Φλωρίδης: «Επιστροφή στη κορυφή»

Φλωρίδης: «Επιστροφή στη κορυφή»

Μεγάλα σχέδια για τον ΠΑΟΚ έχει ο Βασίλης Φλωρίδης, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του σε αθλητική εφημερίδα.

Ο υποψήφιος επενδυτής του «Δικέφαλου» μίλησε στο «Metrosport» για τις προθέσεις του, τους στόχους του αλλά και την επόμενη… μέρα στην ομάδα, από την στιγμή που ενδεχομένως αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Βασίλη Φλωρίδη στο «Metrosport»:

- Κύριε Φλωρίδη, αν θέλει κανείς να έχει εικόνα του επιχειρηματικού προφίλ του Βασίλη Φλωρίδη, τι πρέπει να γνωρίζει;

«Είμαι ένας Κωνσταντινουπολίτης αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, με δράση κυρίως στην Τουρκία, αλλά όχι μόνο με την εταιρία «Βόσπορος Χόλντινγκ» η οποία δραστηριοποιήθηκε από το 1992 στο χώρο της κατασκευής δημοσίων έργων στην Τουρκία με επίσημη αδειοδότηση από το τουρκικό κράτος για αναδοχή έργων 110.000.000 ευρώ ανά έργο. Ακόμη, η εταιρία δραστηριοποιήθηκε στη ναυτιλία, στην παγκόσμια αγορά του «Σκραπ», κατέχοντας κυρίαρχη θέση στον τομέα της διάλυσης πλοίων, αλλά και στην εξόρυξη χρυσού από ιδιόκτητα ορυχεία στην Κένυα».

- Πολύς λόγος έχει γίνει για τη δικαστική διαμάχη που είχατε με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης. Θέλετε να εξιστορήσετε τι ακριβώς έχει συμβεί σε αυτήν την υπόθεση;

«Στο πλαίσιο της έντονης πίστης μου προς τη χριστιανική ορθοδοξία μας, μια αγνή προσφορά μου ύψους 3.300.000 ευρώ το 1996 για να υλοποιηθεί η χρόνια επιθυμία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας για επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης, κατέληξε το 2001, μετά από πέντε χρόνια, όταν αντιλήφθηκα τη μη υλοποίηση της επιθυμίας μου, καθώς και τη διάθεση τους για εξωεκκλησιαστικούς σκοπούς, σε δικαστικές ενέργειες στις οποίες αναγκάστηκα να προχωρήσω για να διαπιστώσω την πορεία και την κατάληξη των χρημάτων. Αναμένω αυτήν τη στιγμή να ολοκληρωθούν οι ενέργειες αυτές με αποτέλεσμα να επέλθει πλήρης αποκατάσταση των σχέσεών μας».

- Πως γνωριστήκατε με τον κ. Σαχπατζίδη, ποια είναι η σχέση σας και με ποιες προϋποθέσεις θα συνεργαστείτε εάν γίνετε μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Πόσες μετοχές θα έχει ο καθένας; Ποια θα είναι τα αξιώματα και οι ρόλοι σας στη διοίκηση; Ποια ποσοστά θα έχουν ο Ζαγοράκης και ο Βρύζας;

«Μια γνωριμία ετών, δια μέσου κοινών φίλων, αλλά και η κοινή επιθυμία μας να δοθεί λύση στο χρόνιο οικονομικό πρόβλημα της αγαπημένης μας ομάδας, μας οδήγησε με τον κ. Σαχπατζίδη στην ένωση δυνάμεων ώστε να βοηθήσουμε από κοινού και να ξαναφέρουμε τον ΠΑΟΚ εκεί που του αξίζει, δηλαδή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς και στην καλύτερη δυνατή πορεία στην Ευρώπη. Αναγνωρίζοντας την προσφορά, την αγάπη και τις γνώσεις των Ζαγοράκη και Βρύζα επιθυμώ για το καλό της ομάδας σε κάθε περίπτωση την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Για τις μετοχές και τους ρόλους θα έρθει η στιγμή που θα μάθει όλος ο κόσμος του "Δικεφάλου"».

- Για ποιους λόγους θέλετε να επενδύσετε στον ΠΑΟΚ;

«Δεν τον βλέπω τον ΠΑΟΚ σαν επένδυση και τον εαυτό μου σαν επενδυτή αναμένοντας κέρδος. Το μοναδικό «κέρδος» για μένα είναι η επιστροφή του «Δικεφάλου» στην κορυφή».

- Πως πιστεύετε ότι μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των οπαδών του ΠΑΟΚ;

«Ήδη νιώθω ότι οι οπαδοί με έχουν υποδεχθεί θερμά. Η αγάπη και τα λόγια των οπαδών με κάνουν να νιώθω πολύ υπερήφανα. Η εμπιστοσύνη βέβαια είναι κάτι που αποκτάται και κτίζεται με την πάροδο του χρόνου. Η ειλικρίνεια των προθέσεών μου και η αγάπη μου για τον ΠΑΟΚ συνοδευόμενη από την πίστη μου για την κατάκτηση τίτλων, όπως και η οικονομική βοήθεια που θα παρέχω σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, θα είναι τα μέσα της προσπάθειάς μου να εκπληρώσω όλες τις εφικτές επιθυμίες και του πιο δύσπιστου οπαδού του ΠΑΟΚ, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του σε βάθος χρόνου. Κι αυτήν την εμπιστοσύνη οφείλω να μην την προδώσω».

- Εσείς είπατε ότι θέλετε να γίνει έστω μία πολύ μεγάλη μεταγραφή φέτος. Γιατί δεν έγινε; Δεν ήθελε ο Ζαγοράκης; Αν ναι, γιατί;

«Δεν κατέστη δυνατή μια μεγάλη μεταγραφή την οποία επιθυμούσα. Υπόσχομαι όταν αναλάβω τη διοίκηση της ομάδας να κάνουμε περισσότερες από μία μεγάλες μεταγραφές».

- Ποιες θα επιδιώξετε να είναι οι σχέσεις σας με τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ;

«Οι οργανωμένοι οπαδοί είναι η ραχοκοκαλιά της ομάδας, τους θέλουμε και τους χρειαζόμαστε δίπλα μας».

- Πότε θα θεωρήσετε ότι πετύχατε ως μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ;

«Με τη συνεχή κατάκτηση τίτλων στην Ελλάδα και διακρίσεων στην Ευρώπη και την οικονομική ανεξαρτησία της ΠΑΕ».

- Η Τούμπα είναι πολύ μικρή και πολύ γερασμένη για τις σύγχρονες ανάγκες της ομάδας και του λαού της. Τι σχέδια έχετε για το θέμα του γηπέδου;

«Έχω μεγάλα σχέδια, αλλά δεν είναι του παρόντος να αναφερθούμε σ αυτά...».



Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved