Οι… αθέατες δυνατότητες της ΑΕΚ

Οι… αθέατες δυνατότητες της ΑΕΚ

Μέχρι την εμφάνιση της ΑΕΚ με τον Εργοτέλη υπήρχε η αίσθηση ότι η «Ένωση» δεν μπορεί να αλλάξει θεαματικά εικόνα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Με δεδομένο ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι έχουν πλέον ενσωματωθεί στο σύνολο, υπήρχε η απορία πόσο διαφορετικά μπορεί να παίξει αυτή η ομάδα και τι μπορεί να αλλάξει ο Μανόλο Χιμένεθ, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.

Μετά τη χθεσινή (21/09) νίκη και κυρίως την εμφάνιση που έκαναν οι «κιτρινόμαυροι» στα Πηγάδια, είδαμε ότι αυτή η ΑΕΚ μπορεί να παρουσιάσει και κάτι διαφορετικό μέσα στο γήπεδο. Το «κλειδί» για το… κάτι άλλο είναι η παρουσία των Φαμπιάν Βάργκας και Έιντουρ Γκούντγιονσεν. Δύο ποδοσφαιριστών που μπορούν να «λύσουν» τα χέρια του Χιμένεθ και να δώσουν άλλη διάσταση στο παιχνίδι της ομάδας τους. Μαζί φυσικά με την αλλαγή συστήματος, μια και το 4-2-3-1 έμοιαζε περισσότερο να «εγκλωβίζει» τους «κιτρινόμαυρους» παρά να τους αναδεικνύει.

Ο αγαπημένος ρόμβος του Χιμένεθ

Κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας της ΑΕΚ στη Σλοβενία, ο Χιμένεθ δούλεψε αποκλειστικά πάνω στη διάταξη 4-2-3-1, καθώς αναγκάστηκε (λόγω υλικού) να απαρνηθεί το αγαπημένο του 4-4-2 σε ρόμβο.

Χθες, στα Πηγάδια ο Ανδαλουσιανός προπονητής επιστράτευσε για πρώτη φορά την αγαπημένη του διάταξη, η οποία τον δικαίωσε και με το παραπάνω. Η ΑΕΚ λειτούργησε αμυντικά με τους Μάκο, Γκέντζογλου και Βάργκας στον άξονα και τον Γκερέιρο σε ρόλο δημιουργού. Επιπλέον, η «Ένωση» πήγε εξαιρετικά και στην επιθετική της λειτουργία παίζοντας για πρώτη φορά με δύο επιθετικούς (Λυμπερόπουλο - Μπέλεκ).

Με τον Βάργκας να κάνει… όργια, αναλαμβάνοντας όλες τις δουλειές στη μεσαία γραμμή, αλλά και να προωθείται ως κρυφός επιθετικός, ο Χιμένεθ βρήκε ακόμα έναν παίκτη που μπορεί να πατάει περιοχή με αξιώσεις και να κοντρολάρει το παιχνίδι της ομάδας. Παράλληλα, όταν ο Βάργκας παίζει σε αυτή τη θέση, απελευθερώνει τον παίκτη που αγωνίζεται ως «δεκάρι» στην κορυφή του ρόμβου. Στο χθεσινό ματς ήταν ο Γκερέιρο, ο οποίος όντας απαλλαγμένος από τα αμυντικά του καθήκοντα δημιούργησε τα τρία από τα τέσσερα γκολ της ΑΕΚ!

Η... ευχάριστη διάψευση του Ισπανού

Πριν από το ξεκίνημα της σεζόν, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν υπολόγιζε για τα βασικά του πλάνα παίκτες όπως οι Λεονάρντο, Γκερέιρο, ενώ για τον Βάργκας είχε τονίσει ότι «δεν αποτελεί δική μου επιλογή. Έρχεται με καλές συστάσεις». Μόλις τρεις αγωνιστικές από το ξεκίνημα της Super League, ο Λεονάρντο είναι… on fire, ο Βάργκας άλλαξε όλη την εικόνα της ΑΕΚ, ενώ ο Γκερέιρο απέδειξε ότι μπορεί να προσφέρει λύσεις. Ο Ισπανός διαψεύστηκε, αλλά προφανώς ουδόλως τον απασχολεί κάτι τέτοιο…

«Αγκάθι» η άμυνα

Μετά τη μεγαλοπρεπέστατη «τεσσάρα» που δέχτηκε η ΑΕΚ στις Βρυξέλλες, χθες ήρθαν τα τρία γκολ από την Ξάνθη. Το πράγμα μιλάει από μόνο του. Η «Ένωση» έχει αμυντικό πρόβλημα που ενδεχομένως μπορεί να λυθεί διότι αν μη τι άλλο παίκτες υπάρχουν. Εφόσον ο Χιμένεθ καταλήξει στον τερματοφύλακα που θα χρίσει βασικό, θα πρέπει να δει λίγο και το θέμα του Κώστα Μανωλά. Ο 20χρονος είναι αδιαμφισβήτητη αξία, ωστόσο δεν είναι καλό το… φεγγάρι για εκείνον. Ίσως ο Χιμένεθ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει περισσότερο τον Χουάν Κάλα, για τον οποίον έκανε αγώνα, προκειμένου να τον φέρει στην ομάδα το καλοκαίρι.



Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved