Ο ΠΑΟ της… Σαουδικής Αραβίας (videos)

Ο ΠΑΟ της… Σαουδικής Αραβίας (videos)

Στους… ρυθμούς της πρότασης του Σουλτάν Μπιν Νασέρ Έντιν Φαρχάν Αλ Σαούντ για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κινούνται άπαντες στο «τριφύλλι» - Προχωράει κανονικά η πρόταση του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Λίγο πριν τις 13:00 ο Βλάσης Τσάκας, εκπρόσωπος του Σαουδάραβα επιχειρηματία, βρέθηκε στα γραφεία της «πράσινης» ΠΑΕ, όπου μετέφερε εγγράφως την πρόταση για την απόκτηση του ποσοστού της οικογένειας Βαρδινογιάννη, μέσω διαδοχικών αυξήσεων του Μετοχικού Κεφαλαίου. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Πρίγκηπας στην  επιστολή του προτίθεται να καταβάλει άμεσα τα 20 εκατ. ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, να δαπανήσει άλλα 50 εκατ. ευρώ την περίοδο 2012-2013 για μεταγραφές και 150 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου για την ομάδα. Συνολικά, δηλαδή, να καταθέσει το ποσό των 220 εκατ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη πρόταση παρουσιάστηκε στα μέλη του ΔΣ, κατά την έκτακτη συνεδρίασή της, από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Δημήτρη Γόντικα, η οποία μελετήθηκε και αποφασίστηκε να εξεταστεί διεξοδικά. Λίγο αργότερα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε ότι η γραπτή πρόταση που έχει κατατεθεί στους «πράσινους» έχει τη σφραγίδα του Πρίγκιπα και έχει ήδη μεταβιβαστεί στην οικογένεια Βαρδινογάννη.

Παράλληλα, κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε να συνεχιστεί κανονικά η επικείμενη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, κατά 15 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το πλάνο του Ανδρέα Βγενόπουλου. Πάντως, η πλευρά του Έλληνα επιχειρηματία, ζήτησε επιστολή από την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη για τυχόν εκκρεμότητες της ΓΗΠΕΛ, όσον αφορά στο θέμα του Βοτανικού.

Μαυροκουκουλάκης: «Τελειώνει με μία επιστολή»

Σε αυτό το θέμα (επιστολή από πλευράς Γιάννη Βαρδινογιάννη) στάθηκαν στις δηλώσεις τους οι Μάνος Μαυροκουκουλάκης και Μαίρη Ζούλα – Λομβάρδου, εκπρόσωποι της πλευράς του κ. Βγενόπουλου, κατά την έξοδό τους από το ΔΣ. Συγκεκριμένα, ο κ. Μαυροκουκουλάκης, ανέφερε: «Μετά τη συμβιβαστική υποχώρηση του κ. Βγενόπουλου στους όρους που είχε θέσει πρόσφατα, βρισκόμαστε στην πλησιέστερη καθώς πρέπει λύση από κάθε άλλη φορά, αρκεί η άλλη πλευρά να δεχθεί να δώσει επιστολή ότι στη συγκεκριμένη θυγατρική εταιρία που είχε την προεδρία (σ.σ. ΓΗΠΕΛ) δεν υπάρχουν βάρη ούτε απαιτήσεις τρίτων. Αυτό το πράγμα δεν θεωρείται δύσκολο στο επίπεδο αυτών των κυρίων. Είναι συνήθης ο τρόπος με την ανταλλαγή μιας επιστολής. Αυτό γίνεται κυρίως στην Ναυτιλία».

Στην συνέχεια, το μέλος του ΔΣ της «πράσινης» ΠΑΕ, άφησε αιχμές για τις παραιτήσεις των 7 μελών, τα οποία εκπροσωπούσαν την πλευρά του κ. Βαρδινογιάννη: «Θα ήθελα όμως να ξέρω το πνεύμα τους λόγους και τον σκοπό της ομαδικής παραίτησης των 7, πού εξυπηρετεί, πού οδηγεί και γιατί άφησαν κολοβό ένα συμβούλιο που δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις, μη έχοντας την απαραίτητη πλειοψηφία των 14. Σήμερα για παράδειγμα, με τις απουσίες ήμασταν 11».

Έπειτα, τον λόγο πήρε η πρόεδρος των παλαιμάχων αθλητών του Παναθηναϊκού, Μαίρη Ζούλα – Λομβάρδου, η οποία υποστήριξε: «Θα σας τα πει τα διαδικαστικά ο πρόεδρος. Το θέμα είναι η αποχώρηση των 7 που άφησε το Διοικητικό ανήμπορο να πάρει καμία απολύτως απόφαση. Χρειάζεται 14 ψήφους και δεν μπορούμε. Εγώ ως παλιά αθλήτρια ντρέπομαι και δεν θα μου πέρναγε από το μυαλό να αφήσω τον Παναθηναϊκό χωρίς να μπορεί να πάρει αποφάσεις».

Επιβεβαίωση της πρότασης

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γόντικας, κατά την έξοδό του από το ΔΣ, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του Σαουδάραβα πρίγκιπα για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, αλλά και την επικείμενη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου με τους όρους του Ανδρέα Βγενόπουλου.

«Έρχεται στην Ελλάδα ο πρίγκιπας»

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα Σουλτάν Μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ, Βλάσης Τσάκας, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για την πρόταση του Σαουδάραβα επιχειρηματία, τονίζοντας πως πρόκειται για την απόκτηση του ποσοστού της οικογένειας Βαρδινογιάνη και προανήγγειλε την έλευση του Μπιν Σουλτάν στην Αθήνα. Έπειτα, ο επιχειρηματίας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, υποστήριξε πως οι «πράσινοι» θα είναι καλυμμένοι με τον Σαουδάραβα.

O Βλάσης Τσάκας μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι ξεκαθάρισε ότι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας είναι διατεθειμένος να δώσει τραπεζικές εγγυήσεις για την προσφορά του.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του 26χρονου Σουλτάν Μπιν Νάσερ, μιλώντας στην εφημερίδα «Πράσινη», αποκάλυψε το πλάνο του πρίγκιπα για τον Παναθηναϊκό, θέλοντας να τον μετατρέψει σε «Πόρτο της ανατολικής Μεσογείου», καθώς είναι «άρρωστος» με το «τριφύλλι». Μάλιστα, ο Βλάσης Τσάκας υποστήριξε πως την Τρίτη (20/9) θα αποκαλυφθεί το πλήρες προφίλ του Σαουδάραβα, κάτι το οποίο συνέβη αφού έδωσε στη δημοσιότητα το βιογραφικό του Άραβα επενδυτή στο οποίο εμπεριέχεται και γραπτή δήλωσή του: «O λόγος μου αποτελεί συμβόλαιο για τον λαό του Παναθηναϊκού. Θα χαρώ να έρθω στην Αθήνα για τις υπογραφές».

Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ, Μάριος Λώλος, μιλώντας στον αέρα του «Sentragoal 103,3», χαρακτήρισε άσχημα πειραγμένη  τη φωτογραφία του πρίγκιπα που συνόδευε το βιογραφικό.

Ο εκπρόσωπος του Σαουαδάραβα, Βλάσης Τσάκας, με δηλώσεις του υποστηρίζει ότι υπάρχει δυσαρέσκεια από την πλευρά του πρίγκιπα για το γεγονός ότι φαίνονται να είναι δύσπιστοι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού αλλά και οι φίλαθλοι, ενώ τονίζεται ότι θα φανεί στο τέλος πως ο Σουλτάν Μπιν Νάσερ έχει τα χρήματα που απαιτούνται και θα τα επενδύσει στον Παναθηναϊκό.

Δείτε πώς σας παρουσίασε live τις εξελίξεις το Onsports

{coveritlive}e27ed734ab{/coveritlive}



Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved