Θέλουν πρωτάθλημα με 16, αλλά... έμειναν 14

Θέλουν πρωτάθλημα με 16, αλλά... έμειναν 14

Το… μπάχαλο καλά κρατεί ακόμα και μετά το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας.

Στο Συνεταιρισμό, αν και έχουμε φτάσει στην 3η αγωνιστική, δεν μοιάζουν διατεθειμένοι να συμπληρώσουν άμεσα τις δύο θέσεις που παραμένουν κενές, παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Θέτουν μια σειρά από νομικά ζητήματα και τις νέες προσφυγές που πιθανότατα θα προκύψουν ώστε στη συνέχεια να αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα με 14 ομάδες ή θα γίνει με 16.

Η είδηση του σημερινού ΔΣ είναι ότι ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα δεν διατηρούν πλέον την ιδιότητα του μέλους της Λίγκας, χωρίς αυτό να σημαίνει και απαραίτητα… διαγραφή. Εξάλλου ο πρόεδρος των Βολιωτών Παναγιώτης Μποτσίβαλης ήταν παρών στο συμβούλιο, αν και η ομάδα του ανήκει στο Περιφερειακό πρωτάθλημα. Πάντως ο ίδιος δεν είχε δικαίωμα ψήφου για την ανάδειξη των τριών (πλην Παπουτσάκη) εκπροσώπων της Σούπερ Λίγκας στην ΕΠΟ.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ομάδας της Μαγνησίας έλεγε ότι είχε δεχθεί πρόσκληση από τη Λίγκα, τη στιγμή που οι άνθρωποι της υποστήριζαν ότι δεν είχε σταλεί καμία πρόσκληση.

Το θέμα είναι ότι ακόμα και αν λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα ο Λεβαδειακός με τη Δόξα Δράμας η διοργανώτρια Αρχή θα… καθυστερήσει να τους δεχτεί καθώς… «υπάρχουν ακόμα αρκετές εκκρεμότητες», όπως έλεγαν εκπρόσωποι της εννοώντας την εμπλοκής τους στην υπόθεση με τα «στημένα» παιχνίδια. Σύμφωνα με πληροφορίες η καταληκτική ημερομηνία της διοργανώτριας Αρχής, για να δει αν θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση, είναι περί τα μέσα Νοεμβρίου (!), αφού πιο μετά δεν θα βγαίνουν οι εμβόλιμες!

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω πρόθεση της διοργανώτριας είναι να «τρέξει» τις διαδικασίες για πρωτάθλημα με 16 ομάδες, όμως αν δεν υπάρξει λύση θα συνεχιστεί με 14.

«Θα δούμε» ξεστόμισε για το παραπάνω ενδεχόμενο ο Απόστολος Παπουτσάκης στις δηλώσεις του, αφήνοντας όλα ανοικτά. Το συμβούλιο της Λίγκας επανέλαβε τη δεδομένη θέση του, σύμφωνα με την οποία το πρωτάθλημα θα πρέπει να διεξαχθεί με 16 ομάδες.

Κάτι, άλλωστε, αναμενόμενο, από τη στιγμή που κάτι τέτοιο προβλέπεται ρητά στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, κάτι τέτοιο αναφέρουν επίσης ρητά οι κανονισμοί, ενώ ο συγκεκριμένος αριθμός υπάρχει και στο τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη Nova. Από εκεί και πέρα, όμως, αρχίζουν τα «αλλά», με ημέρα «κλειδί» την ερχόμενη Τετάρτη, όταν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αναμένεται να εξετάσει τους φακέλους των ομάδων της Football League που είναι «υποψήφιες» για άνοδο.

Εξ ου, λοιπόν, και η συγκεκριμένη ατάκα του προέδρου του Συνεταιρισμού ότι «θα περιμένουμε μέχρι την Τετάρτη», πριν ξεκινήσει η δρομολόγηση των όποιων εξελίξεων.

Για τους εκπροσώπους στην ΕΠΟ, αυτοί θα είναι ο Γιάννης Μώραλης, ο Γιώργος Χριστοβασίλης και ο Θανάσης Αθανασιάδης, ενώ μετέχει και ο Απόστολος Παπουτσάκης ως ex officio αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας. Ο πρώτος πήρε 10 ψήφους (Ολυμπιακός, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννενα, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Κέρκυρα, Πανιώνιος, Ξάνθη, Εργοτέλης, Παναιτωλικός), ο δεύτερος 9 και ο εκπρόσωπος του Αρη 12.

Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας έκρυβε και μια έκπληξη που είχε να κάνει με την παραίτηση του Πατρίκ Κομνηνού από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή.

Θα παραμείνει, πάντως, στο πόστο του ως το τέλος του 2011 και στη συνέχεια θα αναλάβει θέση υπεύθυνου διοργάνωσης των διασυλλογικών διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ.

Οι αποφάσεις της Σούπερ Λίγκας:

«Εγκρίθηκε το αγωνιστικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα του Α’ Γύρου του πρωταθλήματος της Super League.
Ο πρόεδρος της Super League κ. Απόστολος Παπουτσάκης ενημέρωσε το Δ.Σ. για την πρόσφατη θεσμική συνάντηση με τον ΓΓΑ κ. Π. Μπιτσαξή και τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σ. Πιλάβιο. Πάγια θέση της διοργανώτριας αρχής παραμένει η διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 16 ομάδες.
Ο γενικός διευθυντής της Super League υπέβαλλε στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. την παραίτησή του, η οποία θα τεθεί σε ισχύ στις 31/12/2011, καθώς αποδέχθηκε τη θέση του υπεύθυνου διοργάνωσης διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA.
Στη Γενική Συνέλευση εξελέγησαν ως εκπρόσωποι στην ΕΠΟ οι κ.κ. Α. Αθανασιάδης, Γ. Μώραλης και Γ. Χριστοβασίλης. Ο πρόεδρος της Super League κ. Α. Παπουτσάκης καταλαμβάνει ex officio αντιπρόεδρος της ΕΠΟ.
Σημειώνεται ότι με τη συναίνεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ο εκπρόσωπος αυτής παρέστη στις σημερινές συνεδριάσεις του Δ.Σ. και της Γ.Σ. του συνεταιρισμού, χωρίς το δικαίωμα ψήφου, προσωρινά, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκκρεμείς διαδικασίες αναφορικά με τη χορήγηση ή μη πιστοποιητικού από την ΕΕΑ».



ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved