Ποτηριάδου: «Θα δικαιωθεί η Καβάλα»

Ποτηριάδου: «Θα δικαιωθεί η Καβάλα»

Αύριο (15/09) η ΠΑΕ Καβάλα θα βρεθεί για μία ακόμη φορά- ίσως και καθοριστική- απέναντι στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ώστε να της χορηγηθεί το πιστοποιητικό συμμετοχής.

Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε στην μακεδονική πόλη η τοποθέτηση της Ειρήνης Μαρούπα, μέλους της ΕΕΑ, που μερικά εικοσιτετράωρα πριν από την έναρξη της διαδικασίας συζήτησε θέματα που έχουν να κάνουν με την όλη υπόθεση και αποτελούν πιθανόν προσωπικές της θέσεις.

Απαντώντας σε όσα ισχυρίστηκε η Ειρήνη Μαρούπα, η νομική εκπρόσωπος της Καβάλας, Χριστιάννα Ποτηριάδου, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Studio7» και έδωσε μια άλλη διάσταση στα γεγονότα.

-          Η κ. Μαρούπα ανέφερε κάποιες ενστάσεις της ως προς την χρονική αρμοδιότητα που κατατέθηκε ο φάκελος του ΑΟΚ. Επιπλέον, αναρωτήθηκε εάν η προσωρινή διαταγή που υπάρχει από το διοικητικό εφετείο αφήνει το περιθώριο για επανεξέταση των φακέλων. Τέλος, ισχυρίστηκε ότι καθ’ υπερβολήν αυτές οι κενές θέσεις πρέπει να αναπληρωθούν από τις δύο αυτές ομάδες μέχρι να βγει η απόφαση επί της αίτησης αναστολής της απόφασης. Τι σημαίνει νομικά όλο αυτό;

«Καταρχήν θα πρέπει να τονίσω πως η πρώτη απόφαση βγήκε για μας τέσσερις μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, δηλαδή στις 23/08 ενώ ο φάκελος μας είχε υποβληθεί από τις 30 Ιουνίου. Εμείς λάβαμε μία προσωρινή διαταγή για να μην προχωρήσει η διοργανώτρια αρχή σε αντικατάσταση μας, διότι όπως καταλαβαίνετε, εάν γίνονταν κάτι τέτοιο, αυτό θα ήταν καταστροφή για την Καβάλα. Ουσιαστικά αυτή η διαταγή αυτή ξεκαθαρίζει, πως η ΕΕΑ οφείλει να μην εξετάσει φάκελο άλλης ομάδας που θα κληθεί να αντικαταστήσει την ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑΣ στην Super League, προκειμένου να της χορηγήσει το πιστοποιητικό του άρθρου 77Α του ν. 2725/1999, πριν εκδοθεί απόφαση επί της αιτήσεως αναστολής που έχουμε καταθέσει.

Τέσσερις ημέρες πριν τη συνεδρίαση της Επιτροπής, με επιστολή μας προς αυτήν ζητήσαμε να μας ενημερώσουν εάν έχει ελλείψεις ο φάκελος μας και δε μας απάντησαν! Όταν πήγαμε εκεί (με δική μας πρωτοβουλία) μας είπαν πως υπάρχει πρόβλημα με το μετοχολόγιο, χωρίς όμως να μας τάξουν κάποια προθεσμία προκειμένου να προβούμε σε διόρθωση, όπως έπραξαν με άλλες ομάδες (π.χ. ΑΕΚ). Έτσι αναγκαστήκαμε να προβούμε μόνοι μας στην αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της ομάδας με πραγματικές μεταβιβάσεις των μετοχών και με αλλαγή της διοίκησης και κατόπιν αυτού να ζητήσουμε την επανεξέταση του φακέλου με βάση τα νέα στοιχεία. Άλλωστε περιπτώσεις επανεξέτασης του φακέλου έχουμε δει και κατά το πρόσφατο παρελθόν, όπως αυτή του φακέλου της ΠΑΕ Τρικάλων.

Στην ουσία λοιπόν η ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ δεν καταθέτει νέο φάκελο, απλώς ζητάμε την επανεξέταση του παλαιού βάσει των νέων στοιχείων. Όσο για το ‘καθ’ υπερβολήν’ που αναφέρει η κ. Μαρούπα, δε νομίζω ότι όταν κάποιος ασκεί τα νομικά του δικαιώματα είναι αυτό υπερβολή».

-          Η δική σας αίσθηση ποια είναι; Μπορεί η Καβάλα την Πέμπτη να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής;

«Η δικαιοσύνη μέχρι σήμερα μας έχει αποδείξει ότι κρίνει σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει και εμείς ήμαστε σίγουροι πως θα γίνει αυτό. Είμαστε σίγουροι και περιβάλλουμε με εμπιστοσύνη τους δικαστές. Είμαστε αισιόδοξοι και θεωρώ πως θα δικαιωθούμε».



Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved