Το… βάζο με το μέλι σε Βόλο και Καβάλα!

Το… βάζο με το μέλι σε Βόλο και Καβάλα!

Η… δυσμενής μετάθεση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στην Δ΄Εθνική, έπειτα την δεύτερη - και τελευταία κατά τα φαινόμενα - προσπάθεια να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό συμμετοχής, έρχεται ν΄ανοίξει το… βάζο με το μέλι!

Οπου βάζο βεβαίως βάλτε τα ρόστερ των δύο ομάδων και όπου μέλι τους ταλαιπωρημένους παίκτες, οι οποίοι «πατώντας» στην καταδικαστική απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν προσφυγή για «σπουδαίο λόγο» ( με βάσει το πλαίσιο της αθλητικής νομοθεσίας) και να κερδίσουν την… ελευθερία τους.

Από εκεί και πέρα θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα δοθεί έξτρα μεταγραφικός χρόνος σε όλους τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεσμεύονταν με συμβόλαια με τον Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, προκειμένου να διαπραγματευτούν άμεσα την μεταγραφή τους σε ομάδα της αρεσκείας τους και να μην παραμείνουν στο… ράφι και στην ανεργία, τουλάχιστον μέχρι την μεταγραφική περίοδο του χειμώνα.

Ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας άνοιξε την όρεξη σε «μεγάλους» και «μικρούς» του ελληνικού ποδοσφαίρου για τους περίπου 50 παίκτες των δύο ομάδων.

Οσονούπω προβλέπεται να ξεκινήσει μία μίνι μεταγραφική περίοδος που θα βγάλει πολλά γούστα, δεδομένου πως στο βάζο με το μέλι, υπάρχουν ικανότατοι και άκρως ποιοτικοί παίκτες, τους οποίους οι επίδοξοι αγοραστές δεν θα …τολμούσαν όχι να αγοράσουν, αλλά ούτε καν να νοικιάσουν από τους Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη!

Το Onsports παρουσιάζει τις πιο ελκυστικές περιπτώσεις παικτών σε Βόλο και Καβάλα.

Τα βολιώτικα παιδιά από το «πάνω ράφι»!

Χουάν Αντόνο Μαρτίν (επιθετικός): Ενας από τους καλύτερους φουνταριστούς που κυκλοφορούν στα ελληνικά γήπεδα. Παρά την αρχική αμφισβήτηση κυρίως λόγω των περιττών κιλών που κουβάλησε μαζί του στην χώρα μας, ο Αργεντινός επιθετικός έκανε με εντυπωσιακό τρόπο απόσβεση της μεταγραφής του πέρυσι στον Βόλο. Σήμα κατατεθέν του η εξαιρετική του σχέση με τα δίχτυα, κάτι που το βασίζει κυρίως στην ικανότητα του να βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο…

Χαβιέ Ούμπιντες (δεξί χαφ): Συγγνώμη, αλλά ξέρετε πολλές ελληνικές ομάδες που να διαθέτουν στην φαρέτρα τους έναν παίκτη της αξίας και της δικής ποιότητας ; Αυτό από μόνο του κάνει περιζήτητο τον Αργεντινό χαφ, με την απίστευτη ταχύτητα, την εξαιρετική αίσθηση του χώρου, την κοφτή ντρίμπλα και την ειδικότητά του στις ασίστ (πέρυσι μοίρασε 8 και βγήκε πρώτος στην σχετική κατηγορία). Εάν δεν τον «τσιμπήσει» ομάδα του εξωτερικού, ο Τσιώλης τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες στο Χαριλάου.

Βιθέντε Μόνχε (αριστερό χαφ): Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι πως το όνομά του έπαιξε δυνατά ως αντί - Ριέρα στο ρεπορτάζ του πρωταθλητή Ολυμπιακού, από την στιγμή που ο Ισπανός «μετακόμισε» στην Τουρκία για λογαριασμό της Γαλατασαράι. Απίστευτα γρήγορος κάνει τους αντιπάλους του να δυσκολεύονται να τον πιάσουν ακόμη και με… λάσο. Παίκτης υψηλής τεχνικής, «ταΐζει» με τις μπαλιές του τους συμπαίκτες του, ενώ έχει την δυνατότητα να εκτελεί  με το φοβερό αριστερό πόδι του.

Χαλίφα Πάπα Σανκαρέ (κεντρικός αμυντικός): Ηρθε εντελώς αθόρυβα πέρυσι στα μέρη μας προκειμένου να περάσει από την διαδικασία των «test events» στον Βόλο και εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες αποκαλύψεις της χρονιάς. Ο υψηλόσωμος στόπερ με τα πλούσια σωματικά προσόντα, αποτελεί «βράχο» στον κεντρικό άξονα της αμυντικής γραμμής. Δυναμικός τόσο στο ψηλό όσο και στο χαμηλό παιχνίδι, γρήγορος και με καίριες επεμβάσεις διακρίνεται για την ικανότητα να καθαρίζει την… μπουγάδα στον τομέα ευθύνης του. Ενας από τους καλύτερους στόπερ στην Σούπερ Λίγκα.

Γιάννης Ζαραδούκας (αριστερό μπακ): Οι υψηλές επιδόσεις του στον Βόλο, κάνει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο και μάλιστα με φόρα που τον άφησαν ελαφρά τη καρδία να τους φύγει μέσα από τα χέρια τους! Παραδοσιακά στο ελληνικό ποδόσφαιρο σπανίζουν οι Ελληνες αριστεροί ολοκληρωμένοι μπακ και για αυτό το λόγο άλλωστε, ο Φερνάντο Σάντος όχι μόνο τον κάλεσε στην Εθνική, αλλά τον πέταξε να κολυμπήσει και στα βαθιά. Ο διεθνής αμυντικός αποδεικνύεται εξαιρετικός «κολυμβητής» και πολλοί θα «σφαχτούν» για την αφεντιά του!

Λεάντρο Αλβαρεζ (αμυντικός χαφ): Σκυλί στο χώρο της μεσαίας γραμμής και αθόρυβος εργάτης, αποτελεί έναν από τους πιο σταθερούς «κόφτες» στην ποδοσφαιρική πιάτσα. Θυσιάζει το «εγώ» για το «εμείς» και αρέσκεται να βάζει τα πόδια του στην… φωτιά. Διακρίνεται περισσότερο για τις ανασταλτικές και λιγότερο για τις δημιουργικές ικανότητες του. Ο αγαπημένος παίκτης όλων των προπονητών, ανεξαρτήτως σχολής, κουλτούρας και συστήματος…

Ελντιν Γιακούποβιτς (τερματοφύλακας): Μπορεί να χρεώνουν ένα σωρό… αμαρτίες στον Αχιλλέα Μπέο αλλά από μάτι… σκίζει! Ο πρώην μεγαλομέτοχος της θεσσαλικής ομάδας όταν έφερε τον Ελβετό πορτιέρο στον Παγασητικό, έσπευσε να περάσει στο συμβόλαιό του ρήτρα αποδέσμευσης 500.000 ευρώ! Τον πρόλαβαν όμως τα γεγονότα και οι ραγδαίες εξελίξεις. Από τα καλύτερα… γάντια του περυσινού πρωταθλήματος, υπήρξε από τους «σημαιοφόρους» της εξόδου του Ολυμπιακού Βόλου στην Ευρώπη.

Μάριο Μπρέσκα (δεξί χαφ): Κύριο προσόν του αποτελεί η απίστευτη ταχύτητα του. Εχει την ικανότητα να «οργώνει» (με την ίδια ευχέρεια) και τις δύο πτέρυγες. Παρότι έχει πατήσει αισίως τα 32 χρόνια, βάζει κάτω ακόμη και δύο εικοσάρηδες! Δημιουργεί και εκτελεί, ενώ είναι «μανούλα» στις αντεπιθέσεις, εκμεταλλευόμενος ιδανικά μέχρι και το τελευταίο εκατοστό του κενού χώρου…

Παύλος Μητρόπουλος (αμυντικό χαφ): Το καλοκαίρι του 2009 τον «ψάρεψε» ο Ολυμπιακός Βόλου από τον Παναιγιάλειο. Θρασύς και τσαμπουκάς, άρπαξε από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που του δόθηκαν στους «ερυθρόλευκους» και οι οποίες εσχάτως, θα αποτελέσουν το… διαβατήριο για το επόμενο βήμα του.

Στεφάν Νταρμπιόν( κεντρικός χαφ): Παρότι δεν πρόλαβε να συστηθεί καλά στο ελληνικό κοινό, (δεδομένο πως το φετινό καλοκαίρι ήρθε να ζήσει από κοντά το greek dream) όσοι τυγχάνει να γνωρίζουν την διαδρομή του στα γαλλικά γήπεδα, κάνουν λόγο για ένα πολυεργαλείο στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Μπορεί να παίξει εξίσου αποτελεσματικά, τόσο σαν κόφτης, όσο και σαν 8άρι («box –to - box»).

Οι «αργοναύτες» της...βιτρίνας!

Σερζ Ντιέ (αμυντικό χαφ): Ένα από τα αγαπημένα ποδοσφαιρικά παιδιά του Μάκη Ψωμιάδη τις παλιές καλές ημέρες στην Καβάλα. Μηχανάκι στο χώρο του κέντρου, κάνει όλη την βρώμικη δουλειά και συγχρόνως συνδράμει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Τα κάνει όλα και συμφέρει, με αρχοντικό στιλ και επιβλητική φυσιογνωμία. Παρότι βαδίζει προς την… δύση της καριέρας του, βαστάνε τα πόδια του και το λεει η καρδιά του!

Οράσιο Καρντόσο(αμυντικό χαφ): Στα 32 του χρόνια, παραμένει ένας από τους καλύτερους «κόφτες» στον ελληνικό ποδοσφαιρικό χάρτη. Μαρκάρει σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, κόβει, δημιουργεί και τρέχει ασταμάτητα, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Πέρυσι παρουσίασε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, ωστόσο η μετοχή του παραμένει ψηλά…

Βαγγέλης Οικονόμου (αριστερό μπακ): Μπορεί να χρειάζεται ακόμη μπόλικα… ψωμιά για να γίνει Ζαραδούκας, ωστόσο διαθέτει ικανότητες και πάνω απ΄όλα είναι εξελίξιμος. Κάνει με αποτελεσματικό τρόπο την δουλειά του στην αριστερή πλευρά κυρίως στα ανασταλτικά καθήκοντα και λιγότερο από την μέση και μπροστά, όπου χρειάζεται περισσότερη δουλειά.

Απόστολος Γιάννου(επιθετικός): Την περασμένη σεζόν είχε μόλις 10 συμμετοχές με την φανέλα της Καβάλας. Παρότι δεν έχει κάνει το «ξεπέταγμα» που θα περίμενε στην καριέρα, εν τούτοις τον συνοδεύουν ιδιαίτερα θετικές συστάσεις και έχει όλο το χρόνο μπροστά του να φτιάξει το όνομά του και να καθιερωθεί στην επόμενη ομάδα του…



Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved