Σπανός: «Έπρεπε να βγούμε νικητές»

Σπανός: «Έπρεπε να βγούμε νικητές»

Πικρή γεύση στους ανθρώπους του Ατρόμητου έχει αφήσει η χθεσινή (17/9) ισοπαλία απέναντι στον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τον Γιώργο Σπανό. Ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο χαρακτήρισε τον περσινό τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Ο πρόεδρος της «κυανόλευκης» ΠΑΕ «φιλοξενήθηκε» αυτή την ώρα στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣπορ FM», μιλώντας για το χθεσινό παιχνίδι απέναντι στους «πράσινους» αλλά και το πλάνο του περιστεριώτικου συλλόγου για τη νέα σεζόν.

«Υπάρχουν ισοπαλίες απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους, τις οποίες τις εκλαμβάνεις ως θετικές. Στο χθεσινό παιχνίδι, το γεγονός πως είχαμε από την αρχή το αριθμητικό πλεονέκτημα και το ότι δεχθήκαμε το γκολ στο τέλος της αναμέτρησης, μας αφήνει μια πικρή γεύση», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Σπανός.

Όσον αφορά στον προγραμματισμό της ομάδας για τη νέα σεζόν, ανέφερε: «Ήρθαν 12 νέοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Το καλοκαίρι, σε συνεργασία με τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή και αποφασίσαμε πως η ομάδα χρειαζόταν ανανέωση. Εμείς πήραμε ποδοσφαιριστές με κριτήριο να γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα και να χρειαστεί μεγάλος χρόνος για την προσαρμογή τους. Το καλό ήταν πως από την αρχή της προετοιμασίας, ο προπονητής είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του».

Και συνέχισε: «Έπρεπε ο Ατρόμητος στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό να βγει νικητής. Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία μας και θέλουμε η ομάδα να παρουσιάσει ωραία πράγματα. Είμαστε ακόμα στην αρχή και κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για τους τρεις βαθμούς».

Αναφορικά με τους στόχους της ομάδας για τη νέα σεζόν, τόνισε: «Εμείς θέλουμε να προοδεύουμε, να εξελισσόμαστε και να παίρνουμε τους βαθμούς της νίκης από κάθε παιχνίδι. Είμαστε μια νέα ομάδα, στην οποία παίζουν πολλοί Έλληνες. Χθες παρουσιαστήκαμε με τέσσερα παιδιά από τις Ακαδημίες της ομάδας. Υλοποιείται ένα πρόβλημα και βλέπουμε πως παίζουν παιδιά από ηλικίας 18 με 21 ετών».

Ερωτηθείς αν η κρίση έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, ανέφερε: «Η κρίση επηρεάζει όλη την ελληνική κοινωνία και δεν είναι δυνατό να μην επηρεάσει και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν έχεις βάση σαν ομάδα, κοιτάς να φτάσεις μέχρι εκεί που φτάνεις και να ανταπεξέλθεις. Τότε δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα. Κινούμαστε βάσει συγκεκριμένου πλάνου. Το μπάτζετ είναι μειωμένο κατά 25% από την προηγούμενη σεζόν».

Για τη σχέση που έχει με τους φιλάθλους της ομάδας, υποστήριξε: «Έχουμε μια ειλικρινή σχέση με τον κόσμο. Βλέπουν πως έχουμε πρόγραμμα και όραμα για να κάνουμε τον Ατρόμητο ανταγωνιστική ομάδα. Να μην είναι ένας απλός συγγενής στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε έναν Ατρόμητο που να κάνει αξιοπρεπή πορεία».

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των «στημένων» αγώνων, ο Γιώργος Σπανός, είπε: «Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, έγινε μια αξιόλογη διερεύνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρέπει να αφήσουμε τη δικαιοσύνη και να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Και συνέχισε για το αν θεωρεί πως μπορεί να φτάσει το… μαχαίρι στο κόκκαλο: «Αυτό έχει δείξει μέχρι τώρα η δικαστική έρευνα. Οι έρευνες της Δικαιοσύνης, εξελίσσονται προς την σωστή κατεύθυνση και περιμένουμε να τελειώσουν οι υποθέσεις και να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που πρέπει και αυτοί που δεν εμπλέκονται να παραδοθούν «λευκοί» στην ελληνική κοινωνία».

Αναφορικά με τον Γιώργο Δώνη και αν μπορεί να στηριχθεί σε μια θεωρητικά μεγάλη ομάδα, υποστήριξε: «Ο Γιώργος Δώνης είναι η τρίτη σεζόν που δουλεύει στον Ατρόμητο. Αν στηριχθεί σε μια μεγάλη ομάδα είναι και θέμα νοοτροπίας παραγόντων και της ψυχολογίας από τους φιλάθλους. Σίγουρα το επικοινωνιακό παιχνίδι παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς είναι καλό επικοινωνιακά, να φέρεις έναν προπονητή από ένα προηγμένο πρωτάθλημα. Δεν υστερούν οι Έλληνες προπονητής, απλά θα πρέπει να στηριχθούν. Στη μεγάλη ομάδα, που ο πρωταθλητισμός είναι… μονόδρομος, δύσκολα θα στηριχθεί ο προπονητής μετά από μερικά άσχημα αποτελέσματα. Ικανότητες σαφώς και υπάρχουν και ειδικά για τον Γιώργο Δώνη, τον οποίο τον ξέρω, μπορεί να σταθεί σε μεγάλη ομάδα».

Για το αν ο τεχνικός ηγέτης του συλλόγου του Περιστερίου είχε προτάσεις να αποχωρήσει από τον Ατρόμητο, στις αρχές του καλοκαιριού, ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, απάντησε: «Αυτό δεν το ξέρω. Είχαμε μια συμφωνία και είχαμε το συμβόλαιο, στο οποίο υπάρχουν κάποιες ρήτρες που επιτρέπουν στον κ. Δώνη να αποχωρήσει για κάποιες συγκεκριμένες ομάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέχρι 30 Μαΐου. Εμείς από την αρχή προχωρήσαμε τον σχεδιασμό, με τον κ. Δώνη και τον τεχνικό διευθυντή για τη νέα σεζόν».

Για το αν υπάρχει σκέψη επέκτασης της συνεργασίας με τον Γιώργο Δώνη: «Το συμβόλαιο τελειώνει το καλοκαίρι του 2012. Δεν θέλω να ωραιοποιούμε τα πράγματα. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία, αλλά όλα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα. Υπάρχουν απαιτήσεις και προσδοκίες από την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές να κάνει η ομάδα καλύτερα πράγματα από το περσινό πρωτάθλημα. Έχουμε ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα και θα βλέπουμε».

Παράλληλα, ο Γιώργος Σπανός μίλησε και για τις εντυπώσεις του από τον Παναθηναϊκό στο χθεσινό παιχνίδι: «Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από ότι τον περίμενα. Όπως τον είχα δει στα επίσημα παιχνίδι το καλοκαίρι και στο μεταξύ μας φιλικό, ήταν καλύτερος από ότι περίμενα. Πιστεύω ότι θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα με ίσιους όρους και έχει ένα πλεονέκτημα, γιατί δεν έχει παιχνίδια μεσοβδόμαδα. Έχει παίκτες με παραστάσεις και από τη μέση και μπροστά εμφανίζεται πολύ καλός».

Όσον αφορά στον Κώστα Μήτρογλου και αν έχει θέσει στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού, ανέφερε: «Είναι μια ερώτηση που δεν θέλω να μπαίνω στα εσωτερικά. Ο Κώστας Μήτρογλου είναι ένας μεγάλος επιθετικός στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ένα στοίχημα που δεν πρέπει να χαθεί. Όλοι οι παίκτες έχουν ένα κουμπί. Αν βάλεις έναν άνθρωπο δίπλα του και κοντά του και να τον κάνεις να νιώθει στήριξη τότε μπορείς να πάρεις πολλά. Σε μία κοινωνία 25 ποδοσφαιριστών, ο καθένας έχει δικά του χαρακτηριστικά. Πιστεύω ότι ο ερχομός του στον Ατρόμητο, που προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες και θα τον ωφελήσει να διατηρηθεί σε υψηλά στάνταρ. Έχει μεγάλο μέλλον μπροστά του».

Για το τι περιμένει ο Ατρόμητος από τον Κώστα Μήτρογλου, δήλωσε: «Πληρώνεις έναν σέντερ φορ για τα γκολ. Είμαστε μια ομάδα που έχει κατοχή μπάλας και δημιουργούνται ευκαιρίες για τον Μήτρογλου και τον Αναστασάκο ο οποίος είναι και αυτός καλός ποδοσφαιριστής».

Για τον Ανδρέα Τάτο και αν μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων» τη νέα σεζόν, απάντησε: «Αναπτύχθηκε μια συνεργασία με τον Ολυμπιακό. Στο πλαίσιο της μεταγραφής του Ανδρέα Τάτου, πήραμε δανεικό τον Μήτρογλου. Ο Ανδρέας Τάτος είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει πολλά προσόντα. Είναι στο ξεκίνημα της καριέρας του. Είναι δικό του θέμα να αποδείξει ότι μπορεί. Έχει όλα τα εφόδια, αλλά θα πρέπει να βελτιώσει κάποια πράγματα που πρέπει στο παιχνίδι του, όπως στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Θεωρώ πως είναι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον χώρο του κέντρου με τη μπάλα στα πόδια»

Όσον αφορά στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ, ο Γιώργος Σπανός ανέφερε: «Τον έχω διαγράψει από τη μνήμη μου. Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τίποτα για το ποδόσφαιρο. Ήταν «μαύρη ημέρα» για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τις δηλώσεις που έγιναν μετά τον εν λόγω τελικό, ο μεγαλομέτοχος του Ατρόμητου, απάντησε: «Μπορεί να ακούστηκαν κάποια ακραία πράγματα, αλλά ήταν μια διοργάνωση που ήταν ντροπή για το ποδόσφαιρο».

Παράλληλα, ερωτηθείς αν τη φετινή σεζόν οι Περιστεριώτες θα «ψάξουν» μια ακόμα συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου, δήλωσε: «Φέτος έχουμε βάλει προτεραιότητα να πάμε καλύτερα στο πρωτάθλημα και βήματα προόδου, καθώς το πρωτάθλημα σε καταξιώνει. Δεν λέμε ότι δεν θα ασχοληθούμε με το Κύπελλο, αλλά προτεραιότητα είναι το πρωτάθλημα».

Για το αν έχουν δικαίωμα συμμετοχής κόντρα στον Ολυμπιακό οι Τάτος, Επστάιν και Μήτρογλου, ανέφερε: «Να ξεκαθαρίσω κάτι για τον Επστάιν. Ο παίκτης αποκτήθηκε ως ελεύθερος και έχει υπογράψει τριετή συμφωνία. Όσον αφορά στους Τάτο και Μήτρογλου, θα αγωνιστούν κανονικά. Δεν υπάρχει κάποια συμφωνία».

Παράλληλα, ο κ. Σπανός μίλησε για τον Παναιτωλικό: «Ο Παναιτωλικός έχει ξεκινήσει πάρα πολύ καλά το πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι είναι μια ομάδα με δυναμική, με πιστό κόσμο και έχει όλες τις προδιαγραφές για να διακριθεί. Θα πρέπει να προσαρμοστεί άμεσα στα δεδομένα της Super League που είναι διαφορετικά από την Football League».

Όσον αφορά στο θέμα του Ηρακλή και τις πλαστές ενημερότητες, απάντησε: «Η ομάδα του Ηρακλή - αν θυμάμαι- - οι αρχές διαπίστωσαν ότι χρησιμοποίησε ένα έγγραφο πλαστής φορολογικής ενημερότητας. Νοθεύεται το πρωτάθλημα. Γιατί μια ομάδα χρησιμοποιεί παίκτες που δεν τους πληρώνει. Για την απόφαση που βγήκε για τον Ηρακλή πιστεύω ότι δικαίως από την στιγμή που αποδείχθηκε ότι προέβη σε αυτή την κίνηση.Θέση μου είναι ότι στην κατηγορία πρέπει να αγωνίζεται η ομάδα που έπαιζε και την προηγούμενη σεζόν σε αυτή».

Για τα κρούσματα βίας και αν θεωρεί πως θα έχουν αντίκτυπο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, απάντησε: «Υπάρχει μια έκρηξη βίας που δεν έχει να κάνει άμεσα με το ποδόσφαιρο. Θεωρώ πως αντιδραστικά στοιχεία, που βρίσκουν χώρους στους συνδέσμους. Όλες οι ομάδες της Super League, έχουμε μιλήσει με τους οργανωμένους και τους φιλάθλους μας για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της ομάδας. Ήδη χθες ήταν το πρώτο τεστ για εμάς. Στο Περιστέρι που είναι μεγάλος Δήμος, υπάρχουν σύνδεσμοι του Παναθηναϊκού, δεν συνέβη το παραμικρό».

Τέλος, για τη «μάχη» του τίτλου, απάντησε: «Για τον τίτλο δεν έχουμε να πούμε κάτι καινούριο. Προτεραιότητα έχουν οι δύο μεγάλες ομάδες, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Πιστεύω πολύ στον ΠΑΟΚ, που έχει δείξει καλά πράγματα στην αρχή του πρωταθλήματος αλλά δύσκολα θα σπάσει το δίδυμο. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο ρόστερ με μεγάλες λύσεις. Και ο Παναθηναϊκός έχει αξιόλογες λύσεις και πλεονέκτημα γιατί δεν θα δίνει μεσοβδόμαδα αγώνες».



Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved