Χαριστέας: «Με έλεγαν τρελό, αλλά θα δείξω ποιος είμαι»

Χαριστέας: «Με έλεγαν τρελό, αλλά θα δείξω ποιος είμαι»

Ο Άγγελος Χαριστέας μίλησε για τους στόχους του με τον Παναιτωλικό και την απόφαση επιστροφής στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο διεθνής φορ σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ Fm» και τόνισε ότι έχει βρει ένα εξαιρετικό κλίμα στο Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό, έτσι ώστε να εγκλιματιστεί και να πετύχει το στόχο του. Αυτός δεν ήταν άλλος από το να αποδείξει στους Έλληνες φιλάθλους την αξία του.

«Πολλοί μου είπαν ότι από την πρώτη στιγμή δε φάνηκε σαν τακουνάκι, αλλά στο ριπλέι φάνηκε κανονικά», είπε αρχικά για το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης χθες (14/09) – το πρώτο στην Ελλάδα μετά από 10 χρόνια περίπου – ενώ στη συνέχεια μίλησε για την προσαρμογή του στο Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό.

«Δόξα το Θεό μπορώ να πω ότι είμαι σχεδόν δυο μήνες στην ομάδα και αισθάνομαι πολύ ωραία. Είμαι καλά με τον εαυτό μου, με τους συμπαίκτες, τον προπονητή και όλη την ομάδα. Βρήκα ένα όμορφο κλίμα και με βοήθησε να προσαρμοστώ γιατί ήταν μεγάλο βήμα να γυρίσω στην Ελλάδα και να παίξω σε μια ομάδα που είχε τόσα χρόνια να παίξει στην Super League. Είμαι καλά όμως και ελπίζω έτσι καλά να κυλήσει όλη η χρονιά», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Άγγελος Χαριστέας.

Για το πώς βρήκε τα πράγματα στην επιστροφή του, δήλωσε: «Μου αρέσει να βλέπω πάντα θετικά τα πράγματα. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι ξεκίνησε ένα πρωτάθλημα χωρίς να ξέρουμε ποιες ομάδες συμμετέχουν. Εμείς έχουμε παίξει ήδη δυο παιχνίδια κι άλλες ομάδες κανένα. Υπάρχει μια ανοργανωσιά. Στο εξωτερικό αυτό δε το συναντάμε. Αν υπάρχει πρόβλημα μπορεί να αρχίσουν αργότερα αλλά ξεκινάνε κανονικά, με όλες τις ομάδες».

Ενώ για τις εγκαταστάσεις του Παναιτωλικού, επισήμανε: «Όταν ήρθα εδώ και συζήτησα με τον πρόεδρο και μου είπε να καθίσω μια-δυο μέρες για να δω αν μου αρέσει, δεν είχα καμία αμφιβολία. Μόλις είδα το αθλητικό κέντρο ήμουν σίγουρος για το τι θα κάνω. Έχει φτιαχτεί μια πάρα πολύ ωραία εγκατάσταση που παρέχει τα πάντα στον ποδοσφαιριστή. Η διοίκηση προσπαθεί να μας παρέχει τα πάντα και πιστεύω ότι όσο προχωράμε τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα».

Ο Άγγελος Χαριστέας, ρωτήθηκε και για τους στόχους της ομάδας του, για να απαντήσει: «Βλέποντας τις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, πιστεύω ότι η ομάδα μας παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και είμαστε ανταγωνιστικοί. Για κάποιους παίκτες όμως είναι η πρώτη χρονιά στην μεγάλη κατηγορία και θα χρειαστεί χρόνος για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις. Υπάρχει ενθουσιασμός όμως χρειαζόμαστε εμπειρία για να πατήσει η ομάδα στα πόδια της. Παιχνίδι με παιχνίδι θα παρουσιαστούμε καλύτεροι».

Στη συνέχεια, ο Χαριστέας μίλησε για την Εθνική: «Αυτό είναι λίγο περίεργο. Πέρασε ένας χρόνος και για μένα είναι σαν να έχει περάσει μια εβδομάδα που λείπω από την Εθνική ομάδα. Αγχώνομαι λες και είμαι εκεί! Παίρνω τηλέφωνα τον Καραγκούνη και τον Κατσουράνη και τα συζητάμε μετά! Ήρθα εδώ για να παίξω χωρίς να σκεφτώ την Εθνική είναι η αλήθεια. Αυτό που ήθελα είναι να δει ο Έλληνας φίλαθλος ότι μπορώ να παίξω ακόμα καλά, γιατί ο κόσμος είχε μια άσχημη εικόνα για εμένα αφού δε με έβλεπε κάθε εβδομάδα. Δεν έχω στόχο την Εθνική ομάδα, αλλά δε θέλω να πω ποτέ «ξεγράψτε με». Πιστεύω ότι κάποιες φορές ήμουν στεναχωρημένος γιατί δεν ήμουν σε καλή κατάσταση και τώρα που έχω πιο καθαρό μυαλό πιστεύω ότι η Εθνική δεν είναι ένας παίκτης, είναι ένα σύνολο. Πρέπει να είσαι πιστός σε αυτή και αν ο προπονητής σε καλέσει να είσαι έτοιμος».

Ενώ για την εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, τόνισε: «Εγώ είδα τα δύο παιχνίδια με το Ισραήλ και τη Λετονία κατάλαβα ότι στην ομάδα έλειψε το καθαρό μυαλό και η ηρεμία. Ήμασταν αγχωμένοι γιατί ήταν κομβικό το σημείο. Στο Ισραήλ ξέραμε τι θέλαμε και παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, στη Λετονία αντιμετωπίσαμε την ομάδα που κλείστηκε πίσω και δεν είχαμε καθαρό μυαλό να τα καταφέρουμε».

Τέλος, ο Άγγελος Χαριστέας δήλωσε: «Πολλοί με είπανε τρελό που γύρισα. Μου είπαν ότι έκανα λάθος που γυρίζω σε μια μικρή, νεοφώτιστη και άπειρη ομάδα στη Super League. Εγώ κοίταξα να έρθω σε μια ομάδα που θα παίξω και θα δείξω τον εαυτό μου. Αισθάνομαι καλά, δε βιάζομαι και πιστεύω ότι θα έχω καλή πορεία κι εγώ και η ομάδα μου. Όταν είσαι χρόνια στο εξωτερικό, πολλά πράγματα σου φαίνονται περίεργα. Δόξα το Θεό όμως, έχουμε καλό κλίμα στην ομάδα και τα παιδιά με έχουν βοηθήσει. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά για εμάς».



Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved