Βαλβέρδε: «Να ξεκινήσουμε με το δεξί»

Βαλβέρδε: «Να ξεκινήσουμε με το δεξί»

Στη σημασία της νίκης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Ξάνθη την προσεχή Κυριακή (18/9, 20:30), εστίασε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, μιλώντας στην τηλεόραση της «NOVA» δεν έκρυψε την ανυπομονησία του για την έναρξη των εγχώριων υποχρεώσεων των «ερυθρόλευκων», ώστε οι ποδοσφαιριστές του να βρουν ρυθμό, τονίζοντας πως πρέπει να διατηρηθεί και φέτος το απόρθητο του «Καραϊσκάκης». Παράλληλα, ο Βαλβέρδε προτίμησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του ενόψει της αναμέτρησης με τους Ακρίτες, στέλνοντας και ένα μήνυμα στον κόσμο των Πειραιωτών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε:

Για το αν οι συνεχόμενοι αγώνες θα βοηθήσουν τον Ολυμπιακό να βελτιωθεί: «Δεν ξέρουμε αν θα μας βοηθήσουν οι συνεχόμενοι αγώνες. Πάντως, σίγουρα πρέπει να παίξουμε αυτά τα παιχνίδια. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα. Κυρίως γιατί οι αντίπαλοί μας έχουν παίξει. Είναι πλεονέκτημα γι' αυτούς. Εμείς πρέπει να παίξουμε το πρώτο ματς και να το κερδίσουμε. Θέλουμε να πάμε καλά, να κάνουμε καλά παιχνίδια και να ξεκινήσουμε με νίκες»

Για την Ξάνθη: «Οι ομάδες στην Ελλάδα συνήθως αλλάζουν πολύ απ' τη μία χρονιά στην άλλη. Παρόλα αυτά πιστεύω πως η Ξάνθη δεν έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με πέρυσι. Δεν έχει κάνει πάρα πολλές μεταγραφές. Στο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ έπαιξε πάρα πολύ καλά. Έπαιξε δυνατά. Πίεσε αρκετά τον αντίπαλό της και πιστεύω πως δεν άξιζε να χάσει»

Για το αν θα κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς με τη Μαρσέιγ: «Απ' την Τρίτη έως την Κυριακή υπάρχει αρκετός χρόνος για να ξεκουραστούν οι ποδοσφαιριστές. Δεν πιστεύω πως είναι πρόβλημα αν έχεις ένα παιχνίδι την Τρίτη να δημιουργηθεί πρόβλημα για να ξεκουραστεί έως την Κυριακή. Από εκεί και πέρα είναι πάντα καλό για τις ομάδες να έχουν τη δυνατότητα ν' αλλάζουν.
Παρόλα αυτά δεν ξέρω αν αυτήν την Κυριακή θα γίνουν πολλές αλλαγές στο σχηματισμό της ομάδας σε σχέση μ' αυτά που είδατε την Τρίτη. Δεν ξέρω αν θα το κάνω ή όχι. Όμως πάντα είναι καλό για τις ομάδες να έχουν τη δυνατότητα ν' αλλάζουν παίκτες. Αν και το βάρος το σηκώνουν κυρίως 18 με 19 παίκτες»

Για τον ρόλο της έδρας: Πέρυσι ήταν βασικός παράγοντας για την κατάκτηση του τίτλου το γεγονός πως δεν χάσαμε κανέναν αγώνα στην έδρα μας. Φέτος πρέπει να το επαναλάβουμε αυτό. Να κάνουμε καλά παιχνίδια ξεκινώντας απ' την Κυριακή απέναντι στην Ξάνθη που είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος αντίπαλος. Γιατί μετά έχεις πρόβλημα. Θα πρέπει να πας σε άλλες έδρες να κερδίσεις παιχνίδια. Για εμάς πολλές φορές είναι δύσκολο αυτό. Και είναι δύσκολο να μην έχεις το περιθώριο να μη χάσεις.

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: Ο κόσμος ήταν υποδειγματικός. Με αυτήν την έννοια ήταν τέλειο το παιχνίδι της Τρίτης. Ο κόσμος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα υποστήριζε την ομάδα. Δεν υπήρχε κανένα επεισόδιο. Έτσι θέλουμε να είναι ο κόσμος μας πάντα. Από την άλλη, όμως, δεν μπορούμε να ζητάμε απ' τον κόσμο μας να μας στηρίζει αν και εμείς δε βοηθάμε με την απόδοσή μας να είναι ο κόσμος κοντά μας. Γι' αυτό χρειάζεται πολύ δουλειά.



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved