Οι ανορθογραφίες της ΑΕΚ

Οι ανορθογραφίες της ΑΕΚ

Από πού να ξεκινήσει και πού να τελειώσει κανείς επιχειρώντας να μιλήσει για την εικόνα που παρουσιάζει μέχρι στιγμής η φετινή ΑΕΚ...

Μια ομάδα δίχως αρχή και τέλος που μοιάζει εγκλωβισμένη στην ανυποληψία και τον οικονομικό μαρασμό με τον οποίο είναι υποχρεωμένη να ζήσει. Χθες (15/09) το βράδυ η «Ένωση» ουσιασικά επιβεβαίωσε ότι η χρονιά που μόλις ξκίνησε θα είναι πολύ δύσκολη για τον σύλλογο και τους οπαδούς του. Η βαριά ήττα με 4-1 από την Άντερλεχτ δεν είναι απλώς μια κακή αρχή στις φετινές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αλλά η πιστοποίηση (σε όσους δεν είχαν καταλάβει) ότι θα πρέπει να διορθωθούν πολλά κακώς κείμενα σε αυτή την ομάδα, για να ορθοποδήσει.

Το Onsports δεν θα μιλήσει για «μαύρα κουτιά» της χθεσινής ήττας διότι δεν θεωρούμε ότι το «ναυάγιο» των «κιτρινόμαυρων» στις Βρυξέλλες είναι η αρχή του τέλους αυτής ης ομάδας. Θα επισημάνουμε, όμως, από την δική μας οπτική γωνία το τι δεν πάει καλά στην ΑΕΚ και παρουσιάζεται κατώτερη του αναμενομένου.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Προπονητής

Κατά την άποψη σχεδόν όλων (αλλά και τη δική μας) ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει καταφέρει στο διάστημα που βρίσκεται στην ΑΕΚ να βάλει την (ουσιαστική) σφραγίδα του σε αυτή την ομάδα. Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός έχει ικανότητες και οι σπουδαίες παραστάσεις του ως παίκτης και ως προπονητής από τα γήπεδα της Ισπανίας προφανώς και λένε κάτι. Ο Χιμένεθ είναι εργατικός και δείχνει να έχει «δεθεί» με την ΑΕΚ. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό για να σβήσει τις ανορθογραφίες που παρατηρούνται από εκείνον ιδιαίτερα τη φετινή σεζόν.

Όντως το ρόστερ της ΑΕΚ αποδυναμώθηκε αισθητά αυτό το καλοκαίρι. Είναι αλήθεια ότι οι προτάσεις του Χιμένεθ προς τη διοίκηση για μεταγραφές δεν έγιναν πράξη (πλην των Κάρλος, Κάλα). Εντούτοις, δεν είναι δυνατόν να έχουμε φτάσει στα μέσα Σεπτεμβρίου και η ΑΕΚ να παρουσιάζει τόσο προβληματικό σύνολο. Να μην έχει κατασταλάξει ο προπονητής σε μια βασική ενδεκάδα που θα δέχεται προσθαφαιρέσεις ανάλογα με τον ανίπαλο.

Δεν είναι δυνατόν να ξεκινούν το χθεσινό παιχνίδι στο Βέλγιο δύο ποδοσφαιριστές που είναι φανερά ανέτοιμοι και προέρχονται από τραυματισμό όπως οι Δέλλας και Κωνσταντόπουλος. Και επίσης δεν γίνεται τη στιγμή που ο Λεονάρντο είναι ο μοναδικός παίκτης της ΑΕΚ που προσπαθεί να «ξυπνήσει» και τους υπόλοιπους να πηγαίνει στον πάγκο και να χάνεται κάθε ελπίδα επιστροφής στην διεκδίκηση του ματς. Η χθεσινή βραδιά του Μανόλο ήταν κακή και ενδεχομένως να το ξέρει και ο ίδιος. Χρόνος υπάρχει ακόμα για να διορθωθούν κάποια πράγματα. Φτάνει και ο ίδιος να το πιστέψει και να το μεταδώσει στους παίκτες του.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Ποδοσφαιριστές

Εδώ τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα διότι εκτός από την κακή αγωνιστική συμπεριφορά κάποιων, υπάρχει και η επαναλαμβανόμενη απειθαρχία. Για παράδειγμα ο Κώστας Μανωλάς. Πρόκειται για έναν πολύ αξιόλογο ποδοσφαιριστή, που αποτελεί κεφάλαιο για την ΑΕΚ. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές φέτος που δείχνει να μην είναι συγκεντρωμένος στη δουλειά του μέσα στο γήπεδο. Χθες, ο Μανωλάς αποβλήθηκε σε μια φάση που έπραξε πολύ επιπόλαια. Γνωρίζει ότι έχει χρεωθεί με κάρτα, του «πετάει» το... τυρί ο Γιοβάνοβιτς και εκείνος πέφτει στη φάκα! Θα πρέπει πλέον να καταλάβει ο Μανωλάς ότι είναι βασικό στέλεχος αυτής της ΑΕΚ και όχι ένας πιτσιρικάς που έρχεται από τον πάγκο. Διότι όλοι όσοι παρακολούθησαν την προετοιμασία της ομάδας στη Σλοβνία θα θυμούνται ότι ο αμυντικός της ΑΕΚ δέχτηκε αρκετές φορές τις παρατηρήσεις του Μανόλο Χιμένεθ για απειθαρχία. Για να μην αδικεί, λοιπόν, τον εαυτό του ο 20χρονος αμυντικός, θα πρέπει να ωριμάσει σε όλα τα επίπεδα. Γιατί η ΑΕΚ τον έχει μεγάλη ανάγκη.

Πάμε τώρα στον Εϊντούρ Γκούντγιονσεν. Μιλάμε για έναν τεράστιο ποδοσφαιριστή που ήρθε στην Ελλάδα για να ανεβάσει επίπεδο την ΑΕΚ. Μέχρι στιγμής ο Ισλανδός επιθετικός έχει χαθεί μέσα στη μετριότητα της ΑΕΚ και δείχνει έξω από τα νερά του. Η συνύπαρξή του με τον Λυμπερόπουλο στη γραμμή κρούσης ενδεχομένως δεν είναι η ιδανικότερη. Πρόκειται για δύο παίκτες που δεν έχουν ταχύτητα και μοιάζουν αταίριαστοι. Ο Ice Man  προσπαθεί να κάνει τη διαφορά αλλά πρέπει να βοηθηθεί και από το παιχνίδι της ομάδας. Ενδεχομένως, όταν πετύχει το πρώτο του γκολ να αλλάξουν πολλά όσον αφορά την ψυχολογία του. Πάντως, τη δεδομένη στιγμή ο Χιμένθ παίρνει τα μισά απ' όσα μπορεί να πάρει από τον Ισλανδό.

Όσον αφορά τον Φαμπιάν Βάγκας, παρά το γεγονός ότι είναι ακόμα ανέτοιμος, χθες έδειξε στοιχεία εξαιρετικού ποδοσφαιριστή. Τρέξιμο, «σκυλίσιο» μαρκάρισμα, πάθος και απόλυτη γνώση της θέσης που αγωνίζεται. Όταν ο Κολομβιανός μέσος βρεθεί στην ιδανική αγωνιστική κατάσταση, τότε θα κάνει «παπάδες». Τέλος, επειδή ακούστηκαν πολλά χθες για την απόδοση του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου (και δικαιολογημένα), θα πρέπει να τονιστεί ότι ο «Dimis» έπαιξε με ελάχιστες προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα και δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί. Η ανετοιμότητά του φάνηκε ξεκάθαρα, ωστόσο πρόκειται για έναν καλό τερματοφύλακα που μπορεί να βοηθήσει στη συνέχεια.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved