Τα τρία πολύπαθα Ξάνθη - ΑΕΚ

Τα τρία πολύπαθα Ξάνθη - ΑΕΚ

Ουδέποτε είχαν διαφορές ως ομάδες η ΑΕΚ με την Ξάνθη, εντούτοις τρεις από τις πρόσφατες αναμετρήσεις τους συνοδεύτηκαν από... έντονες διαμαρτυρίες.

Στις δύο περιπτώσεις, η Ξάνθη ήταν αυτή που θεώρησε ότι η διαιτησία «έθαψε» τα όνειρά της, ενώ στην άλλη, στη θέση του αδικημένου βρέθηκε η ΑΕΚ. Ας γίνουμε όπως πιο συγκεκριμένοι...

Στις 18 Φεβρουαρίου του 2009, οι Ακρίτες υποδέχθηκαν την «Ενωση» για το πρώτο από τα δύο ματς της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, ενός θεσμού στον οποίο ο Χρήστος Πανόπουλος ψάχνει εδώ και χρόνια τη διάκριση. Η Ξάνθη επικράτησε 2-1, ωστόσο μετά το τέλος του αγώνα εξέφρασε έντονα παράπονα για τη διαιτησία του Σταθόπουλου. Αφορμή στάθηκε το πέναλτι που δόθηκε μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης υπέρ της ΑΕΚ και με το οποίο ο Μπλάνκο σημείωσε ένα γκολ που αργότερα αποδείχθηκε υπερπολύτιμο για την ομάδα του, η οποία στον επαναληπτικό επικράτησε 1-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Σε μια περίεργη, λοιπόν, φάση, ο Σταθόπουλος υπέδειξε την εσχάτη των ποινών χωρίς να έχει γίνει ούτε μαρκάρισμα, αλλά ούτε και χέρι μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων. Οι διαμαρτυρίες της Ξάνθης στην προκειμένη περίπτωση ήταν δίκαιες, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για τις φωνές που ακούστηκαν λίγο πριν το τέλος του αγώνα όταν ο Λίμπορ Ντόσεκ πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ (σωστά).

Το ρεκόρ των τεσσάρων ανακοινώσεων

Η δεύτερη περίπτωση στην οποία η Ξάνθη εξέφρασε φριχτά παράπονα για τη διαιτησία, έχει γραφτεί στην ιστορία. Στις 6 Φλεβάρη του 2010, η ΑΕΚ φιλοξένησε τους Ακρίτες στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Η Ξάνθη προηγήθηκε με τέρμα του Μπούγκα, αλλά τελικά ηττήθηκε 3-1 με το γκολ της ισοφάρισης να έρχεται από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπλάνκο. Η υπόδειξη του διαιτητή Κουκουλάκη, βέβαια, δεν έβγαλε απλά από τα ρούχα του τον Χρήστο Πανόπουλο.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση στο ημίχρονο του αγώνα, διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του Κουκουλάκη, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Μέχρι να ολοκληρωθεί το παιχνίδι, στην ιστοσελίδα της Ξάνθης είχαν αναρτηθεί τέσσερις συνολικά ανακοινώσεις, κάθε μία εκ των οποίων ήταν πιο καυστική από την προηγούμενη...

Κακός... Κάκος

Για να μην γέρνει βέβαια μονόπαντα η ζυγαριά με τις φωνές, το χεράκι του έβαλε και ο Τάσος Κάκος. Ο πολύπειρος Κερκυραίος διαιτητής δεν βρέθηκε και στην καλύτερή του βραδιά στο ματς πρωταθλήματος της σεζόν 2009-10 και συγκεκριμένα στην αναμέτρηση Ξάνθη-ΑΕΚ (1-0) που διεξήχθη στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.

Η ΑΕΚ προερχόταν από δύο ήττες σε ισάριθμα ματς και καιγόταν για το «διπλό» στα Πηγάδια. Γκολ πέτυχε και μάλιστα δύο, εντούτοις κανένα δεν μέτρησε. Αυτό του Χέρσι στο 15' ακυρώθηκε ως φάουλ, καθώς ο Κάκος θεώρησε ότι ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ χρησιμοποίησε στο ξεκίνημα της φάσης το χέρι του, ενώ αυτό του Μπλάνκο στο 36' ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον βοηθό Τάτση (φωτό). Λανθασμένα, ωστόσο. Το χειρότερο; Στο μεσοδιάστημα η Ξάνθη άνοιξε το σκορ με τον Πόι να χρησιμοποιεί και το χέρι του. Αυτό το γκολ έκρινε την εν λόγω αναμέτρηση και οδήγησε τη διοίκηση της ΑΕΚ σε σκληρή ανακοίνωση.

Ας ελπίσουμε ότι στην αναμέτρηση της Τετάρτης όλα θα κυλήσουν φυσιολογικά. Αλλωστε, πού χρόνος πια για σύνταξη ανακοινώσεων...



Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved