Αντωνίου: «Ημουν επιτυχημένος»

Αντωνίου: «Ημουν επιτυχημένος»

Την πεποίθησή του ότι η θητεία του ως τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό ήταν επιτυχής εξέφρασε ο Κώστας Αντωνίου.

Σε δηλώσεις του στον NOVASPOR FM, είπε χαρακτηριστικά:

«Με δύο προκρίσεις στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ κι ένα νταμπλ πώς είναι δυνατόν να μην θεωρούμαστε επιτυχημένοι;

Aκόμα ο Κώστας Αντωνίου είπε πως είχε οικονομική στρατηγική που ήθελε τον Παναθηναϊκό να είναι 3 από τις 5 προσεχείς σεζόν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και βάσει αυτής δεν θα υπήρχε τώρα οικονομικό άνοιγμα.

Εκανε παράλληλα λόγο για εμπόδια που συνάντησε στη δουλειά του στον Παναθηναϊκό, τόνισε ότι τον στενοχωρεί η σημερινή κατάσταση και ότι δεν θα ήθελε να αναλάβει ξανά τέτοιο πόστο.

Οσο για κάποιους που τον κατηγόρησαν ότι έβγαλε λεφτά από τον Παναθηναϊκό, είπε πως οι φορολογικές  του δηλώσεις όταν δεν δούλευε στον Παναθηναϊκό ήταν μεγαλύτερες απ’ αυτές που έκανε όταν ήταν στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά ο Κώστας Αντωνίου είπε:

«Εγώ και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ο Νικόλας Πατέρας, με τον οποίο συνεργαστήκαμε είμαστε υπεύθυνοι για μια διετία. Η ευθύνη μας σταματάει το Μάιο του 2010 όταν φύγαμε από τον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν δυο περίοδοι για τις οποίες δεν έχουμε την ευθύνη ούτε για το σχεδιασμό ούτε για τη στρατηγική».

«Αυτά λέγονταν και τη διάρκεια που προσπαθούσαμε και δουλεύαμε για τον Παναθηναϊκό. Προσπαθούσαμε να φέρουμε στον Παναθηναϊκό το πρωτάθλημα και τις επιτυχίες, να τον επαναφέρουμε εκεί που πρέπει να είναι και τότε υπήρχαν κακίες, γκρίνια και μιζέρια».

«Εμείς είχαμε μια στρατηγική να έχουμε τον Παναθηναϊκό τρεις φορές στις πέντε στους ομίλους του Champions League. Μιλάμε για τα 15 εκατ. ευρώ που λείπουν από τον Παναθηναϊκό και σας ρωτάω, αν είχε περάσει φέτος στους ομίλους θα έλειπαν αυτά τα χρήματα;»

«Εμείς φεύγοντας είχαμε ένα μπάτζετ αυξημένο, αλλά με έσοδα εξασφαλισμένα από τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League. Πράγματι το μπάτζετ ήταν υψηλό και έπρεπε λοιπόν να μειωθεί. Αυτό δεν έγινε. Αντίθετα, μια ομάδα που έχει πάρει νταμπλ έδιωξε δυο παίκτες και έφερε οκτώ ποδοσφαιριστές νέους! Ποδοσφαιρικά δεν έχει λογική. Θα το καταλάβαινα σε μια λογική να διωχθούν ακριβοί παίκτες και να έρθουν κάποιοι με φθηνότερα συμβόλαια. Εμείς από σπόντα επιστρέψαμε τον Σεπτέμβρη και αυτό δεν έγινε».

«Μπορώ με παραδείγματα και με αριθμούς συγκεκριμένους να σας δείξω πώς δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση. Θα σας πω για τους δανεικούς. Στο ξεκίνημα της χρονιάς του νταμπλ, διαχειριστήκαμε δανεικούς, τους δώσαμε σε ομάδες και πήραμε ένα αντίτιμο. Δε θα πω τα ποσά γιατί δεν είναι σωστό. Για παράδειγμα, του Μόρις στην Ισπανία του πλήρωσαν το συμβόλαιο και πήραμε χρήματα. Το ίδιο έγινε και με τον Μάντζιο στην Κύπρο. Την επόμενη χρονιά, όχι μόνο δεν πήραμε χρήματα αλλά τους πληρώσαμε και μέρος των συμβολαίων τους! Υπάρχουν πράγματα που ο κόσμος του Παναθηναϊκού πρέπει να τα ξέρει».

Για τον Σαλπιγγίδη: «Ο Σαλπιγγίδης ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που κι εγώ κι ο πρόεδρος θέλαμε να είναι στον Παναθηναϊκό. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια να τον κρατήσουμε. Αρχίσαμε με μια χαμηλότερη προσφορά, φτάσαμε σε μια πολύ ψηλότερη που οικονομικά τον κάλυπτε απόλυτα και σε εμένα προσωπικά επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους που τον έκαναν να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. Προσπάθησα κι εγώ κι ο πρόεδρος για να μείνει, όμως είχε πάρει απόφαση. Φαίνεται κι από τις δηλώσεις του παιδιού που έφυγε με ευχαριστίες από την ομάδα και όχι πικραμένος».

«Η κουβέντα με τον Σαλπιγγίδη άρχισε ένα χρόνο πριν. Όταν διαπίστωσα ότι υπάρχει δυσκολία στο να ανανεώσει, άρχισα να βρω λύση με την πώληση. Άρχισα να ακούω προτάσεις που έφτασαν και στον ίδιο. Ξέρω ότι από την Αγγλία του προσφέρθηκαν πολλά χρήματα, αλλά αρνήθηκε».

«Είπα κάτι για τον νεαρό τον Μπουτζίκο κι επουδενί δεν ήταν καμία μομφή για το παιδί. Και καλός ποδοσφαιριστής είναι και ήθος έχει, απλά ήταν μια μομφή για το τι σχεδιασμός γινόταν τότε στον Παναθηναϊκό. Του ζητάω συγγνώμη αν τον πρόσβαλλα».

«Δεν είχαμε τον Γκοβού στη λίστα μας για συγκεκριμένους λόγους. Από τις διακοπές μου στη Σαντορίνη μίλησα με τον Νιόπλια, έχοντας φύγει από τον Παναθηναϊκό, ήταν μια επιλογή που έγινε τότε. Δε θέλω να τον κρίνω ποδοσφαιρικά. Δεν αμφισβητείται η αξία του, αφού ήταν μεγάλος παίκτης. Αμφισβητείται η προσφορά του Γκοβού στον Παναθηναϊκό. Όταν εμείς κατηγορηθήκαμε ότι κάναμε ένα ακριβό μπάτζετ το οποίο όμως οδήγησε τον Παναθηναϊκό στους «16» του Champions League και τους «16» του Europa League και έφερε ένα νταμπλ και έφερε και εξασφαλισμένα έσοδα από τους ομίλους, τι άλλο έπρεπε να κάνουμε για να θεωρούμαστε επιτυχημένοι;»

«Μέχρι το τέλος της χρονιάς που πήραμε το νταμπλ, δεν είχε κανένα πρόβλημα ο Παναθηναϊκός. Είχε πάρει χρήματα από το προηγούμενο Champions League, είχε πάρει 6 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή στο Europa League και είχε εξασφαλισμένα τα 20 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή στους ομίλους. Πήραμε και το νταμπλ. Δηλαδή δεν ήταν επιτυχία αυτό; Φέραμε τον κόσμο στο γήπεδο, συσπειρώσαμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού και είχαμε 30.000 διαρκείας. Επαναφέραμε την ομάδας στους τίτλους».

Για τον πόλεμο που δέχτηκε: «Μετά τα όσα υπέστην από πλευράς κριτικής από μερίδα του Τύπου, δεν έχω τη διάθεση να ασχοληθώ ξανά με αυτό το πράγμα».

«Υπήρχαν άνθρωποι στην ομάδα που δεν ήθελαν την επιτυχία γιατί φοβόντουσαν ότι θα χάσουν κάτι. Δεν υπήρχε συνοχή. Από τον εγωισμό μου και την θέλησή μου να πάρουμε το πρωτάθλημα δεν έφυγα. Σε μεγαλύτερο βαθμό λειτούργησε κι ο εγωισμός του Πατέρα και τα καταφέραμε».

«Με στεναχωρεί αφάνταστα αυτή η κατάσταση. Με ενοχλεί αφάνταστα να υπάρχουν άνθρωποι που ζουν από την γκρίνια και την μιζέρια στον Παναθηναϊκό και δημιουργούν προβλήματα ακόμα και στο υψηλό επίπεδο. Συντηρούν μια άρρωστη κατάσταση κι εμένα αυτό με εκνευρίζει γιατί έχω μεγαλώσει στον Παναθηναϊκό από τα έξι μου και μου δημιουργεί μια κατάσταση αφόρητη».

Για τον Γόντικα: «Εμένα εξαιρετική εντύπωση μου έκανε ο Δημήτρης Γόντικας στους μήνες που συνεργαστήκαμε. Θεωρώ ότι θα ήμουν τυχερός να ήταν γενικός διευθυντής στη διετία που δούλεψα στην ομάδα γιατί θα υπήρχε μεγαλύτερη συνοχή. Δε θέλω να πω περισσότερα».

«Εγώ ήρθα ξαφνικά στον Παναθηναϊκό τη δεύτερη φορά και δεν ήθελα να έρθω. Ήρθα για ένα τρίμηνο. Ήρθαμε καλοπροαίρετα με τον πρόεδρο να βοηθήσουμε να πάμε όσο γίνεται καλύτερα. Οι λόγοι που έφυγα είναι οι εξής. Έχω μάθει να παλεύω και να κάνω την προσπάθειά μου για να νικήσω. Κάναμε ένα προγραμματισμό, κόψαμε κάποιους παίκτες από το μπάτζετ, δε θα πω ονόματα γιατί ίσως είναι ακόμα στον Παναθηναϊκό κάποιοι. Είπαμε ότι εξοικονομούμε πέντε εκατ., είχαμε πει να φέρουμε τον Πέτσκο, τον Ρινάουντο, τον Αρμεντέρος και τον Χέντρικσεν. Αυτούς τους παίκτες θα τους παίρναμε δανεικούς με οψιόν και θα εξοικονομούσαμε 1,5 εκατ. ευρώ ως το τέλος της σεζόν. Τα είχαμε συντονίσει όλα και θα έπρεπε να έχουμε τους παίκτες 1 Ιανουαρίου εδώ. Να τους έχουμε στην προσπάθειά μας να πάρουμε το πρωτάθλημα. Έγινε ένα ΔΣ και τέθηκε θέμα να κάνουμε καινούριο ΔΣ. Εγώ αισθάνθηκα ότι δεν είχα λόγο. Αν δεν γίνονταν αυτές οι κινήσεις ο κόσμος θα θεωρούσε ότι εγώ έκανα τα λάθη. Είπα ευχαριστώ, δεν είπα τίποτα και έφυγα. Ο κ. Γόντικας δεν προχώρησε γιατί είχε την ευθύνη ποιος θα καλύψει την κατάσταση αν δεν πάει καλά. Δεν υπήρχε πρόεδρος να μας καλύψει κι εγώ έφυγα για να γλιτώσει ο Παναθηναϊκός τα λεφτά που έπαιρνα».

«Οι δηλώσεις μου στην εφορία μου προ Παναθηναϊκού, ήταν μεγαλύτερες από αυτές που έκανα όταν πήγα στον Παναθηναϊκό».

«Ο Φρέιτας είχε αναλάβει από την αρχή και είχε πλήρη ευθύνη. Εγώ ήρθα, ανέλαβα και δεν μπορούσα να πω ότι αυτός ήταν καλός ή όχι. Όταν ήρθαμε και μιλήσαμε με τον Κάρλος, ρωτούσα για τους παίκτες ποιος τους πήρε και λοιπά και έλεγε όχι αυτός. Ρώτησα για τον Μπουμσόνγκ, που είναι καλή μεταγραφή, και μου είπε ότι θα έπαιρνε τον Τσέτο της Τουλούζ που τον είχα κι εγώ στο πλάνο μου. Ο Φρέιτας μου είπε ότι για δυο παίκτες είχε την ευθύνη. Ότι λέω είναι αλήθεια, μπορείτε να τον βρείτε. Ποτέ δεν είπα κάτι κακό για αυτόν. Είναι εξαιρετικός επαγγελματίας και έχουμε επικοινωνία ακόμα και σήμερα, δεν έχω καμία μομφή για τον Φρέιτας».

Για τον στόπερ: «Είναι μια ερώτηση που έχει δόση αλήθειας. Θα μπορούσαμε σε δυο περιόδους να έχουμε φέρει ένα καλύτερο στόπερ. Υπήρχε το θέμα του Κυργιάκου που δε μένω σε αυτό. Ποιο είναι όμως το αποτέλεσμα αυτής της άμυνας που είχαμε. Την χρονιά του νταμπλ φάγαμε 17 γκολ και την προηγούμενη 18. Στην Ελλάδα όμως έχω παίξει 17 χρόνια ποδόσφαιρο και ξέρω ότι το πρωτάθλημα στο δίνουν τα εύκολα γκολ. Ήθελα τα λεφτά που είχα στη διάθεσή μου να τα δώσω για την επίθεση. Ο Μπουμσόνγκ, είναι ένας μεγάλος παίκτης, αλλά έχει μεγάλη διαφορά από τα άλλα παιδιά της άμυνας; Δόθηκαν όμως πολλά λεφτά για να έρθει».

Για Μάτος: «Διαχειρίστηκα περίπου 43 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές. Είχε έρθει πρόταση 6,5 εκατ. από Πόρτσμουθ για Μάτος. Έγινε μία σύσκεψη με εμένα και τους μεγαλομετόχους και εγώ είπα ότι είναι καλός παίκτης, αλλά για 6,5 εκατ. ευρώ είπα ότι πρέπει να τον δώσουμε. Το θεώρησα καλή ευκαιρία. Το 30% αν θυμάμαι καλά άνηκε στον ΠΑΟ και τα υπόλοιπα στους μάνατζερ.

Για Μελίση: «Τότε υπήρχε μία βιασύνη. Ψάχναμε για προπονητή, τελικά βρήκαμε, όμως δεν είχε μία λίστα για να πάρουμε κάποιους συγκεκριμένους παίκτες. Προσπαθήσαμε να πάρουμε ποδοσφαιριστές, αλλά δεν ήταν εύκολο. Κοιτάξαμε στην Ελλάδα και τότε υπήρχαν οι Παπαδόπουλος στον Άρη και ο Μελίσσης. Ο Παπαδόπουλος δεν ήθελε να έρθει στην ομάδα. Μελίσσης ήταν σε πολύ κατάσταση τότε, είχε γίνει και διεθνής.

Εγώ έχω κάνει στον Παναθηναϊκό έκανα 15 μεταγραφές. Ο Μαρίνος ας πούμε ήταν κακή μεταγραφή; Τον Ρουκάβινα τον έβγαλαν σαν κακό παίκτη. Ο Ρουκάβινα είχε 13 γκολ στην ομάδα. Αυτή είναι αποτυχημένη μεταγραφή;. Και δεν μιλάω για Σισέ και Λέτο».

Για τον Ροντρίγκο Σόουζα: «Την χρονιά που τον είχαμε πάρει είχε βάλει 17 γκολ στην Βραζιλία και είχε βγει πρωταθλητής. Για τους περισσότερους μας ζητούσαν πάρα πολλά λεφτά. Για τον Μπουτάν π.χ. μας ζητούσαν 9 εκατ. ευρώ. Δύο μεταγραφές μπορεί να μην έπιασαν, όμως η χρονιά ήταν πετυχημένη. Δέχτηκα από τον προπονητή τον Τεν Κάτε, τότε, να φύγει ο Σόουζα, δέχτηκα και για τον Ν Ντόι. Πρέπει να τα βλέπουμε όλα ίδια. Ο προπονητής αποφασίζει, δεν μπορεί στα μισά να έχει δίκιο και στα άλλα μισά άδικα. Ο προπονητής αποφασίζει. Πέρυσι ας πούμε ήρθαν 8-9 παίκτες και δεν παίζουν σήμερα και δεν ήρθαν τίτλοι. Εμείς φέραμε τίτλους, είχαμε καλές πορείες στην Ευρώπη».

Για τον Σεϊταρίδη: «Γενικά στη ζωή μου προτιμώ να μην πω τίποτα από το να πω ψέματα. Θα τον έπαιρνε κανείς τον Σεϊταρίδη με 500 χιλ. ευρώ τον χρόνο και ελεύθερο; Εμείς λοιπόν πήραμε ένα ρίσκο. Να κερδίσουμε τον παίκτη και να βοηθήσει την ομάδα. Την επόμενη χρονιά ο Σεϊταρίδης θα έπαιζε με λιγότερα χρήματα και για να τα πάρει όλα θα έπρεπε να φτάσει το 60% των αγώνων».

Για τον Τεν Κάτε: «Κάναμε μία γρήγορη έρευνα στην αγορά. Ο Τεν Κάτε μας γοήτευσε σαν προσωπικότητα, ενώ είχαμε και πολύ καλές συστάσεις. Και τώρα πιστεύω πως ήταν πολύ καλός προπονητής. Την πρώτη χρονιά είχε κάποιες κόντρες με παίκτες και εμείς φοβηθήκαμε τότε μήπως χάσουμε το πρωτάθλημα. Πήραμε το ρίσκο και βάλαμε τον Νιόπλια με τον Βαζέχα μπροστά και ανταποκρίθηκαν πολύ. Ανήκει ένα κομμάτι για εκείνον τον τίτλο που πήραμε στον Τεν Κάτε, αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι ανήκει στους Νιόπλια, Βαζέχα. Μας βγήκε το ρίσκο».

Για τα όσα είπε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης γι’ αυτόν στη Συνέντευξη Τύπου: «Στεναχωρήθηκα όταν τον άκουσα. Είναι η άποψη του, όμως. Εγώ ακόμα και τώρα τιμώ τους ανθρώπους που με εμπιστεύθηκαν στον Παναθηναϊκό. Εγώ πιστεύω πως η διετία ήταν απολύτως επιτυχημένη. Πετύχαμε να πάρουμε το νταμπλ και την καλή πορεία στην Ευρώπη».

«Ο Παναθηναϊκός στην διετία μας ήταν στην 25η θέση της Ουέφα. Εγώ έκανα συνέχεια ταξίδια και πολλοί με ειρωνευόντουσαν. Έτσι, όμως, γνωρίζει ανθρώπους για να πουλήσεις παίκτες κλπ».

«Την τιμή για κάθε παίκτη την βάζει η αγορά. Για τον Ν Ντόι ήρθε πρόταση, ο προπονητής δεν τον ήθελε και έτσι απλά πουλήθηκε. Για τον Σιμάο δεν ήρθαν προτάσεις που περιμέναμε. Αντίθετα στα χέρια μου ήρθε πρόταση για τον Λέτο».

Για την Golden Team: «Ποιος πήρε τον Μαυρία από τους Εφήβους και τον ανέβασε; Ποιόν έβαλε τον Ρότσα προπονητή. Ποιος έκανε τον Καπίνο Επαγγελματία; Επαγγελματικό συμβόλαιο με ποιον υπέγραψε ο Μαυρίας; Μιλάμε τώρα για 15 χρονών παιδιά. Είχαμε μικρό μπάτζετ στην Golden Team και κάναμε κάποιες προσθήκες».

Για το αύριο της ομάδας: «Για το αύριο του Παναθηναϊκού. Αν θέλουμε ο κόσμος να έρχεται και να πετυχαίνει η ομάδα τους στόχους της, πρέπει να σταματήσει η μιζέρια και η γκρίνια. Να φύγουν αυτοί που πουλάνε την γκρίνια. Πρέπει να καθαρίσει η ομάδα από αυτούς. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να πάει μπροστά ο σύλλογος. Μιλάω σαν Παναθηναϊκός και ως άνθρωπος που δεν θέλει να ξαναδουλέψει στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα και το μυστικό είναι να κάνει καλή ομάδα και να περνάει στους ομίλους. Χρειάζονται ένας-δύο μεγάλοι παίκτες την χρονιά».




Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved