Δώνης: «Με νέους στα play off»

Δώνης: «Με νέους στα play off»

Ο τεχνικός του Ατρομήτου, Γιώργος Δώνης, έθεσε σαν στόχο την πρόκριση στα play off της Super League, ενώ αναφέρθηκε ξεχωριστά στον σωστό τρόπο διαχείρισης του Κώστα Μήτρογλου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην «NOVA» ξεκαθάρισε πως θα ήθελε να διεκδικήσει μία θέση στα play off χαμηλώνοντας παράλληλα τον μέσο όρο ηλικίας της βασικής ενδεκάδας:

«Το ποδόσφαιρο είναι λεπτομέρειες και συγκυρίες. Είχαμε καλή ομάδα και τα προηγούμενα χρόνια και παίζαμε καλή μπάλα. Όλα εξαρτώνται από τον προγραμματισμό που έχεις σαν ομάδα. Μειώσαμε το μέσο όρο ηλικίας και στο αγωνιστικό κομμάτι να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Φέραμε και το Μήτρογλου που είναι καλός σκόρερ και μαζί με τον Αναστασάκο πιστεύω να μας βοηθήσουν.

Κάναμε προετοιμασία με ένα πλήρες ρόστερ και καταφέραμε να δουλέψουμε το πρόγραμμα μας. Στην προπονητική μου καριέρα ότι σχεδιάζω καταφέρνω να το πετυχαίνω στο γήπεδο. Με εξαίρεση στην ΑΕΚ, το πέτυχα και στη Λάρισα και στον Ατρόμητο

Θα ήμουν ευχαριστημένος να δω στην ενδεκάδα του Ατρόμητου 5 νέους ποδοσφαιριστές και με αυτούς να διεκδικώ τα πλέι οφ. Είμαστε νέα ομάδα και δεν πρέπει να τη βαρύνουμε και να την αγχώσουμε με στόχους. Πρέπει να πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι».

Τόνισε επίσης, πως έχει ξεκινήσει προσπάθεια αλλαγής της νοοτροπίας εντός του συλλόγου:

«Προσπαθούμε να περάσουμε στους παίκτες τη νοοτροπία του κυρίαρχου μέσα στο παιχνίδι, γιατί οι περισσότεροι, με εξαίρεση το Μήτρογλου, έχουν έρθει από ομάδες που προσπαθούσαν να καταστρέψουν το παιχνίδι και όχι να δημιουργήσουν. Φέτος έχουμε πιο αληθινούς μπακ με τον Σκόνδρα, με τον Γιαννούλη και με τον Νάστο. Έτσι γινόμαστε πιο επιθετικοί γιατί μας βοηθάνε πολύ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού».

Σχολίασε επίσης το σκάουτινγκ της ομάδας:

«Ψάχνουμε μαζί με τον κύριο Αγγελόπουλο παίκτες που να μπορούν να παίξουν στην ομάδα και να ταιριάζουν στην ομάδα. Παράλληλα φροντίζουμε και για τα τμήματα υποδομής. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στις ελληνικές ομάδες, κυρίως τις μεγάλες, είναι ότι δεν υπάρχει πλάνο στις ακαδημίες να δουλέψουν τους παίκτες σε μικρή ηλικία, ώστε να καταφέρουν στα 16 στα 17 να είναι έτοιμοι παίκτες για την πρώτη ομάδα».

Για τον Μήτρογλου συγκεκριμένα πρόσθεσε:

«Ο προπονητής πρέπει να απονέμει δικαιοσύνη στους ποδοσφαιριστές του και θα πρέπει ουσιαστικά να προσπαθήσεις από τον καθένα να πάρεις το μέγιστο δυνατό. Με τον Μήτρογλου, εάν πας με την αυστηρότητα και με τη λογική, πάει τελείωσε τον έχασες» .

Δεν παρέλειψε να αποθεώσει την συνεισφορά του προέδρου της ομάδας:

«Όταν δεν υπάρχει σοβαρή διοίκηση είναι σίγουρο, ότι σε βάθος χρόνου θα έχεις προβλήματα. Έχουμε έναν πρόεδρο που αγαπάει πάρα πολύ το ποδόσφαιρο. Συνεργαζόμαστε πολύ καλά τόσο με τον κύριο Σπανό όσο και με τον τεχνικό διευθυντή τον Γιάννη Αγγελόπουλο και πάνω από όλα ευχαριστιόμαστε το ποδόσφαιρο».

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό δήλωσε:

«Απέναντι σε αντιπάλους, που θέλουν και αυτοί να παίξουν ποδόσφαιρο και όχι να καταστρέψουν, μπορούμε να ήμαστε καλύτεροι. Παιχνίδια όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό, αλλά και αυτό στο Κλεάνθης Βικελίδης, τα απολαμβάνω. Νομίζω ότι θα είναι χαρά για τον κόσμο που θα παρακολουθήσει αυτό το ματς».

Αναφέρθηκε επίσης στο πέρασμα του από την ΑΕΚ:

«Για μένα ήταν σχολείο η ΑΕΚ. Το εκμεταλλεύτηκα, όπως έπρεπε. Μια σφαλιάρα μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος».

Και κατέληξε στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μαρσέιγ:

«Για τον Ολυμπιακό στο ματς με τη Μαρσέιγ είναι σημαντικό να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα, στο οποίο θα είναι καλός. Δηλαδή στο καλό του διάστημα να πετύχει γκολ και να το κρατήσει».



Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved