Τα «μαθηματικά» του Ατρομήτου

Τα «μαθηματικά» του Ατρομήτου

Επειτα από το πέρας των τριών πρώτων αγωνιστικών, στο Περιστέρι έχουν αρκετούς λόγους τόσο για να χαμογελούν όσο και για να «πονοκεφαλιάζουν» για την μέχρι στιγμής εικόνα και συγκομιδή του Ατρομήτου.

Την ημέρα που έγινε γνωστή η κλήρωση του πρωταθλήματος, η αποστολή των Κυανόλευκων βρισκόταν στη Βουλγαρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Κανείς δεν χάρηκε στο άκουσμα του προγράμματος. Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα δύο πρώτα παιχνίδια θα διεξάγονταν σε δύσκολες έδρες, ενώ το παρθενικό στο Περιστέρι ήταν με αντίπαλο πρώτης γραμμής.

Τα θετικά που φέρνουν χαμόγελο

Παρά την τότε ανησυχία, ο Ατρόμητος κατάφερε να βγάλει αυτή την τριάδα αγώνων μαζεύοντας πέντε βαθμούς. Συγκομιδή άκρως θετική αν αναλογιστεί κανείς τη δυσκολία των αναμετρήσεων σε συνδυασμό με την έλλειψη ομοιογένειας που έχουν οι Περιστεριώτες. Οι πέντε πόντοι στο σακούλι, βέβαια, δεν είναι το μόνο θετικό που έχει προκύψει σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές. Εξίσου σημαντικό για παράδειγμα είναι το γεγονός ότι οι Κυανόλευκοι έχουν βρει δίχτυα σε όλα τα παιχνίδια. Και πολύ θετικό, επίσης, ότι ο επιθετικός  που αποκτήθηκε για να δώσει έξτρα γκολ, έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του (Κώστας Μήτρογλου).

Υπάρχουν κι άλλες παράμετροι που φέρνουν χαμόγελα στα Δυτικά Προάστια. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ο Ατρόμητος αγωνίστηκε με επτά Ελληνες στο αρχικό του σχήμα, με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές και με παιδιά που προέρχονται από τα σπλάχνα του (κάτι το οποίο ανάγκασε τον Δώνη να δηλώσει ότι η Κυριακή αυτή ήταν η πιο χαρούμενή του μέρα στον Ατρόμητο). Μεγάλη αξία, δε, έχει το χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος του αγώνα, παρά τη λογική πίκρα του για τον τρόπο με τον οποίο χάθηκαν δύο πολύτιμοι βαθμοί. Τέλος, ένα πολύ θετικό δείγμα για το πώς σκέφτονται όλοι φέτος στο Περιστέρι είναι ότι η ισοπαλία με έναν αντίπαλο όπως ο Παναθηναϊκός, συνοδεύτηκε από κατεβασμένα μούτρα. Κάτι λέει αυτό για τις προσδοκίες του συνόλου…

Μεγάλο πράγμα η διαχείριση…

Ο Ατρόμητος είναι από τις ομάδες που όταν προηγούνται και το ματς οδεύει προς το τέλος του, αποφεύγουν να κλειστούν στα καρέ τους και να «καταπιούν» τη μπάλα. Προτιμά με σωστή κυκλοφορία να διατηρήσει τον έλεγχο του ρυθμού και να «ξοδέψει» έτσι τον χρόνο. Αυτό ως στοιχείο στο παιχνίδι του είναι άξιο αναφοράς, ωστόσο οι παίκτες του Γιώργου Δώνη θα πρέπει να βρουν ισορροπία, καθώς οι χαμένοι βαθμοί είναι πολλοί για να περάσουν απαρατήρητοι. Οι Κυανόλευκοι προηγήθηκαν και στο Ηράκλειο, αλλά δεν διαχειρίστηκαν σωστά το ματς με αποτέλεσμα να δεχθούν τελικά την ισοφάριση. Πέρσι, δε, την πάτησαν με ανάλογο τρόπο όχι σε ένα και δύο, αλλά συνολικά σε πέντε αναμετρήσεις και συγκεκριμένα στα ματς:

Ατρόμητος – Ηρακλής 1-1
Ατρόμητος – Ολυμπιακός Βόλου 2-2
Ατρόμητος – Ξάνθη 1-1
Ατρόμητος – Εργοτέλης
Ατρόμητος – Πανιώνιος 1-2

Άλλες δύο παράμετροι του χθεσινού αγώνα επέφεραν προβληματισμό. Η μία αφορά στην αδυναμία παραγωγής φάσεων στο δεύτερο ημίχρονο, παρότι ο Παναθηναϊκός έπαιζε με παίκτη λιγότερο και οι παίκτες του ήταν σίγουρα πιο κουρασμένοι από τους αντιπάλους του. Ο Ατρόμητος είχε σε κάποιες στιγμές του ματς στρέμματα χώρου για να φύγει στην κόντρα με αξιώσεις, στο ξεκίνημα των αντεπιθέσεων αναπτυσσόταν σωστά, αλλά μόλις έφτανε έξω από την «πράσινη» περιοχή, πελάγωνε. Κάτι που είχε συμβεί και στο Κλεάνθης Βικελίδης με τον Δώνη να λέει μετά από εκείνο το ματς ότι «καλή η κατοχή, αλλά όχι απλά για να λέμε ότι είχαμε κατοχή». Σίγουρα δεν είναι εύκολο να «τελειώσεις» ένα ματς με αντίπαλο που έχει τη δυναμική του Παναθηναϊκού, αλλά δεν μπορείς να περιμένεις και καλύτερους οιωνούς για να το προσπαθήσεις.

Η δεύτερη παράμετρος που πρέπει να ανησυχήσει Δώνη και παίκτες αφορά στον τρόπο με τον οποίο ήρθε το γκολ της ισοφάρισης. Και έχει να κάνει επίσης με τη διαχείριση. Είναι με απλά λόγια οξύμωρο να προηγείσαι στο 87’ και να δέχεσαι το 1-1 σε αντεπίθεση!

Θετικό το πρόσημο

Σε κάθε περίπτωση, το ξεκίνημα του Ατρομήτου στο φετινό πρωτάθλημα αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Οι πέντε βαθμοί θα μπορούσαν να είναι σίγουρα περισσότεροι (κάποιοι στο Περιστέρι χθες έλεγαν ότι θα έπρεπε να είναι εννιά), αλλά παραμένουν μια αξιόλογη συγκομιδή δεδομένης της δυσκολίας του προγράμματος. Από εδώ και στο εξής το πρόγραμμα γίνεται πιο βατό και εδώ είναι που ο Ατρόμητος οφείλει να δείξει χαρακτήρα αν θέλει να βάλει τις βάσεις για την υπέρβαση.



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved