Λουτσιάνο: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει χαθεί από τον χάρτη!»

Λουτσιάνο: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει χαθεί από τον χάρτη!»

Για τις αναμνήσεις του από τον Ολυμπιακό, για την ομάδα του «σήμερα» και την «εικόνα» της στο πρόσφατο ματς με τη Μαρσέιγ, αλλά και για τον Τζιοβάνι, μίλησε ο Λουτσιάνο ντε Σόουζα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο Βραζιλιάνος – άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού – «φιλοξενήθηκε» στο διαδικτυακό ραδιόφωνο «Red on Air», στο οποίο μίλησε για θέματα της ομάδας του Πειραιά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λουτσιάνο...

Για το παιχνίδι με την Μαρσέιγ και τις εντυπώσεις που σχημάτισε από τον Ολυμπιακό:

«Πριν γίνει το παιχνίδι όλοι ήξεραν ότι ο Ολυμπιακός θα είναι ανέτοιμος και πιστεύω ότι ήταν πολύ καλύτερος από αυτό που περίμεναν. Πριν γίνει το ματς όλοι περίμεναν ότι θα ερχόταν η Μαρσέιγ και θα έκανε περίπατο στο Καραϊσκάκη. Πράγμα που δεν έγινε. Σίγουρα, είναι ομάδα πιο φορμαρισμένη και έχει πιο πολλά παιχνίδια στα πόδια της αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό αυτό. Το σημαντικό είναι ότι ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή. Αυτοί όλοι που είναι πάνω πρέπει να αρχίζουν να βάζουν τα πράγματα στη θέση τους γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει χαθεί από το χάρτη. Δεν ξέρουμε πότε θα αρχίσει, πότε θα σταματήσει και οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες. Οι ομάδες έχουν υποχρεώσεις, έξοδα και γι αυτό θα πρέπει να σεβαστούν αυτά τα πράγματα».

Για την τακτική που ακολούθησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε:

«Η γνώμη μου είναι ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού περίμενε περισσότερα από μερικούς παίκτες που έχουν κάνει μεγάλη διαφήμιση όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Χρειαζόταν πάρα πολύ από αυτούς να ήταν σε μια καλή μέρα, πράγμα που δεν έγινε. Για μένα, σαν προπονητής, όπως βλέπω τώρα το παιχνίδι, είναι μεγάλη απώλεια στον Ολυμπιακό ο Ιμπαγάσα. Ο Ιμπαγάσα είναι κεφάλαιο για αυτή την ομάδα όποιος ποδοσφαιριστής και να έρθει αυτή τη στιγμή για μένα είναι μεγάλη απώλεια όταν δεν παίζει. Εύχομαι το παιδί να είναι σύντομα 100% για να μπορέσει να βοηθήσει και τον προπονητή αλλά και την ομάδα».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης που δίνει στον Ολυμπιακό:

«Μακάρι να είχε μια πιο εύκολη κλήρωση από τη στιγμή που δεν έχει και παιχνίδια στα πόδια του. Ο Ολυμπιακός πρέπει να σκέφτεται πάντα το θετικό. Εγώ πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο πλέον έχει αλλάξει δεν υπάρχει εύκολος και δύσκολος αντίπαλος. Είδαμε την Ίντερ και έχασε εντός έδρας από μια ομάδα που ήταν αουτσάιντερ. Πλέον στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Πρέπει να βλέπουν μπροστά πάντα μια σοβαρή ομάδα που έχει επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και ο καθένας από τους παίκτες του Ολυμπιακού να προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να κάνει και πιο εύκολο το παιχνίδι».

Για την πρεμιέρα στο πρωτάθλημα με αντίπαλο την Ξάνθη:

«Πρέπει να πιστέψει ότι έχει δυνατότητες. Ξεκινάει το πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό αυτό το Σαββατοκύριακο και πρέπει να είναι έτοιμος για όλους τους αντιπάλους και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Και να ξέρει ότι το παιχνίδι με την Ξάνθη δεν θα είναι καθόλου εύκολο αφού η ομάδα ξεκινάει να παίζει επίσημα παιχνίδια τώρα. Για μένα προσωπικά είναι ντροπή η 3η αγωνιστική να είναι πρεμιέρα για μια ομάδα που συμμετέχει στο Champions League. Το πιο σπουδαίο για μένα είναι αυτό. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει ένα καλό ξεκίνημα αλλά πρέπει να ξέρει ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Πρέπει να είναι σοβαρός από το 1ο μέχρι το 90ʼ. Μακάρι να δούμε ένα καλό παιχνίδι έναν αγώνα που και οι δυο ομάδες θα παίξουν το ποδόσφαιρο που περιμένει να δει ο κόσμος. Σίγουρα ο Ολυμπιακός πρέπει να προσπαθήσει να παίξει το παιχνίδι του. Η Ξάνθη είναι μια δύσκολη ομάδα που μπορεί να κάνει τη ζημιά».

Για τις εκτιμήσεις του για το ελληνικό πρωτάθλημα:

«Θέλω να δω τη συνέχεια και πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε. Στο ελληνικό πρωτάθλημα βλέπουμε κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια, πολλές διαφημίσεις για τους ποδοσφαιριστές. Το θέμα είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Για μένα κόντρα στην Μαρσέιγ ήταν καλύτερος ο Μέλμπεργκ που είναι καιρό στην ομάδα, όπως και ο Μιραλάς ήταν πολύ καλός».

Για τις αναμνήσεις που έχει από τον Ολυμπιακό και αν διατηρεί επικοινωνία με τον Τζιοβάνι:

«Έχω ένα παρελθόν με καλές ιστορίες και καλά πράγματα στο μυαλό μου. Πράγματα που θα μείνουν για μια ολόκληρη ζωή. Ακόμα και τώρα ο κόσμος μου δείχνει την αγάπη του όπου πηγαίνω χαίρομαι και εγώ για αυτό. Ο Τζιοβάνι και εγώ είμαστε φίλοι δεν είμαστε γνωστοί. Πάντα έχουμε επαφή. Ο Τζιοβάνι δεν θα ξεχάσει ποτέ τον Ολυμπιακό και το πέρασμα του από την Ελλάδα γιατί και αυτός και η οικογένεια του πέρασαν πολύ καλά εδώ».

Για το γκολ στο 1-4 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο:

«Σίγουρα είναι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί. Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Είναι πράγματα που μέχρι τώρα ζω με αυτά. Ο κόσμος με ρωτάει πάντα γι αυτό το γκολ και τα καλά χρόνια που πέρασα με τον Ολυμπιακό».

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο της ομάδας:

«Θέλω ο κόσμος του Ολυμπιακού να έχει υπομονή. Είναι μια νέα ομάδα με πολλές μεταγραφές να υποστηρίζει πάντα την ομάδα και μέσα από το καλό κλίμα που φτιάχνει χωρίς βία. Όσο μπορώ πηγαίνω στο γήπεδο και παρακολουθώ όλα τα παιχνίδια. Ευχαριστώ πολύ γι αυτή την αγάπη που την βλέπω από όλο τον κόσμο».



Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved