«Πιο επιθετικοί θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε…».

«Πιο επιθετικοί θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε…».

Εναν Παναθηναϊκό περισσότερο επιθετικό οραματίζεται ο Ζεσουάλδο Φερέϊρα, στέλνοντας – μέσω της συνέντευξης Τύπου - μήνυμα στους παίκτες ότι θα πρέπει να είναι έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή να πάρουν φανέλα βασικού και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Ο Πορτογάλος τεχνικός φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια ισορροπημένη και επιθετική ομάδα, που θα σημειώνει πολλά περισσότερα τέρματα, κάτι που όπως ανέφερε χρειάζεται εκτός από τις νίκες, υπομονή, εμπιστοσύνη, χρόνος και καλό κλίμα σαν και αυτό που επικρατούσε στο ΟΑΚΑ στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ και στο τέλος, «θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε». Αναλυτικά:

Για το εάν περίμενε ότι η ομάδα του θα ξεκινήσει τόσο καλά στο πρωτάθλημα, έπειτα από δύο αποκλεισμούς στην Ευρώπη.

«Θα προτιμούσαμε να είχαμε κάνει ένα καλό ξεκίνημα και μια καλή πορεία και στην Ευρώπη. Σε ότι αφορά το παιχνίδι παίξαμε απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο ο οποίος ήρθε από τη δεύτερη κατηγορία, αλλά πρόκειται για μια καλή και οργανωμένη ομάδα. Εμείς σταθήκαμε καλά στο γήπεδο, είχαμε κάποιες δυσκολίες, αλλά μετά παίξαμε καλά, πετύχαμε γκολ, χάσαμε ευκαιρίες για περισσότερα. Στην Ευρώπη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα θα είμαι πικραμένος για αυτή την εξέλιξη. Τώρα έχουμε μπροστά μας το πρωτάθλημα και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».

Για την χρησιμοποίηση του Κλέιτον και το κατά πόσον η εμφάνιση του Βραζιλιάνου αποτελεί δικαίωση;

«Ο Κλέιτον έπαιξε σε μια θέση που δεν είναι δική του. Είναι ένας παίκτης με πολύ καλή τεχνική. Πιστεύω ότι μέχρι τώρα δεν έπαιξε έντονα. Από εδώ και πέρα περιμένουμε να ανασυνταχθεί και να παίξει ακόμα καλύτερα. Υπήρχαν πολλές αλλαγές στη δομή της ομάδας. Σε ότι αφορά τους παίκτες. Χάσαμε τους δύο καλύτερους και με μεγαλύτερες προοπτικές Έλληνες παίκτες τον Λάζαρο και τον Νίνη. Αναφέρομαι στην ηλικία τους και το μέλλον που έχουν μπροστά τους. Ο Παναθηναϊκός όμως έχει καλούς και μεγάλους παίκτες. Όπως ο Ζέκα που παίζει στον άξονα αν και η φυσική του θέση άκρα. Έχουμε τρεις παίκτες στα αμυντικά χαφ όπως ο Κατσουράνης, ο Σιμάο και ο Βιτόλο που είναι σημαντικοί, αλλά και τον Καραγκούνη.

Όλοι μαζί πρέπει να δουλεύουν σκληρά για να διεκδικήσουν θέση στην ομάδα και να βοηθήσουν το σύνολο. Θα συνεχίσουμε να έχουμε αλλαγές σε κάθε παιχνίδι κι αυτός είναι ένας από τους τρόπους που δουλεύω. Έχω 20 παίκτες στη διάθεση μου και θα τους έχω ετοιμοπόλεμους για να προσφέρουν όποτε χρειαστεί. Θα εναλλάσσονται στην ενδεκάδα, όπως και αυτοί του πάγκου. Ώστε με αυτό τον τρόπο να εξασφαλίσουμε μια ομάδα έτοιμη και ισορροπημένη, ώστε όλοι να έχουν αυτοπεποίθηση και να είναι στις επάλξεις. Όλοι δουλεύουν σκληρά για να ανταποκριθούν. Έφτασε και ο Ρούντολφ. Αυτή την περίοδο ξεκουράστηκε γιατί ήρθε καταπονημένος και με κάποιες ενοχλήσεις που πρέπει να ρυθμιστούν. Θα πρέπει να ενταχθεί στον τρόπο δουλειάς μας. Είναι παίκτης με μεγάλες επιθετικές δυνατότητες.{textlink}

Ο σκοπός μου είναι να μπορέσω να κάνω το παν ώστε η ομάδα να γίνει μια επιθετική ομάδα. Είδατε ένα 4-4-3 διαφορετικό από αυτό που βλέπετε και τελειώσαμε με 4-4-2. Θα ψάξουμε να βρούμε τη σωστή βάση. Όμως οι παίκτες χάρη στα δικά τους χαρακτηριστικά μας επιτρέπουν να κάνουμε αλλαγές ανάλογα με το παιχνίδι.

Όλοι θα συμφωνήσετε ότι οι μεγάλες αλλαγές που γίνονται υποχρεώνουν να υπάρχει μεγάλη υπομονή. Η ομάδα έχασε την πρόκριση επειδή έχασε πολλές ευκαιρίες. Αλλά το σημαντικό είναι να γίνουμε ισορροπημένη και επιθετική ομάδα. Και επίσης να ισορροπήσουμε και από αμυντικής πλευράς και αναφέρομε σε όλη την ομάδα. Πρέπει να σημειώνουμε περισσότερα τέρματα και αν δεχθούμε να ανασυνταχθούμε. Να μην χάνουμε την μπάλα και να έχουμε περισσότερη κινητικότητα. Και πρέπει να μάθουμε να αλλάζουμε τον ρυθμό και την ένταση. Με πολλή δουλειά θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Χρειάζεται υπομονή, εμπιστοσύνη, χρόνος νίκες και ένα θετικό κλίμα όπως αυτό που είχαμε σήμερα εδώ.

Για το πώς άλλαξε η ψυχολογία της ομάδας και από εκεί που όταν δεχόταν γκολ παραδινόταν, σήμερα αντέδρασε:

«Όλα αυτά έρχονται με τον χρόνο την υπομονή την αυτοπεποίθηση την εμπιστοσύνη. Και για αυτό θα συνεχίσουμε να παίζουμε με διαφορετική ομάδα και παίκτες που θα τρέχουν και θα πιέζουν. Γιατί θα ξέρουν ότι η θέση κερδίζεται ανάλογα με την δουλειά που κάνεις».

Για το εάν αποτελεί ένα στοίχημα να βρίσκεται ο Λέτο πιο κοντά στον επιθετικό:

«Ο Λέτο είναι σαν προσωπικότητα ένας ιδιαίτερος άνθρωπος. Και ουσιαστικά παίζει σαν δεύτερος επιθετικός. Μεγάλοι παίκτες με επιθετικές δυνατότητες και χαρακτηριστικά πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά τις τρεις περιοχές του παιχνιδιού τους. Μπροστά, αριστερά και δεξιά. Με τα χαρακτηριστικά που έχει και την επιθετικότητα που βγάζει στο γήπεδο όπως είδαμε και σήμερα με το γκολ που έβαλε, αλλά και στη Δανία, αυτό είναι το παιχνίδι που πρέπει να κάνει. Δεν πρέπει να αναλώνεται σε ατομικές ενέργειες, που δεν έχουν ουσία για το παιχνίδι της ομάδας. Ανεβάζοντας περισσότερο τον Λέτο, θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη ενίσχυση στο κέντρο. Αυτά είναι που ζητώ από τους παίκτες μου και βγάζουμε σιγά - σιγά στο γήπεδο».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved