Λίνο: «Μπορούμε να κυνηγήσουμε υψηλούς στόχους»

Λίνο: «Μπορούμε να κυνηγήσουμε υψηλούς στόχους»

Ο Βραζιλιάνος μπακ του ΠΑΟΚ μίλησε για την ήττα από τον Εργοτέλη, την πρόκληση με την Τότεναμ, αλλά και για τη φετινή πορεία του «Δικέφαλου του Βορρά».

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Aθλητικό Metropolis» φιλοξενήθηκε ο Λίνο και αναφέρθηκε σε όλα τα αγωνιστικά θέματα των «ασπρόμαυρων». Δεν έκρυψε, πάντως, ότι αν αυτός και οι συμπαίκτες του έχουν μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση θα πετύχουν περισσότερα πράγματα.

Αναλυτικά ο 34χρονος δήλωσε:

Για το τι έφταιξε και ο ΠΑΟΚ έχασε στην Κρήτη:

«Το παιχνίδι πήγαινε αρκετά καλά για τον ΠΑΟΚ, ακόμη και όταν μείναμε με 10 παίκτες. Με παίκτη λιγότερο βάλαμε το γκολ με το οποίο προηγηθήκαμε. Αλλά μέσα σε δύο λεπτά άλλαξαν τα πάντα στο τέλος. Μετά δεν υπήρχε το χρονικό περιθώριο για να γυρίσουμε και πάλι τα πράγματα.

«Έπαιξε το ρόλο του μετά από ένα σημείο ότι είχαμε παίκτη λιγότερο. Ήταν και εκτός έδρας το παιχνίδι, αναλώθηκαν πιο γρήγορα οι δυνάμεις μας με τον παίκτη λιγότερο και χάσαμε έδαφος σε επίπεδο συγκέντρωσης. Άλλαξαν και οι γραμμές. Το πρώτο γκολ όμως του Εργοτέλη ήρθε από ένα φάουλ που δεν έγινε ποτέ. Χάσαμε εκεί την αυτοσυγκέντρωσή μας, και μετά ήρθε γρήγορα το δεύτερο γκολ. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ στον τομέα την συγκέντρωσης για να είμαστε έτοιμοι στη συνέχεια, καθώς έρχονται πολύ σημαντικά παιχνίδια και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι».

Για την αποβολή του Αρίας:

«Η δεύτερη κίτρινη ήταν μία αψυχολόγητη ενέργεια, καθώς ήταν σε μία φάση χωρίς απειλή στη μεσαία γραμμή. Ο Αρίας ήταν στεναχωρημένος γι αυτό, δεν το ήθελε αλλά του βγήκε αψυχολόγητα. Ειδικά για τον Αρίας που βάζει το ομαδικό παιχνίδι πιο πάνω από όλα τον στεναχώρησε πολύ ότι άφησε την ομάδα με 10 παίκτες. Ο Αρίας είναι από τους παίκτες που δουλεύουν σκληρά για να βελτιωθούν και πιστεύω να συνεχίσει έτσι».

Για την απουσία επιθετικών, που αναφέρθηκε και ο Μπόλονι:

«Θεωρώ φυσιολογικό να τα λέει αυτά ο προπονητής. Κάναμε 3-4 κλασικές ευκαιρίες και δεν μπορέσαμε να τις κάνουμε γκολ. Εγώ όμως πιστεύω ότι τόσο η επίθεση όσο και η άμυνα ομαδική υπόθεση. Όλοι οι παίκτες πρέπει να συμβάλουν στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε όλοι μέσα από ομαδική δουλειά. Φάσεις κάνουμε αλλά πρέπει να βελτιώσουμε τα τελειώματα. Εκεί πρέπει να επικεντρώσουμε τη δουλειά μας...»

Για το ενδεχόμενο να είχαν οι παίκτες το μυαλό τους στην Τότεναμ:

«Όχι, όχι... Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες στην ομάδα και ξέρουμε να διαχειριστούμε τα παιχνίδια. Ξέραμε ότι πρώτα έπρεπε να πάμε για νίκη στον Εργοτέλη και μετά με καλύτερη ψυχολογία στο ματς με την Τότεναμ. Στην Κρήτη δεν τα καταφέραμε, αλλά πλέον το μυαλό μας είναι μόνο στην Τότεναμ...».

Για το ματς με την Τότεναμ:

«Είναι ένα μεγάλο ματς με έναν μεγάλο αντίπαλο. Η Τότεναμ είναι μία ομάδα με επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Και λόγω ονόματος αλλά και λόγω ρόστερ. Εμείς πάντως δε νιώθουμε πιο μεγάλη πίεση επειδή θα αντιμετωπίσουμε μία τόσο μεγάλη ομάδα. Θα είμαστε συγκεντρωμένοι στο δικό μας παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει. Στόχος μας είναι το πιο θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα των ομίλων».

Για το αν θεωρεί ότι με το υπάρχον ρόστερ ο ΠΑΟΚ μπορεί να προχωρήσει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη:

«Ο ΠΑΟΚ πολύ καλούς παίκτες και πολύ καλό προπονητή. Μπορούμε να διεκδικήσουμε υψηλούς στόχους στη διάρκεια της σεζόν. Δουλεύουμε σκληρά, αλλά χρειάζεται κι άλλος χρόνος για να δέσει η ομάδα ως σύνολο. Είχαμε και αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Χρειαζόμαστε και κάποιες νίκες για να τονωθεί η αυτοπεποίθησή μας και να βρούμε ένα ρυθμό. Είναι νωρίς να μιλάμε που θα φτάσουμε. Ακόμη δεν έχουμε δώσει τα διαπιστευτήριά μας».



Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved