Σιόντης: «Ο Παναιτωλικός κοιτάζει ψηλά»

Σιόντης: «Ο Παναιτωλικός κοιτάζει ψηλά»

Τον δικό του... παράδεισο έχει βρει φέτος στον Παναιτωλικό ο Στέφανος Σιόντης.

Ο 24χρονος μέσος που έχει ξεκινήσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό και την περασμένη διετία ήταν από τους πρωταγωνιστές των εκπληκτικών εμφανίσεων της Καβάλας στη Super League, πλέον έχει βρει αυτό που θέλει κάθε ποδοσφαιριστής στην «οικογένεια» του Πανσιτωλικού.

Ο Σιόντης μίλησε αποκλειστικά στο Onsports για τη νέα σελίδα της καριέρας του, για τους προσωπικούς του στόχους, τον Τεννέ, τους Χαριστέα – Θεοδωρίδη κια τους οπαδούς της ομάδας του Αγρινίου.

-          Πού μπορεί να φτάσει φέτος ο Παναιτωλικός;

«Έχουμε κάνει καλό ξεκίνημα και θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Είμαστε σε καλό δρόμο και ο πρώτος στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την παραμονή. Εαν το καταφέρουμε, θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε πιο ψηλά. Αυτή η ομάδα έχει τα φόντα να το κάνει».

-          Ποιά στοιχεία χρειάζεται μια νεοφώτιστη ομάδα ώστε να μπορέσει να σταθεί επάξια στη Super League;

«Καταρχήν θα πρέπει να ενισχυθεί με ικανούς ποδοσφαιριστές. Νομίζω ότι ο Παναιτωλικός το έκανε αυτό το καλοκαίρι. Ασφαλώς είναι σημαντική και η υποστήριξη όλης της πόλης, αφού αυτό δίνει δύναμη σε μια επαρχιακή ομάδα. Και φυσικά απαιτείται δουλειά με έναν σοβαρό προπονητή που θα έχει τη διάθεση να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα».

-          Η εμπειρία του Μπάμπη Τεννέ τι παραπάνω μπορεί να δώσει στον Παναιτωλικό;

«Ο προπονητής είναι πολύ έμπειρος και αισθανόμαστε τυχεροί που τον έχουμε στην ομάδα. Ο Παναιτωλικός υστερούσε σε εμπειρία από παραστάσεις στη Super League και ο κ. Τεννές μας δίνει πολλά σε αυτό το κομμάτι. Ξέρει να διαχειρίζεται τις καταστάσεις, να κρατάει μια εκπληκτική ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Για τον Παναιτωλικό η παρουσία του Τεννέ είναι αβαντάζ στην προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος».

-          Το δίδυμο Χαριστέα – Θεοδωρίδη είναι σημαντικό για την προσωπικότητα και την ποιότητα του Παναιτωλικού;

«Ο Άγγελος έχει απίστευτες παραστάσεις από το εξωτερικό που έχει αγωνιστεί για πολλά χρόνια. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι θα πετύχει κάποια γκολ. Πιο σημαντικό είναι ότι έχει σπουδαία προσωπικότητα και νοοτροπία και την μεταφέρει στα νέα παιδιά στα αποδυτήρια. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Θεοδωρίδη, τον Καμαρά και άλλα παιδιά. Είναι πολύ σημαντική η παρουσία τους στην ομάδα».

-          Αγωνίστηκες στην Καβάλα που ήταν επίσης μια επαρχιακή νεοφώτιστη ομάδα στη Super League. Ο ΑΟΚ έκανε εκπληκτικές παρουσίες τα δύο προηγούμενα χρόνια. Μπορεί να συμβεί αυτό και με τον Παναιτωλικό;

«Όντως η Καβάλα έκανε σπουδαίες πορείες και έπαιξε και καλό ποδόσφαιρο. Υπήρχαν αρκετοί παίκτες ποιοτικοί και δικαίως έφτασε ψηλά. Ωστόσο, στην Καβάλα αλλάζαμε το ρόστερ σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Στον Παναιτωλικό η διοίκηση κράτησε τον περσινό κορμό και είμαστε πιο ομάδα. Εδώ όλοι παίζουμε για τον Παναιτωλικό και όχι για τον εαυτό μας όπως γινόταν στην Καβάλα.

Μια ακόμα διαφορά που θα παίξει τον ρόλο της είναι η παρουσία του κόσμου. Στο Αγρίνιο όλοι είναι κοντά μας, ο κόσμος ζει για τον Παναιτωλικό και του δίνει ώθηση. Αυτό δεν υπήρχε στην Καβάλα. Με αυτά τα στοιχεία νομίζω ότι ο Παναιτωλικός έχει τις δυνατότητες να επαναλάβει όσα έκανε η Καβάλα την περασμένη διετία».

-          Το καλοκαίρι έμεινες ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό έπειτα από αρκετά χρόνια. Αναπροσαρμόστηκαν πλέον οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Ήταν η πρώτη φορά που μπόρεσα να επιλέξω εγώ το μέλλον μου ως ελεύθερος. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ άσχημα τα πράγματα. Ειδικά με τη συμφωνία που είχε γίνει ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Καβάλα. Ήταν τουλάχιστον αστείο όλο αυτό. Βόλευε τους πάντες εκτός από μένα. Πλέον, φροντίζω να δουλεύω και κύριο μέλημά μου είναι να βοηθήσω τον Παναιτωλικό να πετύχει τους στόχους του. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον και νομίζω ότι όλα έχουν πάρει τον σωστό δρόμο».



Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved