«Κόκκινα» σενάρια… αυτοκτονίας!

«Κόκκινα» σενάρια… αυτοκτονίας!

Μπορεί ο Ολυμπιακός να προπορεύεται εφτά βαθμούς από τον Παναθηναϊκό,  ωστόσο το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα, με μεγάλα «εμπόδια» και για τους δύο «αιωνίους».

Ο Ολυμπιακός, ναι μεν έχει πείσει ότι μέχρι στιγμής μπορεί να πάρει κάθε ματς με υποδεέστερο αντίπαλο εντός και εκτός έδρας, στα ντέρμπι όμως φαίνεται ν’ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Η ήττα στο ματς με τον ΠΑΟΚ, για το Κύπελλο, την περασμένη Τετάρτη, ήταν η τρίτη φετινή ήττα του από αντίπαλο που ανήκει στην κατηγορία των «μεγάλων»  του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι «ερυθρόλευκοι» δίνουν την αίσθηση πως δεν έχουν τρόπο να «χτυπήσουν» τα ντέρμπι και αν τελικά καταφέρουν και κατακτήσουν τον τίτλο, αυτό θα συμβεί λόγω των επιτυχημένων αποτελεσμάτων κόντρα στις θεωρητικά πιο αδύναμες ομάδες.

Οι μοναδικές φετινές μεγάλες νίκες των πειραιωτών είναι κόντρα στον ΠΑΟΚ και στον Άρη, παιχνίδια, όμως, που έγιναν στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Στα εκτός έδρας «μεγάλα» ματς η ομάδα του Βαλβέρδε γνώρισε τρεις ήττες.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με αντίπαλο τον Ηρακλή, το ίδιο συνέβη και στο ΟΑΚΑ, κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ στο ίδιο γήπεδο άφησε άλλους τρεις βαθμούς, στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Αυτά τα παιχνίδια πολλοί υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να τα «καθαρίσει» για δύο λόγους. Πρώτον, για τη βαθμολογική αξία της κάθε νίκης και δεύτερον για να πείσει τον φίλαθλο κόσμο πως αξίζει να βρίσκεται στην κορυφή.

Κανείς δε μπορεί λοιπόν να πει με σιγουριά πως ο φετινός τίτλος έχει ήδη βρει… ιδιοκτήτη. Οι πειραιώτες, δεδομένου ότι θα ταξιδέψουν δύο φορές στη Θεσσαλονίκη (για τα παιχνίδια με Άρη και ΠΑΟΚ), ενώ στη συνέχεια θα υποδεχθούν ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, στο γήπεδό τους, δεν μπορούν να είναι πρόωρα σίγουροι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τα σενάρια μπορεί να φαντάζουν τραβηγμένα , ωστόσο, τα συγκεκριμένα παιχνίδια, μέχρι στιγμής, οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα διαχειρίζονται σωστά και στο τέλος αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο με σκυμμένα τα κεφάλια.

Αν οι πειραιώτες αγωνιστούν σε Τούμπα και «Κλ. Βικελίδης» με την ίδια νοοτροπία και το ίδιο μηδενικό πάθος, γνωρίζοντας την ήττα και ο Παναθηναϊκός, αντίστοιχα, φτάσει σε ισάριθμες νίκες, τότε θα πλησιάσει τον πρωτοπόρο, σήμερα, Ολυμπιακό στον έναν βαθμό.

Αν λάβουμε, μάλιστα, υπόψη μας ότι θ’ αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη σε τρεις περίπου εβδομάδες, τότε μπορεί εύκολα ο καθένας ν’ αντιληφθεί ότι μπορούν να έρθουν τα πάνω κάτω στην κορυφή της βαθμολογίας.

Δύσκολο πρόγραμμα, βέβαια, έχουν και οι «πράσινοι», καθώς την προσεχή Κυριακή (6/2) αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, ενώ την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθούν την ανεβασμένη, μετά την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου, ΑΕΚ, στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Στο ποδόσφαιρο, βέβαια, αναφερόμαστε και όλα είναι πιθανά. Αν, ωστόσο, επαληθευτούν τα παραπάνω σενάρια, τότε θα πρόκειται, αναμφίβολα για μια «κόκκινη» αυτοκτονία. Δεν είναι και μικρή άλλωστε η διαφορά που χωρίζει σήμερα τους δύο αιωνίους…



Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved