Αντωνίου: «Άλλα είχαμε συμφωνήσει»

Αντωνίου: «Άλλα είχαμε συμφωνήσει»

Απάντηση στους ισχυρισμούς του Γιάννη Βαρδινογιάννη περί αποτυχίας του ως τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, έδωσε ο Κώστας Αντωνίου μιλώντας στην εκπομπή «Δίκη» του «ΣΚΑΪ».

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού υποστήριξε πως παρά τα λάθη που έκανε, η παρουσία του στο «τριφύλλι» ήταν πετυχημένη, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως όχι μόνο ο Μπάγεβιτς ήταν προ των πυλών της Παιανίας, αλλά και πως ένας από τους λόγους της μεταγραφής του Σεϊταρίδη, ήταν επειδή η Εθνική ομάδα τους ζήτησε να προσφέρουν ποδοσφαιρική στέγη σε έναν διεθνή ποδοσφαιριστή!

«Ο βασικός λόγος που δεν μίλησα τόσο καιρό είναι για την αγάπη που έχω στην ομάδα. Όταν κάνουμε τέτοιες συζητήσεις για να έχουν νόημα, θα πρέπει να κάνουμε βασικές παραδοχές. Ποιο είναι το όραμα του καθενός, τι θεωρείτε επιτυχία. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλές απόψεις. Πρέπει να ορίσουμε πρώτα ποια είναι η επιτυχία. Ήταν λάθος ο Μελίσσης και ο Σόουζα. Η αρχική συμφωνία ήταν πως προπονητής της ομάδας θα είναι ο Μπάγεβιτς. Στις 6 Ιουνίου όμως έμαθα πως δεν θα έρθει ο Μπάγεβιτς και 24 αρχίζαμε προετοιμασία, ενώ είχαμε και προκριματικά Champions League.

Τότε αρχίσαμε να ψάχνουμε για προπονητή και παίκτες με τρομερή πίεση χρόνου. Δεν είχαμε ένα plan Β, δεν είχε γίνει προετοιμασία σκάουτινγκ και έτσι αναγκαστικά, μαζί με τον Βέλιτς στραφήκαμε στην ελληνική αγορά. Γιατί δεν μου λέτε για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα;», τόνισε αρχικά ο Αντωνίου, για να συμπληρώσει:

«Όσον αφορά στον δεύτερο χρόνο παρουσίας μου, δεν έχει γίνει καλύτερος μεταγραφικός σχεδιασμός από ελληνική ομάδα τα τελευταία χρόνια.Το θέμα είναι τι μοντέλο Παναθηναϊκού έχεις στο μυαλό σου. Εμείς θέλαμε να είναι πρωταγωνιστής στην Ευρώπη, μέσα στις 20 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και φαβορί για το νταμπλ κάθε χρόνο με ένα πλάνο το οποίο να είναι οικονομικά βιώσιμο. Η πιο ακριβή μας μεταγραφή ήταν 3 εκ. ευρώ. Πήραμε νταμπλ, κάναμε δύο προκρίσεις στο Champions League και εσείς μιλάτε για αποτυχία; Πήραμε μια ομάδα που ήταν τόσο πίσω από τον Ολυμπιακό σε όλα τα επίπεδα».

Ο Αντωνίου δεν παρέλειψε ακόμα να αναφερθεί στη μεταγραφή Σισέ, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως ήθελε να φέρει τον Τζεμπούρ από τον Πανιώνιο στον Παναθηναϊκό, αλλά η μεταγραφή δεν έγινε λόγω των κακών σχέσεων στις διοικήσεις των δυο ομάδων.

«Ποιος περίμενε πως θα έρθει ο Σισέ στην Ελλάδα; Ήμουν στην Αμερική και επί δέκα ημέρες μίλαγα μαζί του στο σπίτι του», τόνισε, για να συμπληρώσει:
«Εγώ ήθελα να φέρω τον Τζεμπούρ και όχι τον Σόουζα. Οι σχέσεις των δύο διοικήσεων ωστόσο και κάποιες άλλες εμπλοκές υπήρξαν εμπόδιο».

Για το πλάνο που είχαν στον Παναθηναϊκό μαζί με τον Νικόλα Πατέρα, υπογράμμισε: «Αναλύσαμε τον Ολυμπιακό ήταν σε όλα τα επίπεδα καλύτερος. Σε ρόστερ, σε μπάτζετ, σε γήπεδο. Σε όλα τα επίπεδα καλύτερος. Κάναμε μια τιτάνια προσπάθεια και σε τρεις μήνες βρεθήκαμε στο Champions League. Στήσαμε την υποδομή και την επόμενη σεζόν πήραμε νταμπλ και κυριαρχήσαμε», προσθέτοντας:
«Σε μια ομάδα τα έσοδα προέρχονται από κάποιες συγκεκριμένες πλευρές, τον κόσμο, την Ευρώπη, τις χορηγίες. Τον κόσμο τον φέραμε κοντά μας είχαμε 28.000-30.000 διαρκείας. Αν δεν βάλεις στο μυαλό σου στα 4-5 χρόνια να πας τουλάχιστον τρεις φορές στο Champions League δεν μπορείς να έχεις μεγάλη ομάδα. Αυτή ήταν η στρατηγική μας».

Όσον αφορά στη σχέση του με τους μετόχους, είπε: «Τον κ. Βγενόπουλο εγώ προσωπικά τον έχω δει μόνο μια φορά και έχουμε μιλήσει άλλες δυο φορές. Με τον κ. Βαρδινογιάννη μίλαγα αρχικά πάρα πολύ αλλά στη συνέχεια καθόλου. Ότι γινόταν ήταν δική μου εισήγηση στην διοικούσα επιτροπή στην οποία συμμετείχαν κάποιοι άνθρωποι και υπέγραφαν και αυτοί».

Για τη μεταγραφή του Γιούρκα Σεϊταρίδη τέλος, ανέφερε: «Το συμβόλαιο του Γιούρκα ήταν ρίσκο για τον Παναθηναϊκό που εκτός από την πρώτη χρονιά που πήρε 500.000 με τη συμμετοχή σε 6 ματς την αμέσως επόμενη χρονιά θα έπαιρνε 200.000 συν τη διαφορά αν έπαιζε το 60% των αγώνων. Ο λόγος που τον πήραμε ήταν γιατί μας ζητήθηκε από την Εθνική μας ομάδα ενόψει του Μουντιάλ να δώσουμε στέγη σε έναν ποδοσφαιριστή. Υπήρχε αμφιβολία αν ήταν έτοιμος να παίξει. Πήραμε το ρίσκο και ξέραμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε λάθος»!

Από την πλευρά του ο Τάκης Λουκανίδης, τόνισε σχετικά με την κόντρα Βγενόπουλου- Πατέρα: «Εγώ είμαι με τον Παναθηναϊκό. Ο Βγενόπουλος δεν κατηγορεί την οικογένεια Βαρδινογιάννη, αλλά τον «Τζίγγερ». Από τα λεγόμενά του έδειξε ότι αν συνεργαστούν και άλλοι πολυμετοχικοί, είναι σε θέση να πάρει την ομάδα.Αν όχι ο Βγενόπουλος, τότε ποιός;»

Στο πάνελ συμμετείχε και ο Βασίλης Κωνσταντίνου ο οποίος υποστήριξε πως προσωπικές διαφορές λειτούργησαν εις βάρος του Παναθηναϊκού.

«Δεν θέλω να εμπλακώ σε γεγονότα και λεπτομέρειες. Βάζουν το εγώ πάνω από τον Παναθηναϊκό και προσωπικές διαφορές εις βάρος του. Ο Παναθηναϊκός θα ήταν μεγάλος αν μπορούσαν να τα βρουν, αλλά ο καθένας ήθελε το εγώ του. Με σύμπνοια, αγάπη και ομόνοια, ο Παναθηναϊκός θα εκτοξευθεί», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού» τέλος, Ιάκωβος Χατζηαθανασίου, υποστήριξε πως υπάρχει μια ασυνέπεια στον λόγο του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν έχει πλάνο και ψάχνει άλλοθι να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό.



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved