Φερέιρα: «Ο μελλοντικός πορτιέρο του ΠΑΟ ο Καπίνος»

Φερέιρα: «Ο μελλοντικός πορτιέρο του ΠΑΟ ο Καπίνος»

Με τα καλύτερα λόγια για την αξία του Στέφανου Καπίνου μίλησε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ατρόμητο ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την μαχητικότητα των ποδοσφαιριστών του και το πνεύμα που έδειξαν στο Περιστέρι, ωστόσο τόνισε πως θα ήθελε η ομάδα του να έχει πάρει τη νίκη παρά το γεγονός ότι έπαιξε με δέκα παίκτες για όλη σχεδόν τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο Φερέιρα υποστήριξε πως η διαιτησία του Γιάχου θα μπορούσε να είναι καλύτερη, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Στέφανο Καπίνο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα

Είναι ευχαριστημένος με το πνεύμα και την μαχητικότητα που έδειξε η ομάδα μετά την αποβολή του Καρνέζη;

«Όσο αφορά το πνεύμα, ναι είμαι ευχαριστημένος. Για το αποτέλεσμα δεν είμαι γιατί πιστεύω ότι και με δέκα παίκτες έπρεπε να κερδίσουμε αυτό το ματς. Για 94’ παίξαμε με δέκα παίκτες και η ψυχολογία αλλάζει, αλλά οι παίκτες μου προσπάθησαν, δούλεψαν, έτρεξαν και έδωσαν το μάξιμουμ. Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ και αυτό δείχνει την μαχητικότητα της ομάδας και το πνεύμα της. Όλα μας τα πλάνα αλλάξανε με την αποβολή στο 3’, όμως κάναμε έναν καλό αγώνα».

Γιατί επέλεξε να βγάλει το Σιμάο;

«Αν δεν είχα βγάλει αυτόν τον παίκτη, θα μου λέγατε γιατί δεν έβγαλα αυτόν. Από ποδοσφαιρικής οπτικής γωνίας, σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσα να βγάλω επιθετικό από αυτό το παιχνίδι».

Έκανε καλά ο Καρνέζης που αποβλήθηκε για να σώσει το γκολ;

«Δύο πιθανότητες υπήρχαν. Ή θα έβγαινε με τα χέρια ή αν μπορούσε να έδιωχνε με το κεφάλι. Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη φάση και δύσκολη στιγμή. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και δεν είναι ώρα να μιλάμε για αυτό και να κατηγορούμε τον Καρνέζη, αυτά γίνονται».{textlink}

Θα θέλατε να κάνετε ένα σχόλιο για τη διαιτησία, δεδομένου ότι με τις αντιδράσεις σας από τον πάγκο δείξατε να διαφωνείτε με τις αποφάσεις του Γιάχου;

«Δε θέλω να κάνω σχόλιο για τη διαιτησία. Πέρσι έκανα αρκετά σχόλια, περισσότερα από όσα ίσως ήθελα να κάνω. Ο διαιτητής σφύριξε αρκετά υπέρ του Ατρόμητου, πιστεύω ότι είχε έλλειψη αυτοπεποίθησης. Η αποβολή ήταν σωστή βεβαίως. Οι διαιτητές θα έπρεπε να λαμβάνουν υπόψη τους ότι η μια ομάδα παίζει με δέκα και θα έπρεπε να είναι πιο δίκαιοι και πιο κοντά στο σωστό νου. Θα πρέπει να λαμβάνεις υπόψη σου ότι έχει γίνει στον αγωνιστικό χώρο, να έχεις συναίσθηση και συγκέντρωση».

Σκοπεύετε να προστατέψετε τον Καρνέζη, πιστεύετε στις ικανότητές του και αν θα πάρει ευκαιρίες στη συνέχεια;

«Ο Καρνέζης είναι ένας παίκτης που έχει παίξεις λίγους αγώνες. Για έναν τερματοφύλακα το να παίζει συχνά είναι σημαντικό. Μην ξεχνάτε ότι πέρσι είχε τραυματιστεί και έμεινε εκτός για αρκετό καιρό μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ. Είναι ένας τερματοφύλακας με μεγάλη ποιότητα. Αυτό που χρειάζεται ο Καρνέζης είναι να παίζει συχνότερα. Δεν είναι εύκολο να είσαι τερματοφύλακας μιας μεγάλης ομάδας. Είχε λίγη συμμετοχή στη διάρκεια αυτού του παιχνιδιού, ουσιαστικά οι τερματοφύλακες κρίνονται από τα λάθη που δε θα κάνουν και όχι από τις μεγάλες αποκρούσεις που θα κάνουνε. Ξέρετε ότι ένας τερματοφύλακας μιας μεγάλης ομάδας, εκτός από ποιοτικός πρέπει να είναι πάρα πολύ συγκεντρωμένος και να έχει όλη του την προσοχή στο παιχνίδι. Στις μεσαίες ομάδες η ποιότητα του τερματοφύλακα εξαρτάται από τις αποκρούσεις που κάνει γιατί έχει περισσότερη δουλειά, στις μεγάλες ομάδες όμως ο τερματοφύλακας κρίνεται από τις δύο-τρεις σωστές φάσεις που θα κάνει. Βεβαίως και θα προστατέψω τον Καρνέζη, αυτές είναι δύσκολες φάσεις για τους τερματοφύλακες ο Καρνέζης ήθελε να προστατέψει την ομάδα του. Εκτός από τον Καρνέζη θα πρέπει να αναφερθούμε στον νεαρό Καπίνο που στάθηκε πάρα πολύ καλά. Αρχίζει κι αυτός σιγά-σιγά να δείχνει τη δυνατότητά του. Ήταν πάρα πολύ καλός, είχε την υποστήριξη της άμυνας αλλά έκανε μια πολύ καλή δουλειά και μπορούμε να μιλάμε για τον Καπίνο. Έχει μεγάλες ικανότητες, να γίνει ένας μεγάλος τερματοφύλακας. Είναι ένας παίκτης που παίζει με ένταση, έχει συμμετάσχει στις μικρότερες εθνικές ομάδες και είναι ένας άνθρωπος που αναπτύχθηκε σωματικά πολύ σύντομα. Πρέπει να προστατέψουμε κι αυτόν και να τον αναπτύξουμε σωστά και πιστεύω ότι ο Καπίνος θα είναι ο μελλοντικός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού για πολλά-πολλά χρόνια».

Είσαστε ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Ρούντολφ;

«Δεν ήταν αυτές οι συνθήκες που θέλαμε να κάνει ντεμπούτο. Όταν τον έβαλα αυτό του είπα. Ο Ρούντολφ είναι ένας έμπειρος παίκτης με δυνατότητες κι αυτό δεν ήταν πρόβλημα για αυτόν. Είναι ένας καλός παίκτης, με μεγάλη ποιότητα και αυτό θα αποδειχθεί μελλοντικά».

Γιατί αντικαταστάθηκε ο Σεϊταρίδης;

«Ο Σεϊταρίδης αναγκάστηκε να αποχωρήσει γιατί αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι του».



Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved