Όσκαρ με τον κόσμο, βατόμουρο στο γήπεδο

Όσκαρ με τον κόσμο, βατόμουρο στο γήπεδο

Η υπομονή δεν είναι μια από τις αρετές που διακρίνει τη διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης, που ύστερα από τρία παιχνίδια, έδιωξε τον Οσκαρ Φερνάντεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός αποκτήθηκε τον Ιούνιο, σχεδόν από σπόντα. Κι αυτό γιατί οι Αρκάδες συμφώνησαν πρώτα με τον βοηθό προπονητή, Χεσούς Κάσας, ο οποίος υπέδειξε τον 37χρονο προπονητή που εργαζόταν στις ακαδημίες της Βαλένθια. Ο Κάσας βέβαια δεν ήρθε ποτέ στην Τρίπολη, καθώς λόγω οικογενειακών λόγων δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ η συμφωνία.

Πριν ακόμη από την πρόσληψη του Φερνάντεθ, ο Αστέρας είχε στραφεί στην ισπανική αγορά για την ενίσχυσή του, καθώς η οικονομική συγκυρία έκανε εφικτή την απόκτηση Ιβήρων παικτών. Ετσι αποκτήθηκαν επτά παίκτες από την Ισπανία. Ο 37χρονος τεχνικός κέρδισε τους ανθρώπους των Αρκάδων, καθώς ήταν συνεργάσιμος και πολύ επικοινωνιακός.{textlink}

Το πρόβλημα στο σκοράρισμα της ομάδας εμφανίστηκε από τα φιλικά, όμως η απόκτηση ενός φορ, του Περόνε, έγινε τον Αύγουστο για να δώσει λύσεις. Οι τραυματισμοί όμως και του Αργεντινού και του Ματούσιακ έδεσαν τα χέρια του Ισπανού.

Στην δικαστική περιπέτεια του Αστέρα με τον Ηρακλή και την επιστροφή από το Αγρίνιο χωρίς να παίξει η ομάδα στην πρεμιέρα, ο Οσκαρ κέρδισε… πόντους. Κι αυτό γιατί εντυπωσιάστηκε από τους οπαδούς της ομάδας που τους υποδέχτηκαν και φώναξε κι αυτός συνθήματα υπέρ του Αστέρα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η ομάδα θα παραμείνει στη Super League.

Τα πράγματα άλλαξαν όμως όταν ξεκίνησαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Αστέρα. Σε διάστημα οκτώ ημερών οι Αρκάδες έπαιξαν τρία παιχνίδια, συγκεντρώνοντας μόλις έναν βαθμό, συγκομιδή που κρίθηκε πολύ φτωχή από τη διοίκηση και σε συνδυασμό με τις μέτριες εμφανίσεις, λύθηκε η συνεργασία του Φερνάντεθ με τον Αστέρα…

Στο πρώτο παιχνίδι με την Κέρκυρα, η ομάδα έδειξε μια δυσκολία στο πρώτο ημίχρονο να κάνει το παιχνίδι της, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο και μετά την αποβολή του Οσμάν, έπαιξε φουλ επίθεση, χωρίς όμως να σκοράρει. Σαν πρώτο δείγμα του νέου Αστέρα, με τη νέα φιλοσοφία, κρίθηκε ως θετικό. Στο Αγρίνιο όμως, οι Αρκάδες απέδωσαν καλά μόνο στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας κάποιες ευκαιρίες, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα χειροτέρευσε και η ομάδα δέχτηκε γκολ και έχασε. Το τρίτο κατά σειρά παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν μακράν το χειρότερο για τον Αστέρα, καθώς παρουσιάστηκε ασύνδετος, ακίνδυνος και επιπόλαιος, παρόλο που πέτυχε το πρώτο του γκολ από αμφισβητούμενο πέναλτι.

Η επένδυση που έκαναν αυτό το καλοκαίρι οι δύο ιδιοκτήτες της ΠΑΕ, Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης, ήταν μεγάλη, καθώς είχε στόχο να μην βρεθεί ποτέ ξανά ο Αστέρας σε κίνδυνο υποβιβασμού. Όμως το νωθρό ξεκίνημα τους απογοήτευσε και αποφάσισαν να μην περιμένουν άλλο, όπως έκαναν σε άλλες περιπτώσεις προπονητών, αλλά να δράσουν αμέσως, προκαλώντας ένα ηλεκτροσόκ στην ομάδα, που ευελπιστούν να έχει θετικά αποτελέσματα…



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved