Αναστασιάδης: «Προσγειωμένοι...»

Αναστασιάδης: «Προσγειωμένοι...»

Μπορεί ο Παναιτωλικός να έχει κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα στην φετινή Super League, ωστόσο οι νεοφώτιστοι είναι προσγειωμένοι, σύμφωνα με τον Ανέστη Αναστασιάδη.

Ο δυναμικός αμυντικός, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM» για το «τρίποντο» κόντρα στην Κέρκυρα, το άγχος από τη Super League, αλλά τους Άγγελο Χαριστέα και Γιώργο Θεοδωρίδη, οι οποίοι αποτελούν τα… βαρόμετρα των «καναρινιών».

Αρχικά, ο Έλληνας άσος μίλησε για τη διαφορά που υπήρχε στην ψυχολογία των παικτών στην αναμέτρηση με την Κέρκυρα, σε σχέση με την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, όπου και στα δύο παιχνίδια ο Παναιτωλικός έμεινε πίσω στο σκορ:

«Για το πρώτο μπορώ να πω πως στην πρεμιέρα είναι περίεργα τα παιχνίδια. Αν δείτε το παιχνίδι, δεν αξίζαμε να χάσουμε ούτε έναν βαθμό. Εμείς ξέρουμε τι ομάδα έχουμε, πόσο έχουμε δουλέψει το καλοκαίρι και μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε διάφορες καταστάσεις».

Και συνέχισε: «Υπήρχε το άγχος της πρεμιέρας και του πρωτάρη στη Super League. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν μουδιασμένοι και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε την κατηγορία, κάτι που έγινε και με την Κέρκυρα. Δείξαμε ότι ήμαστε καλά γυμνασμένοι».

Για το αν ο Μπάμπης Τεννές παρουσιάστηκε διαφορετικός, καθώς αντιμετώπισε την προηγούμενη ομάδα του, ανέφερε: «Νομίζω ότι ο κόουτς είναι πολύ έμπειρος και αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η δική του ομάδα. Επειδή γνωρίζει την Κέρκυρα μας είπε ότι μπορούμε να κερδίσουμε και μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Ένας προπονητής θέλει να ασχολείται με την ομάδα του και όχι με κάτι άλλο. Και εμείς οι ποδοσφαιριστές έχουμε περάσει από διάφορες ομάδες. Δεν σημαίνει ότι θέλουμε πάντα να κερδίσουμε τις προηγούμενες ομάδες μας».

Όσον αφορά στο καλό ξεκίνημα του Παναιτωλικού στο πρωτάθλημα, τόνισε: «Είχαμε δύσκολα παιχνίδια μέσα σε σύντομο διάστημα και καταφέραμε να συγκεντρώσουμε μια καλή συγκομιδή πόντων».

Για το αν είναι καλή η αναλογία των νέων με των παλιών ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα, τόνισε: «Είναι πολύ καλή αναλογία. Όταν οι ποδοσφαιριστές γνωρίζονται μέσα στα αποδυτήρια και ξέρει τι να περιμένει ο ένας από τον άλλο, τότε είναι καλό για την ομάδα. Στο ποδόσφαιρο της Ελλάδας, είναι καλό που υπάρχει μια ομάδα που αποτελείται από Έλληνες ποδοσφαιριστές, όπως ο Παναιτωλικός».

Ερωτηθείς αν οι Χαριστέας και Θεοδωρίδης είναι τα «κλειδιά» του Παναιτωλικού, ο Ανέστης Αναστασιάδης, τόνισε : «Εμείς αναγνωρίζουμε την προσφορά και το λέμε πως ο Γιώργος (σ.σ. Θεοδωρίδης) έχει ποιότητα που δεν είναι για την Β’ Εθνική. Μαζί με τον Ρότσα, στην δεύτερη εθνική, την εμπειρία που έχει ο Χαριστέας και ο Καμαρά μας έχει βοηθήσει. Πιστεύω ότι θα βοηθήσουν τον Παναιτωλικό να πετύχει τους στόχους».

Για την παρουσία του Άγγελου Χαριστέα στην ομάδα, απάντησε: «Είναι ο Άγγελος της Ελλάδας. Θα μας δώσει το κάτι παραπάνω στον Παναιτωλικό. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε στο εξωτερικό ότι όσο πιο ψηλά πας τόσο πιο προσγειωμένος είσαι. Εδώ είμαστε μια οικογένεια και του είχε λείψει αυτό. Πιστεύω πως εδώ θα ξαναβρεί τον… δρόμο του και μπορεί να παρακινήσει και τους υπόλοιπους».

Για τον κόσμο του Παναιτωλικού, υποστήριξε: «Ο κόσμος είναι αυτός που δημιουργεί προσδοκίες και διαμορφώνει τους στόχους. Υπάρχει πίεση και άγχος αλλά νομίζω ότι είναι παραγωγικό άγχος και σε κάνει α βελτιώνεσαι. Είμαστε ποδοσφαιρική και παράλληλα αθλητική έδρα».

Παράλληλα, ο Έλληνας αμυντικός μίλησε και για τις δύο νίκες που έχει πετύχει η ομάδα κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και Κέρκυρα: «Το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίζει τις ομάδες που έχεις τους ίδιους στόχους. Έτσι πρέπει να πάμε μέχρι την 10η ή 11η αγωνιστική όπου θα έχουμε τα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες και εκεί να προσπαθήσουμε να πάρουμε ότι μπορούμε περισσότερο».

Για το φόβο… αποπροσανατολισμού της ομάδας, μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες, τόνισε: «Μέσα στα αποδυτήρια υπάρχουν παιδιά με ωριμότητα και το μυαλό που θα μας βοηθήσουν να παραμείνουμε προσγειωμένοι. Στην Super League μπορεί να κάνεις να κερδίσεις και 6 ή 7 αγώνες».

Τέλος, ο Ανέστης Αναστασιάδης μίλησε και για το γεγονός πως ο Παναιτωλικός έπαιξε ανοικτά κόντρα στην Κέρκυρα: «Έχουμε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, η οποία πηγάζει από ψηλά. Ο πρόεδρος θέλει ένα παίζουμε καθαρό ποδόσφαιρο και όμορφο παιχνίδι. Δεν θέλει να παίζουμε αντιποδόσφαιρο και να μείνουμε μακριά από σκοπιμότητες».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved