Έχουν λόγους για χαμόγελα στον ΠΑΣ Γιάννινα

Έχουν λόγους για χαμόγελα στον ΠΑΣ Γιάννινα

Όταν χάνεις ένα παιχνίδι με 3-1 είναι πραγματικά δύσκολο να ξεχωρίσεις αμέσως τα καλά σημάδια που υπάρχουν στον ορίζοντα.

Καθώς περνούν όμως οι ώρες και το μυαλό ηρεμεί, είναι σωστό να βάζει κανείς τα πράγματα στην πραγματική τους βάση και να τα αξιολογεί. Κάπως έτσι έχει η κατάσταση στον ΠΑΣ Γιάννινα έπειτα από την χθεσινή (11/09) ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Οι Ηπειρώτες πάλεψαν, έδειξαν κάποια θετικά στοιχεία αλλά ηττήθηκαν και έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι από το ΟΑΚΑ. Ωστόσο, ψαχουλεύοντας το ματς μπορούν να νιώσουν πολύ καλύτερα ενόψει της συνέχειας της Super League και πιο συγκεκριμένα του επόμενου αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ξεκινώντας από τα αρνητικά κομμάτια του χθεσινού αγώνα, αυτό που είναι αρκετά ανησυχητικό για τον Στεφάν Ντεμόλ είναι η απώλεια σημαντικών ευκαιριών. Όταν απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός δημιουργείς τρεις σπουδαίες ευκαιρίες σε ένα ημίχρονο, τότε θα πρέπει να σκοράρεις. Ειδάλλως δεν έχεις τύχη να κάνεις κάτι καλό. Χθες, ο ΠΑΣ έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και άλλες τόσες στο δεύτερο. Τελικά έπρεπε να κάνει ένα τεράστιο λάθος ο Λουκάς Βύντρα για να πετύχει γκολ. Ο Ντεμόλ αισιοδοξεί ότι με την προσθήκη του Μαμαντού Μπαγκαγιόκο και την αγωνιστική επάνοδο του Ζουάντ Ζαϊρί η ομάδα του θα είναι σαφώς πιο ανταγωνιστική.

Ένα δεύτερο αρνητικό σημάδι από τον χθεσινό ΠΑΣ Γιάννινα είναι η ευκολία με την οποία δέχτηκε τα δύο από τα τρία τέρματα. Αν εξαιρέσει κανείς το γκολ του Λέτο, τα άλλα δύο τέρματα που δέχτηκαν οι Ηπειρώτες θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Στο γκολ του Σαριέγκι γίνεται λάθος από όλη την άμυνα που μένει «καρφωμένη» στο έδαφος, ενώ και ο Φεγκρούς έμεινε αδρανής κοιτώντας τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού. Στο γκολ του Τοτσέ τα αντανακλαστικά της άμυνας του ΠΑΣ δεν λειτούργησαν, ενώ έλειπε και η συγκέντρωση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Κλέιτον να διακρίνει την τρύπα στην άμυνα του ΠΑΣ και να βγάλει σε θέση τετ α τετ τον Τοτσέ.

Όμως, από τη χθεσινή ήττα προκύπτουν και θετικά πράγματα για την ομάδα της Ηπείρου. Καταρχήν, ο ΠΑΣ έδειξε ότι είναι δουλεμένη ομάδα με αρκετές δυνατότητες. Οι «κυανόλευκοι» απέναντι στον Παναθηναϊκό πέτυχαν ένα γκολ, είχαν ένα δοκάρι και απώλεσαν σημαντικές ευκαιρίες. Αυτό σίγουρα λέει πολλά για όποιον θέλει να δει.

Δεύτερον, το γεγονός ότι οι παίκτες του Στεφάν Ντεμόλ δεν παράτησαν στιγμή να παλεύουν για κάτι καλό είναι κάτι που φανερώνει στοιχεία καλής ομάδας και σωστής νοοτροπίας. Οι «κυανόλευκοι» δεν έριξαν λευκή πετσέτα ακόμα και όταν δέχτηκαν το τρίτο γκολ από τον Λέτο. Μάλιστα, τότε προσπάθησαν ακόμα περισσότερο και είχαν το δοκάρι με τον Μπακαγιόκο στις καθυστερήσεις.

Τρίτον, η εμφάνιση του Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο ήταν μια καλή απάντηση σε όσους αμφισβήτησαν την κίνηση του Γιώργου Χριστοβασίλη να ανανεώσει το συμβόλαιο του Αφρικανού φορ το καλοκαίρι. Ποδοσφαιριστές όπως ο Μπακαγιόκο είναι τρομερά χρήσιμοι σε ομάδες όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα χθες. Ο «Μπάκα – γκολ» πέτυχε ένα γκολ «σήμα – κατατεθέν» για έναν γνήσιο σέντερ φορ. Επιπλέον, Ο 36χρονος επιθετικός κράτησε όλη την άμυνα του  Παναθηναϊκού σε εγρήγορση με τις επελάσεις και τις πολλές κούρσες που έκανε. Ο Ντεμόλ θα πρέπει να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση μετά από όσα είδε από τον Μπακαγιόκο. Μάλιστα, όταν προστεθούν οι Ζαϊρί και Μαμαντού Μπαγκαγιόκο και βγουν οι αυτοματισμοί στην επίθεση, τότε ο ΠΑΣ θα είναι πραγματικά μια πολύ αξιόλογη ομάδα.



Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved