Βέλιτς: «Υποχρέωσή μου να υπερασπιστώ τη δουλειά μου»

Βέλιτς: «Υποχρέωσή μου να υπερασπιστώ τη δουλειά μου»

Ο Γιάσμινκο Βέλτις απάντησε στα όσα είπε για αυτόν ο Ανδρέας Βγενόπουλος και υποστήριξε ότι είναι υποχρεωμένος να υπερασπιστεί τη δουλειά που έκανε στον Παναθηναϊκό. Τι είπε για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο Champions League.

Ο άλλοτε τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra και αναφέρθηκε στις κατηγορίες του Ανδρέα Βγενόπουλου, λέγοντας ότι ήταν φυσιολογικό να έχει επαφές και συναντήσεις με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη από τη στιγμή που είχε τη συγκεκριμένη θέση στην ομάδα, ενώ υποστήριξε πως ουδέποτε δημιούργησε προβλήματα στον Χενκ Τεν Κάτε και παρέπεμψε στις δηλώσεις του Ολλανδού τεχνικού για την θητεία του στο «τριφύλλι».

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς αρχικά δήλωσε: «Θα μπορούσε να πει κανείς πάρα πολλά σε αυτή την ιστορία του Παναθηναϊκού. Εγώ όπως ξέρετε κι εσείς και όλος ο κόσμος, εγώ αναφέρομαι καθαρά με ποδοσφαιρικές απόψεις. Σε ό,τι αφορά το παρελθόν στον Παναθηναϊκό έχω υποχρέωση να υπερασπίσω τη δουλειά μου και τους ανθρώπους που συνεργάστηκαν μαζί μου. Δεν έχω αναφερθεί ποτέ στο παρελθόν ούτε στον Παναθηναϊκό ούτε σε κανένα πρόσωπο, με ειρωνικό και απαξιωτικό τρόπο».

Για τα όσα είπε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, επισήμανε: «Υπάρχει η πραγματικότητα και θέλω να τοποθετηθώ σε δύο ζητήματα που αφορούν το όνομά μου. Στα περί συσκέψεων και διάφορα άλλα, είναι τόσο αστείο το θέμα και κάνω ότι δεν το έχω ακούσει. Το δεύτερο σημείο, που αναφέρεται σε προβλήματα που δημιουργούσα εγώ και στον Τεν Κάτε ακόμα, παραπέμπω τους πάντες στη συνέντευξη που έδωσε ο ίδιος ο Τεν Κάτε και είπε για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε».

Ενώ πρόσθεσε στη συνέχεια ότι: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Βγενόπουλο, παρότι δεν τον γνωρίζω προσωπικά, για το σημείο που είπε ότι δημιούργησα προβλήματα στον Πατέρα και τον Αντωνίου. Εξηγώ το γιατί. Όλοι παραδέχονται ότι οι κινήσεις που έγιναν εκείνο το καλοκαίρι ήταν ποδοσφαιρικά λανθασμένες. Από αυτή τη σκοπιά με δικαιώνει ο κ .Βγενόπουλος και τον ευχαριστώ για αυτό. Φαντάζομαι ότι τώρα θα ήθελαν όλοι να με είχαν ακούσει τότε».

Για το πλάνο που είχε για τον Παναθηναϊκό, τόνισε: «Είχα δικό μου πλάνο. Ήταν προσαρμοσμένο στα δεδομένα του Παναθηναϊκού τη στιγμή που δούλευα στον Παναθηναϊκό και είχα φροντίσει τις απόψεις μου τεκμηριωμένα να τις περάσω προς τα έξω. Όταν έρχεται κάποιος μετά από τον καθένα, ή δεν κατανοεί το πλάνο που υπάρχει ή προσπαθεί να ακολουθήσει το δικό του χωρίς να μπορεί να το τεκμηριώσει.

Καταλαβαίνω ότι προσπαθούν να περάσουν ότι η δουλειά μου δεν ήταν σωστή, αλλά με το ζόρι δεν μπορείς να κάνεις το μαύρο, άσπρο. Υπερασπίζονται τη δουλειά τους και το καταλαβαίνω κι εγώ υπερασπίζομαι τη δική μου δουλειά και τους συνεργάτες μου. Ας μην χρησιμοποιούμε σαν άλλοθι τη δουλειά του άλλου και ας μην κάνουμε κριτική στους άλλους. Εγώ δεν μίλησα για τους πριν από μένα».

Για τα προβλήματα που υποστήριξε ο μέτοχος των «πρασίνων» ότι δημιούργησε, είπε: «Καταλαβαίνω ότι προβλήματα υπήρχαν και πριν από μένα, και μετά από μένα πολύ περισσότερα. Εγώ στο διάστημα που ήμουν στον Παναθηναϊκό προσπάθησα να λύσω προβλήματα στον Παναθηναϊκό. Δεν έχει προστεθεί ούτε ένα πρόβλημα από μένα στον Παναθηναϊκό. Αυτός ήταν ο ορισμός της επαγγελματικής και σωστής δουλειάς».

Για τις επαφές του με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, σχολίασε: «Εννοείται ότι συζητούσα με τον κ. Βαρδινογιάννη, η προσθήκη του τρίτου ονόματος και η σύνδεση των τριών ονομάτων είναι τόσο αστεία και κάνω σαν να μη το έχω ακούσει αυτό».

Κλείνοντας τα θέματα του Παναθηναϊκού, ο Βέλιτς υποστήριξε: «Έχουν απαντηθεί όλα αυτά, καλό είναι να μην αναφερόμαστε σε πράγματα που έχουμε πει. Να το κλείσουμε το θέμα αυτό. Θα ήθελα όταν λέω τις απόψεις μου, που είναι καθαρά ποδοσφαιρικές, θα ήθελα όσοι ακούν να μπαίνουν στην ουσία των πραγμάτων. Το ζήτημα του Παναθηναϊκού είναι το μέλλον του, δεν είναι το παρελθόν. Εγώ για κάποιο λόγο βρέθηκα στη μέση μιας διαμάχης και πρέπει να υπερασπίζομαι τη δουλειά μου γιατί την χρησιμοποιεί η μία ή η άλλη πλευρά. Οι διαφωνίες δεν έχουν καμία σημασία για κανέναν, είναι για να ικανοποιήσει ο καθένας την προσωπική του υστεροφημία. Σε γενικές γραμμές έχω διαφωνήσει με τις επιλογές εκείνης της εποχής και έχω καταθέσει και γραπτά τις προτάσεις μου».

Σε ερώτηση για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μαρσέιγ, απάντησε: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό και αντιμετωπίζει μια ομάδα με παραστάσεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που πρεσβεύει μια σχολή ποδοσφαίρου που δύσκολα θα φτάσουν οι ελληνικές ομάδες. Όταν παίζουν με γαλλικές ομάδες ακόμα και αν αυτές δεν είναι σε καλή κατάσταση θα αντιμετωπίσουν πάντα δυσκολίες».

Για το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, είπε: «Είναι στις δυνατότητες του Ολυμπιακού να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα όμως θα έχει δυσκολίες. Οι γαλλικές ομάδες είναι 100% στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, έχουν τρομερή συνοχή, παίζουν σε μια ταχύτητα και ένταση πολύ διαφορετική από αυτή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση και στρατηγική για να τους αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά. Σε επίπεδο συγκέντρωσης και ομαδικής δουλειάς ο Ολυμπιακός πρέπει να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, να μην χαλαρώσει ούτε για 30’’ και εφόσον το κάνει αυτό έχει ελπίδες για κάτι καλό απέναντι στην Μαρσέιγ».

Για το αν είναι αρνητικό ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει επίσημο ματς στα πόδια του, είπε: «Εννοείται πως είναι πρόβλημα. Εικόνα για την κατάσταση του Ολυμπιακού δεν έχουμε. Ακόμα και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας και ο προπονητής δεν είναι σε θέση να έχουν εικόνα για το τι μπορούν να κάνουν αυτή τη στιγμή. Με διάθεση και συγκέντρωση μπορεί να ξεπεραστεί αλλά αυτό δεν παύει να είναι ένα πρόβλημα που περνάει στα δεδομένα του Ολυμπιακού. Σε ό,τι αφορά την Μαρσέιγ, ούτως ή άλλως οι γαλλικές ομάδες είναι σε διαφορετικό επίπεδο πόσο μάλλον όταν είναι για τα καλά μέσα στη σεζόν».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός έτσι ώστε να πάρει τη νίκη, σχολίασε: «Σίγουρα ο Ολυμπιακός μπορεί να ξεπεράσει αυτά τα μειονεκτήματα, όμως χρειάζεται συγκέντρωση, τρομερή διάθεση, πάθος και βοήθεια από την εξέδρα. Να μην περιμένει ο Ολυμπιακός ότι το παιχνίδι θα είναι εύκολο και ότι δε θα περάσει δύσκολες στιγμές. Θα χρειαστεί τη βοήθεια του κόσμου για να τις ξεπεράσει».

Τέλος, για το αν η τακτική θα παίξει το δικό της ρόλο, είπε: «Η τακτική πάντα είναι παρούσα στο ποδόσφαιρο και σχετίζεται με πολλά πράγματα. Με την κατάσταση της ομάδας, με την κατάσταση του αντιπάλου που αντιμετωπίζεις, με τα χαρακτηριστικά της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια να αντιμετωπίζει αυτά τα παιχνίδια με ίχνη υπεροψίας. Πρέπει να τα αντιμετωπίζει με τον τρόπο που είπαμε προηγουμένως. Το γαλλικό ποδόσφαιρο είναι ανώτερο, είναι πιο σύγχρονο και οι ομάδες είναι επικίνδυνες. Πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια από τις ελληνικές ομάδες σε όλους τους τομείς για να είναι αποτελεσματικές σε αυτά τα ματς. Στο αποψινό παιχνίδι το οποιοδήποτε συμβάν μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Τα δεδομένα τα αναλύσαμε όμως όπως έχουν πριν το ματς».



Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved