Μπάντοβιτς: «Πιστεύω στην ομάδα και στην δουλειά μου»

Μπάντοβιτς: «Πιστεύω στην ομάδα και στην δουλειά μου»

Το άνευρο ξεκίνημα της Κέρκυρας στον φετινό μαραθώνιο του πρωταθλήματος δεν επηρεάζει και δεν «τσαλακώνει» την ψυχολογία του Μπόζιντρα Μπάντοβιτς.

Ο Μαυροβούνιος τεχνικός - εγκαινιάζοντας την Πέμπτη (22/9) τις εβδομαδιαίες συνεντεύξεις Τύπου-  εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην ομάδα και κρατώντας ψηλά την… σημαία της αισιοδοξίας, εμφανίστηκε πεπεισμένος για την αγωνιστική ανάκαμψη της νησιώτικης ομάδας αρχής γενομένης από το παιχνίδι του Σαββάτου(24/9) με τον Πανιώνιο.

«Εχουμε δώσεις τρεις αγώνες στο Πρωτάθλημα και μέχρι τον Παναιτωλικό, θεωρώ ότι ήμασταν καλοί. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη διάθεση των παιδιών στην προπόνηση. Σίγουρα, μας “χάλασε” λίγο το τελευταίο παιχνίδι. Δεν το περιμέναμε, ούτε εγώ, ούτε οι παίκτες. Η εικόνα του β’ ημιχρόνου αδικεί και εμένα και τα παιδιά.  Ως προπονητής, όμως, δεν μπορώ να κοιτάζω πίσω. Και θέλω και οι παίκτες μου να κοιτάζουν μπροστά: στο επόμενο ματς. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χρόνος για κλάματα και στενοχώρια. Από την επόμενη μέρα, πρέπει να προετοιμάζεσαι για το επόμενο παιχνίδι. Είτε κερδίζεις, είτε χάνεις. Πρώτα εγώ και μετά οι υπόλοιποι. Είμαι σίγουρος ότι θα  το ξεπεράσουμε. Με κάνει να το πιστεύω η σταθερά καλή εικόνα στις προπονήσεις. Υπάρχει διάθεση και θέληση να πάρουμε την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα…», τόνισε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Αυτοί που ζούμε καθημερινά την ομάδα, ξέρουμε τι δουλειά γίνεται από την πρώτη μέρα. Πιστεύω στην ομάδα, πιστεύω στους παίκτες, πιστεύω στη δουλειά μου και θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά. Είμαι ο πρώτος που χρειάζεται να είναι ήρεμος και ψύχραιμος και να το περάσω στους παίκτες μου. ‘Οποιος έχει πανικό, δεν πιστεύει σε αυτά που κάνει».

Για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο η «συνταγή» της νίκης σύμφωνα με τον Μπάντοβιτς είναι το πάθος, η δύναμη στο παιχνίδι και ο τσαμπουκάς.

«Εχουμε μπροστά μας ένα ματς, με μια σοβαρή και οργανωμένη ομάδα, η οποία έχει δυνατότητες, έχει, όμως, και αδυναμίες. Εμείς, λοιπόν, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα δικά μας δυνατά σημεία και τις αδυναμίες του αυτές. Χρειάζεται πάθος, δύναμη στο παιχνίδι, τσαμπουκά και να ελέγξουμε κάποιες στιγμές του αγώνα. Να κάνουμε καλή διαχείριση. Είτε δέχεται γκολ, είτε κόκκινη κάρτα, είτε σου κάνουν μια ευκαιρίες, πρέπει να βρίσκεις τη δύναμη να είσαι συγκεντρωμένος σ’ αυτό που είναι να κάνεις».

Για τους τομείς που εντόπισε αδυναμία στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής:

«Κατ’ αρχήν, στα περισσότερα ματς, τα πράγματα πάνω στα οποία έχουμε δουλέψει, βγήκαν σε ικανοποιητικό βαθμό. Πλην του τελευταίου. Εκεί, είχαμε πρόβλημα στο χώρο του κέντρου, γι’ αυτό και στο δεύτερο ημίχρονο θελήσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα και κάπως ισορροπήσαμε την κατάσταση. Αλλά δεν έφταιγε μόνο αυτό. Φάνηκαν κάποια προβλήματα στην αμυντική λειτουργία. Αλλά και στην ατομική άμυνα. Δεν είχαμε στόχο να πάρουμε την μπάλα, ήμασταν μακριά από τους παίκτες. Και ο αντίπαλος, κυκλοφόρησε την μπάλα καλύτερα και πήρε την ψυχολογία. Σε μια ομάδα, όπως η Κέρκυρα και πρέπει να αμύνονται όλοι. Αυτό, μέσα από τις προπονήσεις, θέλουμε να βελτιώσουμε».

Για το ντεφορμάρισμα ορισμένων παικτών και τους νεοαποκτηθέντες:

«Βρέθηκαν πάνω από 4-5 παίκτες σε κακή μέρα στο ματς με τον Παναιτωλικό, με αποτέλεσμα η δυσκολία να μεγαλώσει. Παράλληλα, συνεχίζουμε ν; δουλεύουμε κάποια κομμάτια στην τακτική, κυρίως όσον αφορά στους ρόλους των παικτών στον αγωνιστικό χώρο. “Τακτικά” χρειάζονται πάντα επαναλήψεις. Σε άλλους παίκτες λιγότερες, σε άλλους περισσότερες. Είναι αλλιώς, όταν έχεις έναν παίκτη από την περσινή χρονιά, που έχει δουλέψει πάρα πολύ. Και κάποιοι απ’ αυτούς, έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ, δίχως να το λέω, για ν’ ανεβάσω τον εαυτό μου. Απ’ την άλλη, όμως, όπως  γνωρίζετε, έχουν έρθει πολλοί νέοι και κάποιοι ενσωματώθηκαν πιο αργά. Ο Μετίν, ο Μπάρκογλου, ο Αγρίτης, ο Σακελλαρίου... Πλέον, βρίσκονται σε ικανοποιητική κατάσταση, αλλά είναι λογικό να χρειάζεται κάποιος χρόνος, για να συγχρονιστούμε. Ώστε να χωνέψουν αυτά τα 3-4 πράγματα που ζητάω “τακτικά” και, σε συνδυασμό με την ποιότητά τους, να τα βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο. Γι’ αυτό είμαι εδώ...».  

Για τις ενστάσεις που έχουν εκφραστεί αναφορικά με την αδυναμία της ομάδας στο δημιουργικό κομμάτι: «Ακούω ότι γίνεται λόγος για αδυναμία. Όταν, όμως, βλέπουμε ότι στα περισσότερα ματς η ομάδα ελέγχει τον ρυθμό και έχει ευκαιρίες, τότε... Εμένα μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Αλλά δεν είμαστε ούτε Ολυμπιακός, ούτε Μπαρτσελόνα και  πρέπει να έχουμε ισορροπία, ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. Και, ξαναλέω, στα περισσότερα παιχνίδια, την είχαμε. Με τον Αστέρα, για παράδειγμα, μέχρι την αποβολή, ήμασταν πολύ καλά οργανωμένοι. Φθάναμε πολύ εύκολα έξω από την περιοχή, απλά δεν μπορούσαμε να βρούμε μια καλή τελική προσπάθεια, είτε σουτ, είτε πάσα. Εκεί, χρειαζόμαστε περισσότερες ατομικές πρωτοβουλίες. Σε θέμα τακτικής, το πιο δύσκολο είναι να διασπάσεις μια άμυνα, που παίζει πολύ χαμηλά, καθώς υπάρχουν κοντά 20 παίκτες στο μισό γήπεδο.».

Για την αλλαγή της αγωνιστικής φιλοσοφίας που έφερε στην Κέρκυρα:

«Εγώ σπούδασα πάρα πολλά χρόνια, για να είμαι στη θέση που είμαι. Ο καθένας από εμάς, έχει μια φιλοσοφία, ένα πλάνο, ένα πρόγραμμα και, απ’ τη στιγμή που ήρθα στην ομάδα, θέλησα να περάσω κάποια απ’ αυτά τα πράγματα, που έχω σπουδάσει. Πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό, το έχω καταφέρει και είμαι ευχαριστημένος γι’ αυτό. Δεν θέλω να κρίνω ή να μιλήσω άλλους προπονητές, μόνο για τον εαυτό μου. Προσωπικά, δεν είμαι απ’ τους προπονητές, που στήνω στην ομάδα στο μισό γήπεδο, λέγοντας στον τερματοφύλακά μου, να κάνει μεγάλη πάσα. Εγώ πρέπει να ζητήσω απ’ τους παίκτες μου να παίξουν. Αυτό πρέπει να κάνεις, όταν αντιμετωπίζεις μια ομάδα στο μισό γήπεδο. Και αυτό, κάποιες φορές, εμπεριέχει ένα, ας το πούμε, ρίσκο, καθώς επιβάλλεται να είσαι πολύ προσεκτικός στην ανάπτυξη, ώστε να μην κάνεις εύκολα το λάθος και βρεθείς πολύ ανοικτός».  

Για το εάν καλύφθηκαν τα όποια κενά στο ρόστερ, μετά τις αποχωρήσεις Στολτίδη, Μακρή και Επστάιν:

«Καλύφθηκαν αρκετά. Σίγουρα, υπάρχουν κάποιοι παίκτες, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τους οποίους ψάχναμε – ειδικά στη θέση που έπαιζε ο Επστάιν- οι οποίοι, όμως, είτε ήταν ακριβοί, είτε δεν ήθελαν να έρθουν. Οπότε... Πιστεύω στην ομάδα και τους ποδοσφαιριστές, θα πάμε καλά και, μέσα απ’ τη δουλειά, θα δείξουμε αυτό που θέλουν να δουν όλοι».  

Για τις ενστάσεις περί κακής φυσικής κατάστασης της ομάδας: «Όταν δέχεσαι ευκαιρία στο 46’ και γκολ στο 50’, όπως με τον Παναιτωλικό, αυτό δεν είναι θέμα φυσικής κατάστασης. Αν δείτε μια προπόνησή μας, θα διαπιστώσετε ότι έχει πολύ υψηλό ρυθμό. Σχεδόν... τρελό. Και ίσως πάνω εκεί, στον αγώνα του Σαββάτου, παρουσιάστηκε μια έλλειψη φρεσκάδας. Εμείς, ωστόσο,  προσπαθούμε, αυξάνοντας σταδιακά τη διάρκεια –και σε αερόβια και σε ταχυδύναμη και στα μικρά παιχνίδια- να κάνουμε την ομάδα να αποκτήσει μια φυσική κατάσταση, που θα της επιτρέπει να έχει διάρκεια σε όλη τη χρονιά. Δεν προετοιμάσαμε ένα σύνολο για τα πρώτα δύο παιχνίδια. Το καλό σ’ αυτή την ομάδα είναι ότι έχει πολύ φιλότιμους παίκτες. Αυτό το “δέσιμο” και μαζί μου και με όλο το τιμ, είναι πολύ δυνατό».  



Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved