Δασκαλάκης: «Μας τιμά ο Θεοδωράκης»

Δασκαλάκης: «Μας τιμά ο Θεοδωράκης»

Για την ιστορικής σημασίας συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη στο Ηράκλειο μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Εργοτέλης, Γιάννης Δασκαλάκης.

Όπως είναι γνωστό, η ιστορία της ομάδας της Κρήτης είναι συνδεδεμένη με τον μεγάλο καλλιτέχνη, καθώς το καλοκαίρι του 1966, οι «κιτρινόμαυροι» του παραχώρησαν το «Μαρτινέγκο» για να δώσει συναυλία στην Μεγαλόνησο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί το σωματείο ως «αριστερό» από την δικτατορία και τα μέλη του να υποστούν διώξεις, με την ομάδα να μπαίνει στον «γύψο».

Έτσι, την Δευτέρα (19/9) γεννιούνται μνήμες από το παρελθόν. Για τον λόγο αυτό, ο Γιάννης Δασκαλάκης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Athletic Radio»: «Ο Εργοτέλης τιμά τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη και ο Μίκης μας τιμά με την παρουσία του στο Ηράκλειο. Η μουσική και ο λόγος του Μίκη είναι συμβόλαιο στους δύσκολους αυτούς καιρούς που περνάει όλος ο κόσμος. Θα είναι μεγάλη χαρά για εμάς που θα παραβρεθεί στο Ηράκλειο και θα μας τιμήσει σε αυτή τη συναυλία. Αυτός ο καλλιτέχνης έχει πάει κόντρα στον κατεστημένο και είναι πηγή έμπνευσης για όλο τον κόσμο. Μαζί του θα είναι η λαϊκή του ορχήστρα με τον κ. Μπάση και την κ. Γλυκερία».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Κρητικής ΠΑΕ μίλησε και για την ανταπόκριση του κόσμου στα εισιτήρια: «Θα έχει ανταπόκριση και φαίνεται από την προπώληση των εισιτηρίων. Μας κάνουν κρατήσεις από όλες τις μεριές της Κρήτης. Μέχρι και την Κυριακή τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ και την Δευτέρα θα κοστίζουν 20 ευρώ. Έχουν βγει και κάποια δωρεάν εισιτήρια για τους ανέργους και τους φοιτητές».

Όσον αφορά στα εισιτήρια του αγώνα με τον Ολυμπιακό, απάντησε: «Το κάναμε για να εξυπηρετηθεί καλύτερα ο κόσμος. Με τον νέο ΚΑΠ τα εισιτήρια πρέπει να εκδίδονται ονομαστικά και ο κάθε κάτοχος του για να τα προμηθευτεί πρέπει να δείξει την αστυνομική του ταυτότητα.. Πρέπει να έρθει υποχρεωτικά με την ταυτότητα του.Δεν είναι επιλογή του Εργοτέλη αυτή. Είναι ο νόμος και πρέπει να τον τηρήσουμε αυστηρά. Όσο πιο γρήγορα τα προμηθευτεί ο ίδιος τόσο καλύτερα για τον κόσμο. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα ξέραμε ότι θα υπάρχει ανταπόκριση και για αυτό αποφασίσαμε να τα θέσουμε από νωρίς στην κυκλοφορία. Το ίδιο θα ισχύει και για τους φίλους του Ολυμπιακού που θα θέλουν να βρεθούν στο γήπεδο. Ότι έγινε και με τον ΠΑΟΚ δηλαδή. Είναι μια ταλαιπωρία για όσους φίλους του Ολυμπιακού θα έρθουν από την Αθήνα αλλά πρέπει να τηρήσουμε το νόμο. Εμείς θα έχουμε ανοικτά από νωρίς τα εκδοτήρια μας για να μπορέσουμε να διευκολύνουμε όλο τον κόσμο».

Για το νέο πειθαρχικό κώδικα, τόνισε: «Υπάρχει μια δυσαρέσκεια για το νέο ΚΑΠ από όλες τις ομάδες. Ειδικά από τις «μικρομεσαίες» που καλούνται να βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη. Προσωπικά δεν με εκφράζει ο νέος ΚΑΠ και μακάρι να αλλάξει κάτι».

Αναφορικά με το δύσκολο πρόγραμμα, ο Γιάννης Δασκαλάκης, τόνισε: «Για το πρώτο παιχνίδι δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τον βαθμό απόδοσης μας. Είμαστε ικανοποιημένοι από το βαθμό που πήραμε και από το γεγονός ότι δείξαμε θέληση και παλέψαμε μέχρι τέλους τον αγώνα. Στο 2ο παιχνίδι παίζαμε κόντρα στον μεγάλο ΠΑΟΚ. Είδατε και χθες αυτή την ομάδα κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Αγγλίας. Ήταν μια μεγάλη νίκη για εμάς. Ήμασταν πολύ καλοί και αξίζαμε τη νίκη. Με την ΑΕΚ έχουμε μια κατάρα που ενώ φτάνουμε στην πηγή δεν πίνουμε νερό. Πιστεύουμε πως αυτό μπορεί να γίνει την Κυριακή και να πάρουμε κάρι. Δεν υποτιμάμε την ΑΕΚ και αυτή την πολύ βαριά φανέλα. Κάθε παιχνίδι που θα περνάει η ομάδα θα εμφανίζεται καλύτεροι. Θα παίξουμε το παιχνίδι μας κόντρα στην ΑΕΚ, έχουμε δύο σημαντικές ελλείψεις και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Ερωτηθείς αν είναι πλεονέκτημα για τον Εργοτέλη το γεγονός πως θα αγωνιστεί σε «άδειο» ΟΑΚΑ, δήλωσε: «Ίσως είναι καλύτερο που δεν θα έχει κόσμο το γήπεδο  γιατί ο κόσμος της ΑΕΚ δίνει ώθηση πάντα στην ομάδα του. Πάντως σε γενικές γραμμές νομίζω πως δεν σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο για εμάς».

Όσον αφορά στο γεγονός πως η Super League εξετάζει το ενδεχόμενο να συνεχίσει με 14 ομάδες, τόνισε: «Αν είναι μια χρονιά να θυσιάσουμε κάποιες ομάδες για να καθαρίσει το σύστημα ας το κάνουμε. Το λέω αυτό γιατί δεν θεωρώ ότι η Λειβαδιά και η Δόξα μπορεί να είναι έτοιμες να παίξουν την επόμενη Κυριακή αν τους ζητηθεί».

Τέλος, ο Γιάννης Δασκαλάκης μίλησε και για τον στόχο της ομάδας: «Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας ο πρόεδρος είπε για συμμετοχή στην πρώτη πεντάδα. Έχουμε μια καλή ομάδα. Όποιος δεν αντέχει το άγχος ας σταματήσει το ποδόσφαιρο. Πέρσι ήμασταν 6 βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και 5 από τα πλει οφ. Νομίζω ότι έχουμε δυνατότητες για να πετύχουμε αυτό τον στόχο».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved