Αναστασιάδης: «Ποιος δεν θα ήθελε να γυρίσει στον ΠΑΟΚ;»

Αναστασιάδης: «Ποιος δεν θα ήθελε να γυρίσει στον ΠΑΟΚ;»

Ο πρώην προπονητής του «Δικέφαλου του Βορρά» αναφέρθηκε στο ματς με την Τότεναμ, αλλά και σε πολλά ακόμα ζητήματα της επικαιρότητας.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό της «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» και μίλησε για τις ευρωπαϊκές εμφανίσεις των ελληνικών ομάδων, αλλά και για άλλα θέματα της επικαιρότητας.

Αναλυτικά ο Αγγελος Αναστασιάδης είπε:

«Ο ΠΑΟΚ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει μια ομάδα η οποία ήταν πολύ κατώτερη από αυτόν. Είχε βέβαια κάποιες φάσεις προς το τέλος και το χαμένο πέναλτι, αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσε να έχει καλύτερη απόδοση και να κερδίσει πολύ άνετα το παιχνίδι. Η Τότεναμ ήταν μια ομάδα με αμούστακα παιδιά που για πρώτη φορά παίζανε μεταξύ τους και με έναν προπονητή, ο οποίος είπε ότι δεν τους ενδιαφέρει καθόλου το ΟΥΕΦΑ.

Με αυτά τα δεδομένα πιστεύω ήταν μεγάλη ευκαιρία που την έχασε η ομάδα. Εγώ αυτό είδα. Είχαν προβλήματα οι Άγγλοι σαν ομάδα, ομογένεια, ευρωπαϊκών παιχνιδιών κλπ. Βέβαια θα μπορούσε η ομάδα να φύγει με τη νίκη, έστω και με αυτή την εμφάνιση. Θα μπορούσαμε να το πάρουμε το παιχνίδι, γιατί είμαστε καλύτερη ομάδα από αυτούς, όπως ήταν χθες».

Διαπιστώνετε αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ με τον Μπόλονι, από ότι με τους προκατόχους του;

«Είναι καλός προπονητής. Έχει αρχή και τέλος και συγκεκριμένο σχέδιο στο παιχνίδι. Ειδικά σε σχέση με κάποιες ομάδες που δεν έχουν τίποτα».

Που είναι η όποια αδυναμία του ΠΑΟΚ, τι πρέπει να προσέξει για να κάνει το βήμα παραπάνω;

«Δεν γνωρίζω. Εγώ δεν είμαι εκεί και πρέπει να ρωτήσετε τον προπονητή. Εμείς οι από έξω, λέμε θεωρίες, όπως κι εσείς οι δημοσιογράφοι. Σαν επαγγελματίας προπονητής, εγώ δεν μπορώ να κάνω κριτική γιατί, επαναλαμβάνω, δεν γνωρίζω».

Ελπίζετε σε καλύτερη συνέχεια από τον ΠΑΟΚ;

«Όλοι το ελπίζουμε. Κι όλοι το πιστεύουμε. Γιατί αν ήταν μια Τότεναμ που κατέβαινε με την κανονική ομάδα και την ενδιάφερε ο θεσμός, θα λέγαμε ότι ήταν επιτυχία που πήραμε το ισόπαλο αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι στεναχωρημένος που δεν κέρδισε. Και όλοι είμαστε, γιατί θέλει βαθμούς και ο ΠΑΟΚ, αλλά και η Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός επίσης, είχε πολλά προβλήματα. Είδαμε κριτική από τους συναδέλφους σας και τον κόσμο ως προς την απόδοσή του. Κι ο Ολυμπιακός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει ένα παιχνίδι, αν είχε όμως μια υποφερτή απόδοση. Τώρα, οι δικαιολογίες, δεν έχουμε παιχνίδια στα πόδια μας κι αυτά, για μένα δεν λένε τίποτα. Αυτό είναι μια δικαιολογία. Όταν πεις μια δικαιολογία, όλοι στέκονται σε αυτήν και τη στηρίζουν. Πρόκειται για ομάδα που είναι στις τελευταίες θέσεις στην Γαλλία, ο προπονητής είναι να φύγει, ο κόσμος τους βρίζει, έχουν κακή ψυχολογία. Αυτά όλα δεν είναι αντίβαρο στο ότι εμείς δεν έχουμε παιχνίδια; Να έκαναν παιχνίδια, το ξέρανε ότι θα έχουν το ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Ας έκαναν.

Δηλαδή αν είχαν τα ματς με Βόλο και Καβάλα, τι θα γινόταν. Είπαμε, αλλά όχι τόσο. Δεν μπορεί να είναι το βαρόμετρο αυτό για μια πορεία μιας ομάδας. Όλοι κουρασμένοι είναι, αλλά κι αυτός ο Μέσι τι να πει. Δεν προλαβαίνει να πάει για μπάνιο. Και είναι κουρασμένο το παιδί, αλλά δεν το θέτουμε σαν δικαιολογία. Το ξέρουμε απλά και το αντιμετωπίζουμε. Ο Ολυμπιακός το ήξερε ότι δεν έχει παιχνίδια και έπρεπε αν το αντιμετωπίσει. Εγώ αν ήμουν, θα έλεγα φταίω εγώ, τελείωσε το πανηγύρι. Είδα και την ΑΕΚ. Εγώ λυπόμουν τι να πω, την λυπήθηκα. Να πούμε την αλήθεια, να μην την πούμε;»

Από τότε που φύγατε από την Κύπρο, πώς και δεν υπήρξε ομάδα να σας κάνει πρόταση να αναλάβετε;

«Εμένα μωρέ θα πάρουν υπάρχουν τόσοι καλοί προπονητές, εντάξει. Ο μάνατζερ ακόμα δεν αποφάσισε. Όταν αποφασίσει η Παναγιά να δουλέψουμε, θα δουλέψουμε. Εγώ ξέρετε δεν ασχολούμαι. Δεν παίρνω κανέναν τηλέφωνο, η Παναγιά θα αποφασίσει. Θα γίνει όμως…».

Λείπετε 7 χρόνια από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν φύγατε από τον ΠΑΟΚ ήταν διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με το πώς είναι τώρα. Έτσι όπως είναι η ομάδα που έχει ανέβει επίπεδο πλέον, πιο οργανωμένος και καλύτερος γενικότερα, θα σας ενδιέφερε να ξαναγυρίσετε στον Δικέφαλο; Ειδικά με τον τρόπο που φύγατε;

 «Έκλεισα επτά χρόνια από τότε που διώχθηκα από τον ΠΑΟΚ. Ποιος δεν θα ήθελε ρε παιδιά... Αλλά νομίζω ότι δεν χρειάζεται εμένα και νομίζω γι’ αυτό δεν με καλεί. Αν με χρειαστεί θα με καλέσει. Κι εμένα ή όποιον χρειάζεται. Να δούμε και τα δεδομένα βέβαια, δεν είναι έτσι απλά. Εγώ είμαι για τις δύσκολες αποστολές ξέρετε. Ποτέ δεν ήταν ιδανικές οι συνθήκες. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει προπονητή, ο κόσμος τον στηρίζει, οπότε…»

- Η Ελλάδα σας έλειψε;

«Ήταν πολύ μεγάλη εμπειρία για μένα στην Κύπρο. Αντιμετωπίζεις ένα άλλο επίπεδο και είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με την Ελλάδα. Σαν να λέμε Τσάμπιονς Λιγκ με πρωτάθλημα. Οι προπονητές και οι παίκτες είναι άλλου επιπέδου κι αυτό μόνο καλό μπορεί να σου κάνει. Διαπίστωσα όλα αυτά τα χρόνια, ότι δεν υπάρχει ομάδα ή προπονητής που μπορεί να σε κερδίσει εύκολα. Ούτε έχουν πολύ μεγάλες διαφορές με μας.

Εμείς τη δικαιολογία την έχουμε εύκολη. Χθες άκουγα η Τότεναμ, το μεγάλο όνομα κλπ. Δηλαδή όταν παίζει η Κύπρος τι πρέπει να κάνει, πρέπει να φάει 18 γκολ; Το θέμα είναι τι ζητάς από την ομάδα να κάνει. Και μέσα στο γήπεδο και εκτός γηπέδου. Οι εμπειρία ήταν πολύ καλή, ήξερα κάποια πράγματα και ήθελα να τα βγάλω στο γήπεδο.

Το κυπριακό ποδόσφαιρο είναι πολύ καλύτερο από το ελληνικό. Έχει 4-5 ομάδες που θα μπορούσαν να πάρουν το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Για πλάκα. Δηλαδή κάποιες ομάδες που θα ήταν μόνιμα στις πέντε πρώτες θέσεις. Υπάρχουν καλοί προπονητές, όπως ο Γιοβάνοβιτς που επίσης διώχθηκε από την Ελλάδα και πολύ άσχημα. Ας βρούμε εμείς το λόγο. Αν είχε το ΑΠΟΕΛ εχθές αυτή την Τότεναμ, θα σταματούσαν στα πέντε. Θα το δείτε και στη συνέχεια ότι πολύ δύσκολα θα χάσει από οποιαδήποτε ομάδα. Και ο λόγος είναι ότι πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Αυτό που είπα πριν. Υπάρχει αρμονία στη διοίκηση, τον προπονητή και τον κόσμο. Στην Ελλάδα όμως, υπάρχουν αυτά τα προβλήματα. Και οικονομικά προβλήματα… Με αποτέλεσμα να έχουμε αυτόν τον απόηχο της εικόνας που βλέπουμε».

Όσον αφορά, τέλος, στο προσωπικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο ίδιος και το οποίο ξεπράστηκε, πρόσθεσε:

«Δόξα να έχει ο Θεός. Ήταν ένα πολύ μεγάλο χτύπημα και όλα έγιναν καλά και είναι καλά. Το αντιμετωπίσαμε και προχωράμε. Ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον και το δικό σας, αλλά και του κόσμου για τις πολλές ευχές. Σας ευχαριστώ πολύ».



Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved