Έφυγε από τη ζωή ο Αργ. Μπουρδαμής

Έφυγε από τη ζωή ο Αργ. Μπουρδαμής

Μία από τις μεγαλύτερες δόξες του ΟΦΗ, του κρητικού και του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Ο λόγος για τον Αργύρη Μπουρδαμή ο θάνατος του οποίου τη Δευτέρα τα ξημερώματα προκάλεσε θλίψη και απογοήτευση στην οικογένεια της κρητικής ομάδας.

Ο Μπουρδαμής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών με την εξώδιο ακολουθία να πραγματοποιείται σήμερα στις 5 το απόγευμα στο νέο κοιμητήριο του Ηρακλείου.

Στην κηδεία του μεγάλου άσου του Ηρακλειώτικου συλλόγου το «παρών» έδωσαν λιγοστοί φίλοι του εκλιπόντος και κυρίως παλιοί συμπαίκτες του στον ΟΦΗ όπως οι Θέμελης, Τσακίρογλου, Μπαλτζατζής, καθώς και οι Μιχάλης Τζιράκης και Σήφης Κορωνάκης.

Ο Μπουρδαμής τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και μάλιστα πριν κάποια χρόνια είχε γίνει και τηλεοπτικός μαραθώνιος προκειμένου να μαζευτούν χρήματα για να του τοποθετηθεί ειδικό πόδι έτσι ώστε να μην είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι.

Τον τελευταίο καιρό όμως η κατάστασή του επιδεινώθηκε και τη Δευτέρα τα ξημερώματα άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Αργύρης Μπουρδαμής αποτέλεσε την δεκαετία του 1960 έναν από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς στην Ελλάδα και αγωνίστηκε με την φανέλα του ΟΦΗ για εννέα χρόνια από το 1963 μέχρι και το 1972 μετρώντας συνολικά 200 συμμετοχές.

Ο Μπουρδαμής έπαιξε και στην Εθνική Ελλάδος ενώ αγωνίστηκε και για δύο χρόνια στην ομάδα του Εθνικού.

Η ΠΑΕ ΟΦΗ εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του Αργύρη Μπουρδαμή στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Η διοίκηση της ΠΑΕ-ΟΦΗ συλλυπείται θερμά την οικογένεια του παλαίμαχου παίκτη της ομάδας μας Αργύρη Μπουρδαμή για το θάνατό του. Ο Αργύρης Μπουρδαμής φόρεσε την φανέλα του ΟΦΗ στη δεκαετία του 1960 και ήταν μέλος της ομάδας που έφερε τον ΟΦΗ στην Α εθνική την περίοδο 1967-1968».

Συλληπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατό του εξέδωσε και ο Εθνικός η οποία κάνει λόγο τα εξής: «Ο θάνατος του Αργύρη Μπουρδαμή έφερε σε πένθος όλο την οικογένεια του Εθνικού. Ο Εθνικός εκφράζει την θλίψη του και τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ο Αργύρης Μπουρδαμής ήταν ο μεγαλύτερος παίκτης που ανέδειξε ο Εθνικός, ενώ στην συνέχεια τίμησε την φανέλα του ΟΦΗ και της Εθνικής Ελλάδας. Η οικογένεια του Εθνικού βρίσκεται σε πένθος».

Το εγκώμιο του Αργύρη Μπουρδαμή, πλέκει η διοίκηση του Ερασιτέχνη ΟΦΗ: «Ο Αργύρης Μπουρδαμής ήταν μέλος μιας σειράς παικτών σε μια εποχή που οι παίκτες του ΟΦΗ έπαιζαν μόνο για την φανέλα. Αφησε το δικό του στίγμα στην ομάδα μας την δεκαετία του ʼ60 και έγραψε την δική του ιστορία με αυτή. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκέπασε».

Ηράκλειο, ανταπόκριση:Τάσος Βαρδάκης



ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved