Δώνης: «Μας μένει μια πικρία»

Δώνης: «Μας μένει μια πικρία»

Ο Γιώργος Δώνης υποστήριξε ότι ο Ατρόμητος άξιζε κάτι παραπάνω, βάση της εικόνας του, από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.

«Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο διαφοροποιήθηκε σε σχέση με ότι το περιμέναμε, πάρα πολύ νωρίς. Ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες, όμως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και ειδικά στις μεγάλες ομάδες μια κόκκινη κάρτα τις συσπειρώνει και αλλάζει τον τρόπο παιχνιδιού. Από την αρχή είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με δέκα παίκτες πίσω από την μπάλα και στο δικό της μισό. Το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, η ομάδα του το διαχειρίστηκε πολύ καλά. Είχαμε ρυθμό, κυκλοφορία μπάλας. Ίσως να μην ήταν γρήγορος ο ρυθμός όπως θα θέλαμε στο πρώτο ημίχρονο, όμως είχαμε τον έλεγχο, κάναμε επιθέσεις από τα άκρα με σέντρες και διασπάσαμε τον Παναθηναϊκό με σουτ από τον άξονα. Δεν υπήρχαν βέβαια κλασικές ευκαιρίες αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος», ήταν τα πρώτα λόγια του τεχνικού της ομάδας του Περιστερίου στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τους «πράσινους».

«Με εξαίρεση όμως το τελευταίο τέταρτο που κάναμε αβίαστα λάθη και δώσαμε χώρους. Το κάναμε αυτό απέναντι σε μια ομάδα που έχει κάποιους πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές που πάνε στην ατομική ενέργεια και σου κάνουν τη ζημιά. Φεύγουμε πικραμένοι γιατί δικαιούμαστε κάτι παραπάνω. Συνολικά στις τρεις πρώτες αγωνιστικές είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα μου, αλλά θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχουμε κάτι παραπάνω στη βαθμολογία.{textlink}

Για μένα η σημερινή μέρα είναι η πιο χαρούμενη ίσως από όταν ήρθα στον Ατρόμητο. Αυτό το λέω γιατί σε ένα παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό βλέπουμε τέσσερις παίκτες από την ακαδημία μας, όπως είναι ο Τάτος, ο Μπάλλας, ο Καραγκούνης, ο Σκόνδρας. Μπορεί το αποτέλεσμα να μη με ικανοποιεί αλλά είναι πολύ καλό που υπήρχαν επτά Έλληνες στην ενδεκάδα», τόνισε ο Γιώργος Δώνης πριν δεχθεί ερωτήσεις.

Γιατί ο Ατρόμητος δε βάζει το δεύτερο γκολ να «τελειώσει» το παιχνίδι; Είναι ψυχολογικό το ζήτημα;

«Είναι απλή η απάντηση. Ο Ατρόμητος είμαστε, όχι η Ρεάλ Μαδρίτης. Παίζει ρόλο και η ψυχολογία των παικτών. Παίξαμε τρία παιχνίδια πολύ δύσκολα. Η ψυχολογία αλλάζει όταν γίνονται χοντρά λάθη και ειδικά απέναντι σε μεγάλους παίκτες. Με τον Παναθηναϊκό παίζαμε. Βέβαια δεν μας έκανε καμία κλασική ευκαιρία στο ματς, σε αντίθεση με εμάς, όμως έγινε το λάθος, έβαλε ένα ωραίο γκολ ο Λέτο και άλλαξε η ψυχολογία».

Μπορεί ο Μήτρογλου, που δίνει το εύκολο γκολ, να ανεβάσει από μόνος του το επίπεδο της ομάδας;

«Κανείς παίκτης στον κόσμο δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Εμάς ο Μήτρογλου είναι ένας παίκτης που θα μας βοηθήσει πάρα πολύ και ήδη φαίνεται η δουλειά που κάνει κάθε μέρα στις προπονήσεις. Είναι ένας παίκτης που δε μας αλλάζει, αλλά μας συμπληρώνει».

Η αποβολή του Καρνέζη άλλαξε και τα δικά σας πλάνα; Είχατε σχεδιάσει να παίξετε στην κόντρα και «αναγκαστήκατε» να αλλάξετε τα πλάνα σας;

«Είμαστε μια ομάδα που παίζει γρήγορα και έχουμε το δικό μας στιλ παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός μας υπολόγισε πάρα πολύ και για αυτό έβαλε στην ενδεκάδα τον Σιμάο. Αν ήμασταν έντεκα εναντίον έντεκα, θα βρίσκαμε περισσότερους χώρους. Με τα αν βέβαια δεν γίνεται τίποτα, εμείς παίξαμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε να παίξουμε και αυτό ήταν το αποτέλεσμα».

Ο Ατρόμητος κερδίζει εγκωμιαστικά σχόλια αλλά απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες, δεν έκανε μια καλή αντεπίθεση, γιατί συνέβη αυτό;

«Υπάρχει εξήγηση. Εμείς δεν μπορούσαμε να πάμε στην κόντρα γιατί ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες όπως ο Λέτο που με μια ενέργεια έρχονται κοντά στην περιοχή σους και μπορούν να σε απειλήσουν. Πιέσαμε ψηλά για να μην κάνει σωστή κατοχή μπάλας ο Παναθηναϊκός και εφόσον ήμασταν ψηλά δεν μπορούσαμε να παίξουμε με αντεπιθέσεις. Ο Παναθηναϊκός βρήκε χώρους όταν ανεβήκαμε ψηλά μετά το 70’».



Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved