«Σκηνή» τρίτη, πράξη δεύτερη

«Σκηνή» τρίτη, πράξη δεύτερη

Στο κυρίως… μενού της 3ης αγωνιστικής μπαίνουμε σήμερα, Κυριακή (18/9) όπου θα πραγματοποιηθούν τέσσερις αναμετρήσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι «πρεμιέρες» του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα, κόντρα στην Skoda Ξάνθη και τον Εργοτέλη, αντίστοιχα.

Ο «τελικός» των Ιωαννίνων

Το πρόγραμμα «ανοίγει» στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα θα φιλοξενήσει τον Αστέρα Τρίπολης (16:00). Αν και βρισκόμαστε ακόμα στις πρώτες αγωνιστικές του φετινού «μαραθωνίου» δεν θα ήταν υπερβολή να τονίσουμε πως η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι κομβική και για τους δύο «μονομάχους».

Ο γηπεδούχος «Άγιαξ της Ηπείρου», μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει μόλις έναν βαθμό, κόντρα σε Άρη και Παναθηναϊκό και όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η αναμέτρηση με τους Αρκάδες αποκτά χαρακτήρα «τελικού». Όπως γνωρίζουν άπαντες στο «στρατόπεδο» των Ηπειρωτών μία εντός έδρας νίκη κόντρα σε μία ομάδα που «μάχεται» για τον ίδιο στόχο μόνο θετικό… αντίκτυπο θα έχει στην προσπάθεια της ομάδας για παραμονή.

Ο Στεφάν Ντεμόλ κάνει τα πλάνα του για το συγκεκριμένο παιχνίδι, χωρίς να μπορεί να υπολογίζει στον Καρίμ Φεγκρούς, ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα, εκτός «μάχης» έχουν τεθεί ο ανέτοιμος Βάντερσον, αλλά και ο Τζανής, ο οποίος έχει υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα.

Στην αντίπερα… όχθη, οι Αρκάδες πάνε στα Γιάννινα, με μοναδικό στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα, ει δυνατόν τη νίκη. Το όχι και τόσο καλό ξεκίνημα στην Super League έχει φέρει τους Πελοποννήσιους στον… δρόμο των υπολογισμών.

Ο Όσκαρ Φερνάντεθ συμπεριέλαβε για πρώτη φορά στην αποστολή τον Ροτζέριο Μάρτινς και τον Ρούμπεν Πουλίδο, ενώ αντίθετα ο Χουανίτο δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε. Παράλληλα, εκτός «μάχης» τέθηκε και ο Τζόναθαν Σέσμα.

Οι πιθανές ενδεκάδες

PAS

«Δικέφαλη» πρεμιέρα

Κάτι η κατάσταση που επικρατεί στην Super League με τις Α ομάδα και Β ομάδα, κάτι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, δεν επέτρεψαν στην ΑΕΚ να κάνει το «ντεμπούτο» της στο φετινό πρωτάθλημα. Έτσι, την Κυριακή, κόντρα στον Εργοτέλη (18:15), στο Ολυμπιακό Στάδιο, η Ένωση θα βρεθεί για πρώτη φορά στη… σέντρα της πρώτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας.

Ο «Δικέφαλος» προέρχεται από την εφιαλτική ευρωπαϊκή βραδιά απέναντι στην Άντερλεχτ και αυτό έχει ως αποτέλεσμα το παιχνίδι με τους Κρητικούς να αποτελεί μονόδρομο για τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ, ούτως ώστε να επανέλθει, στο μεγαλύτερο «βαθμό» η ηρεμία στα αποδυτήρια.

Τα προβλήματα για τον Ισπανό τεχνικό δεν απουσιάζουν, ο οποίος είδε τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο να μην μπορεί να δώσει το «παρών» στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, καθώς στην προπόνηση του Σαββάτου (17/9) ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Κάτι ανάλογο έγινε και με τον Παναγιώτη Λαγό, ο οποίος υποφέρει από ίωση, ενώ εκτός είναι ακόμα ο τραυματίας Παντελής Καφές και ο τιμωρημένος Τραϊανός Δέλλας.

Από εκεί και πέρα, οι μοναδικοί εκπρόσωποι του Ηρακλείου αυτή την αγωνιστική, καθώς ο ΟΦΗ δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις, μεταβαίνουν στο Ολυμπιακό Στάδιο, έχοντας ως στόχο να κάνουν τη ζημιά στην ΑΕΚ και να εκμεταλλευτούν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους γηπεδούχους, μετά το παιχνίδι της Ευρώπης.

Ο Νίκος Καραγεωργίου είδε τα πλάνα του να αλλάζουν στην διάρκεια της εβδομάδας, καθώς ο Σέρχιο Λεάλ υπέστη θλάση στο γαστροκνήμιο και έμεινε εκτός «μάχης», όπως και ο επίσης τραυματίας, Εγκούτου Ολίσε.

Οι πιθανές ενδεκάδες

AEK

Με… αγγλική αύρα στη Νέα Σμύρνη

Το πρώτο μεγάλο «τεστ» θα δώσει την Κυριακή (18/9) ο Πανιώνιος του Τάκη Λεμονή, καθώς θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ (18:15). Οι Νεοσμυρνιώτες έχουν ξεκινήσει δυνατά το φετινό πρωτάθλημα και θέλουν κόντρα στον… ευρωπαίο «Δικέφαλο του Βορρά» να αποδείξουν πως έχουν «σφυρηλατηθεί» και για τις δύσκολες καταστάσης.

Οι «κυανέρυθροι» προέρχονται από τη μεγάλη νίκη στο Αγρίνιο απέναντι στον τοπικό Παναιτωλικό και θέλουν κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης να συνεχίσουν το αήττητο σερί τους στην Super League, προκειμένου να μην πάει… στράφι το «τρίποντο» στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο Τάκης Λεμονής είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει τον Φαμπιάν Εστογιανόφ, ο οποίος κατάφερε να προπονηθεί κανονικά με αποτέλεσμα να θέσει εαυτόν στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού. Αντίθετα, δεν υπολογίζεται ο Σίτο Ριέρα που εκτίει την ποινή του.

Στον… αντίποδα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έρχεται στη Νέα Σμύρνη με στόχο το «διπλό» που θα του δώσει την ευκαιρία να αποδείξει πως η ήττα στο Παγκρήτιο από τον Εργοτέλη, ήταν απλά μια κακή παρένθεση. Το ηθικό στο «συγκρότημα» του Λάζλο Μπόλονι είναι υψηλό, αν και η ομάδα δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στα «δεύτερα» της Τότεναμ, έργο που μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, μια και μιλάμε για Europa League.

Ο Ρουμάνος τεχνικός συμπεριέλαβε στην αποστολή για το σημερινό παιχνίδι τους Μπρούνο Τσιρίλο και Πάμπλο Γκαρσία για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, καθώς ο Ιταλος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε, ενώ ο Ουρουγουανός μέσος εξέτισε την ποινή του. Αντίθετα, στην Θεσσαλονίκη έμειναν ο τιμωρημένος Αρίας και οι τραυματίες Γεωργιάδης και Λαζάρ.

Οι πιθανές ενδεκάδες

PAOK

«Ερυθρόλευκο» ντεμπούτο

Όπως αποδείχθηκε, ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος… άτυχος της κλήρωσης, καθώς στις δύο πρώτες αγωνιστικές είχε κληθεί να αντιμετωπίσει την Α ομάδα και την Β ομάδα. Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο έφερε τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν το «ντεμπούτο» τους κόντρα στην Ξάνθη στις 18 Σεπτεμβρίου (20:30). Παράλληλα, «θύμα» των… καταστάσεων, όχι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά στην ελληνική κοινωνία, είναι και οι Ακρίτες, μια και την προηγούμενη αγωνιστική δεν είχαν υποχρεώσεις, ελέω… ΔΕΘ.

Οι Πειραιώτες προέρχονται από την οδυνηρή ήττα με 1-0 από την Μαρσέιγ για την πρώτη αγωνιστική του Champions League και θέλουν να αλλάξουν άρδην το κλίμα στο πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ως σύμμαχο και την παράδοση, καθώς τα τελευταία 21 χρόνια, μετρούν 18 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα σε πρεμιέρα πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Μανιάτης αποτελεί το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, καθώς στην προπόνηση του Σαββάτου ο Έλληνας άσος υπέστη θλάση και έμεινε εκτός αποστολής. Παράλληλα, «εκτός» έχουν τεθεί και οι επίσης τραυματίες, Γιάννης Ποτουρίδης και Γιάννης Φετφατζίδης, ενώ ο Φραν Γέστε δεν θα ενισχύσει τους «ερυθρόλευκους» προκειμένου να ξεκουραστεί.

Στην αντίπερα… όχθη, οι Ακρίτες έρχονται στο «Γ. Καραϊσκάκης» με στόχο να «χτυπήσουν» στην απογοήτευση των γηπεδούχων από την ήττα στο Champions League από τους Μασσαλούς.

Ο Κώστας Φλίσκας είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, καθώς ο Έλληνας άσος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε.

Οι πιθανές ενδεκάδες

OSFP



ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved