Ζέκα: «Μπορούμε το πρωτάθλημα»

Ζέκα: «Μπορούμε το πρωτάθλημα»

Τις εντυπώσεις του από τον πρώτο μήνα παρουσίας του στον Παναθηναϊκό ανέλυσε ο Ζέκα, μιλώντας στο match program της κυριακάτικης αναμέτρησης των πρασίνων με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Πορτογάλος δήλωσε ενθουσιασμένος από τα όσα έχει συναντήσει μέχρι τώρα, παραδέχθηκε ότι ζει ένα όνειρο, τόνισε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του έχουν αφήσει πίσω τους οδυνηρούς αποκλεισμούς από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα και εξέφρασε την πίστη ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζέκα

«Η μετακίνησή μου σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ όπως είναι ο Παναθηναϊκός αποτελεί πολύ μεγάλο βήμα. Μου φαίνεται ακόμα σχεδόν απίστευτο και θέλω πολύ να τα πάω καλά και να κερδίσω τίτλους».

Ποιες οι εντυπώσεις σου μετά τον πρώτο σου μήνα με την ομάδα;

«Είναι όλα καταπληκτικά. Είμαι πολύ χαρούμενος με την ένταξή μου στην ομάδα και η δουλειά που γίνεται είναι σκληρή και στη σωστή κατεύθυνση. Οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές και από τις παραστάσεις που έχω καταλαβαίνω ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος επιπέδου Μπενφίκα και Πόρτο που είναι οι μεγάλες ομάδες της χώρας μου. Για μένα ο Παναθηναϊκός είναι ένα όνειρο».

Η προσαρμογή σου μέχρι τώρα στη χώρα και την ομάδα πως είναι;

«Προσαρμόζομαι σταδιακά. Βοηθάει το γεγονός ότι η Ελλάδα στο κλίμα και στο γενικότερο περιβάλλον της, μοιάζει αρκετά με την Πορτογαλία. Βέβαια η γλώσσα είναι δύσκολη και τελείως άγνωστη για μένα ακόμα, αλλά με τον καιρό πιστεύω πως θα καταφέρω να συνεννοούμαι καλύτερα. Στην ομάδα δεν έχω ζήτημα προσαρμογής, όλοι είναι φιλικοί απέναντί μου. Όπως είναι λογικό είναι πιο εύκολο να επικοινωνήσω με τους ισπανόφωνους συμπαίκτες μου, αλλά με όλα τα παιδιά υπάρχει καλό κλίμα».

Η ομάδα ξεκίνησε το πρωτάθλημα έχοντας πίσω της δύο οδυνηρούς αποκλεισμούς. Πιστεύεις πως θα τους ξεπεράσει γρήγορα;

«Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια τα έχουμε αφήσει πίσω μας και ήδη κάναμε ένα νικηφόρο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να ξεχάσουμε αυτά τα παιχνίδια, γιατί μέσα από τις ήττες αυτές οφείλουμε να μάθουμε, να βελτιώσουμε τα αδύνατα σημεία μας και να γίνουμε καλύτεροι δουλεύοντας πάνω σ’ αυτά».

Πιστεύεις πως ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να κερδίσει το πρωτάθλημα που αποτελεί βασικό στόχο του;

«Ναι, το πιστεύω. Δεν γνωρίζω ακόμα τις άλλες ομάδες, εκτός από τις πιο γνωστές, όπως ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Γνωρίζω όμως τον Παναθηναϊκό και ξέρω ότι έχουμε την ποιότητα για να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Πως οριοθετείς τους προσωπικούς σου στόχους;

«Θέλω να παίζω όσο περισσότερο γίνεται και να κερδίζω τίτλους με τον Παναθηναϊκό».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved