καθένας δεν θα είχα παίκτες να βάλω στο γήπεδο. Στο ματς με την ΑΕΚ υπήρχε η τύχη του Μίτσελ και η ατυχία του Καρνέζη. Ο Μίτσελ πιθανότατα να μην ξαναβάλει ένα τέτοιο γκολ στην καριέρα του και ο Καρνέζης δεν θα ξαναδεχτεί τέτοιο γκολ στην καριέρα του. Θέλω να σας πω ότι ο Καρνέζης στα τελευταία 5 λεπτά σε μια προσπάθεια για να διώξει, είχε τραυματισμό. Ο γιατρός θα μας πει τι ακριβώς είχε. Όλοι πρέπει να καταλάβουμε αυτή την κατάσταση ότι ενδεχομένως να τον επηρέασε στην τελευταία φάση. Μέχρι εκείνο το σημείο είχε κάνει έναν πολύ καλό αγώνα».

Τέλος, σχετικά με τον δανεισμό του Φερνάντεζ και το γεγονός ότι δεν πήρε καθόλου χρόνο συμμετοχής στον Παναθηναϊκό ανέφερε: «Όλοι οι παίκτες που έχουμε στο ρόστερ αξίζουν μια ευκαιρία. Στους 2 μήνες που είμαι εδώ δεν υπήρξαν αγώνες και στιγμές που θα μπορούσαν να τους δώσω ευκαιρία για να μπορέσω να τον αξιολογήσω. Κοιτάξτε τώρα τι έγινε. Τον δώσαμε δανεικό στον Πανσερραϊκό για να παίξει και τραυματίστηκε ο Καρνέζης. Αυτή είναι η ζωή του προπονητή, Τι να κάνουμε, πρέπει να παίρνουμε τις αποφάσεις εκ των προτέρων».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved