«Θα κερδίσουμε τον κόσμο μας»

«Θα κερδίσουμε τον κόσμο μας»

Ψηλά κρατά την… σημαία της αισιοδοξίας ο Γιώργος Μπάρκογλου στην Κέρκυρα! Τόσο για τις προσωπικές επιδόσεις με την φανέλα των Φαιάκων, όσο και για τις στροφές της νησιώτικης ομάδας σε εφ΄όλης της ύλης συνέντευξης στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

-Γιώργο, πριν πολλά χρόνια, έκανες το... αγροτικό σου στον Παναιτωλικό. Τι «γεύση» σου έχει αφήσει εκείνη την εμπειρία;

«Στο Αγρίνιο πέρασα δυο υπέροχα χρόνια – η ομάδα έπαιζε τότε στη Β’ Ενική. ‘Ημουν, βέβαια, μικρός, προτού καν αγωνιστώ για πρώτη φορά στη «μεγάλη» κατηγορία, αλλά, ίσως και γι’ αυτό, μου έμεινε ως μια απ’ τις δυο – τρεις πιο ευτυχείς και δυνατές ποδοσφαιρικές μου εμπειρίες. Ξέρεις, σε τέτοια ηλικία, οι εικόνες και τα συναισθήματα, σου αποτυπώνονται πάντοτε πιο έντονα».

- Έχοντας ζήσει την ποδοσφαιρική κουλτούρα του Αγρινίου, εκτιμάς ότι αυτός ο ενθουσιασμός που επικρατεί τη δεδομένη στιγμή, είναι, δυνητικά, επικίνδυνος;

«Ναι, μπορεί να αποδειχτεί. Στο Αγρίνιο ο κόσμος ζει και αναπνέει για την μπάλα. Μετά, δε, την πρώτη άνοδο στη Super League, μετά από τόσα χρόνια, αντιλαμβάνεσαι το κλίμα. Στο ποδόσφαιρο, όμως, μετρά πολύ και η εμπειρία. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα στη Super League και τη Football League. Φάνηκε, κατά τη γνώμη μου, και στον αγώνα με τον Πανιώνιο, όπου, μολονότι ο Παναιτωλικός έπαιξε καλά, αποτέλεσμα δεν πήρε. Αν καταφέρουν και τα συνδυάσουν...».

-Δεδομένου, άρα, ότι ο ΑΟ Κέρκυρα, διανύοντας την τέταρτη σεζόν του στη Super League, την εμπειρία, συγκριτικά, την έχει, έχει στη φαρέτρα του ένα επιπλέον «όπλο»;

«Σίγουρα. Είναι πολύ δυνατό να ξέρεις πώς να διαχειριστείς όποια πράγματα ή καταστάσεις προκύψουν στην εξέλιξη του ματς».

-Τα τρία ματς του Παναιτωλικού σε επτά ημέρες, παίζουν ρόλο;

«Βεβαίως και μπορούν να παίξουν. Ειδικά αν λάβουμε υπ’ όψιν δύο παραμέτρους. Πρώτον, ότι βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν, άρα, ούτως ή άλλως, οι ομάδες δεν είναι απολύτως έτοιμες από πλευράς φυσικής κατάστασης και δεύτερον, ότι, τόσο την προηγούμενη αγωνιστική, όσο και τώρα, θα υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση των παικτών, λόγω της ζέστης που αναμένεται να επικρατεί την ώρα του ματς. Είναι λογικό, αν τα βάλεις όλα αυτά μαζί, να επηρεαστεί ο οργανισμός του ποδοσφαιριστή».

-Η ζέστη ταλαιπώρησε κι εσάς στην Τρίπολη. Και το... θέμα επανέρχεται και το Σάββατο. Πόσο σας απασχολεί;

«Δεν απασχολεί μόνο εμάς, αλλά όλες τις ομάδες. Κοίτα, γενικά μιλώντας, είμαι της άποψης ότι τον Σεπτέμβρη και, μέχρι να “κρυώσει” λίγο ο καιρός, θα ήταν καλύτερο τα ματς να γίνονται πιο αργά. Μετά τις 19.00 – 19.30. Και να ξέρουν όλοι πως αυτό, η ζέστη, δεν αποτελεί δικαιολογία για κάποια τυχόν όχι καλή εμφάνισή μας, όπως στην Τρίπολη, όπου όντως, δεν ήμασταν καλοί. Απλά ευχαριστημένοι απ’ το αποτέλεσμα, έτσι που πήγε το παιχνίδι. Όποιος έχει παίξει ποδόσφαιρο, αντιλαμβάνεται πόσο δύσκολο είναι να αποδώσεις με ζέστη και υγρασία. Εδώ, υπέφεραν οι... φίλαθλοι!»

-Ένα απ’ τα ζητήματα που έχει σχολιαστεί αρκετά, είναι η, μέχρι στιγμής, επιθετική και δημιουργική «δυσπραγία» του ΑΟ Κέρκυρα. Ως ποδοσφαιριστής που –και λόγω θέσης- «εμπλέκεσαι» πιο άμεσα σ’ όλο αυτό, τι απαντάς;

«Πράγματι, ο κόσμος αναρωτιέται γιατί συμβαίνει. Το βέβαιο είναι ότι, απ’ την αρχή της προετοιμασίας, έχουμε δουλέψει πολύ –και πολύ καλά- πάνω σ’ αυτό το κομμάτι. Και συνεχίζουμε, στις προπονήσεις. Για μένα είναι καθαρά θέμα χρόνου να σκοράρουμε, δεν ανησυχώ. Θα ανησυχούσα αν δεν δημιουργούσαμε ευκαιρίες. Ευκαιρίες, όμως, πλην του αγώνα με τον Αστέρα, δημιουργήσαμε. Και με τον Παναθηναϊκό και στα φιλικά. Απλά, να γίνει η αρχή...».

- Εσύ μπήκες σε κανονικούς ρυθμούς, στο τέλος της προετοιμασίας. Σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκεσαι;

«Καθυστέρησα, λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού που προέκυψε στην αρχή. Πλέον, όμως, έχω πάνω από έναν μήνα που προπονούμαι κανονικά και νομίζω ότι έχω καλύψει το χαμένο έδαφος, σ’ έναν πολύ μεγάλο βαθμό. Τόσο, που να αισθάνομαι έτοιμος για ενδεκάδα. Το μόνο που χρειάζομαι είναι λίγα ματς στα πόδια μου, για να βρω ρυθμό. Και αυτό δεν αφορά μόνο εμένα. Αλλά όλη την ομάδα».

Αρα δεν "ξεσυνερίζεσαι" τους όποιος ψίθυρους ανησυχίας έχουν ακουστεί...

«Όχι. Και αυτό θέλω να το στείλω, ως μήνυμα και στον κόσμο. Δόξα τω Θεώ, έχω αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες και μπορώ να κάνω συγκρίσεις και αναγωγές. Γίνεται πολύ καλή δουλειά. Και θα φανεί. Η ομάδα και προσπαθεί και έχει τους ποιοτικούς παίκτες να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Και, φυσικά, να πάρει και τα αποτελέσματα που θέλει. Είμαι πεπεισμένος ότι πολύ σύντομα θα τον “κερδίσουμε” τον κόσμο μας».



Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved