Αντωνιάδης: «Ο Παναθηναϊκός είναι υπεράνω προσώπων»

Αντωνιάδης: «Ο Παναθηναϊκός είναι υπεράνω προσώπων»

Για τις τελευταίες διοικητικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό και το γενικότερο μέλλον του συλλόγου μίλησε ο Αντώνης Αντωνιάδης.

Ο «ψηλός» παρουσιάστηκε αισιόδοξος σε συνέντευξη του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Εκτός από τα διοικητικά, αναφέρθηκε στο αγωνιστικό τμήμα ξεχωρίζοντας ένα λάθος του προπονητή, Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ωστόσο, το μήνυμα του παλαίμαχου άσου ήταν πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να συνεχίσει την πορεία του με την υπομονή και την στήριξη των οπαδών του.

Παρακάτω ολόκληρη η συνέντευξη:

-Εκτιμάται ότι η φετινή χρονιά έχει χαθεί;
«Το νέο «αφεντικό» της ΠΑΕ θα χρειαστεί πίστωση χρόνου και ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή. Η ομάδα είναι εκτός  Ευρώπης και έχει κενά στο ρόστερ της, αφού δεν αντικαταστάθηκε ο Τζιμπρίλ Σισέ, παρότι ακόμα δεν έχουμε δει τον Γκέργκελι Ρούντολφ που μπορεί να αποδειχτεί μία καλή λύση για την επίθεση. Όμως, δεν μπορούν να αλλάξουν όλα από τη μία μέρα στην άλλη και δεν μπορεί να ενισχυθεί άμεσα και το ρόστερ της ομάδας. Για μένα, σημείο κλειδί για να επιτύχει ο νέος ιδιοκτήτης είναι να επιλέγει για συνεργάτες του πρόσωπα που γνωρίζουν το ποδόσφαιρο και παράλληλα πονάνε και την ομάδα. Πρόσωπα, δηλαδή, που δεν είναι απλώς τεχνοκράτες».

-Στα δύσκολα θα συσπειρωθεί η ομάδα ή η κατάσταση θα ξεφύγει;
«Είπαμε ότι χρειάζεται υπομονή και ηρεμία. Οι φίλαθλοι πρέπει να σταθούν δίπλα στους ποδοσφαιριστές, γιατί τώρα τους έχουν ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Η ομάδα εδώ και αρκετούς μήνες ήταν στην ουσία εγκαταλελειμμένη, ενώ και ο προπονητής έκανε λάθη στη διαχείριση του υλικού. Δεν είναι δυνατόν να βάζει ο Φερέιρα σέντερ φορ τον Κλέιτον που είναι υπό διωγμό και δεν είναι αυτή η θέση του. Αυτό ήταν λάθος και η ομάδα το πλήρωσε».

-Οι οργανωμένοι οπαδοί ήταν κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Τώρα που αποχώρησε εκτιμάτε ότι δεν θα δημιουργηθούν παρατράγουδα στην εξέδρα;
«Οι αποδοκιμασίες δεν θα βοηθήσουν σε τίποτα. Μόνο χειρότερα θα κάνουν τα πράγματα. Εδώ όμως θέλω να πω και κάτι άλλο: Ήταν απαράδεκτες οι ύβρεις κατά της οικογένειας. Προσωπικά έχω διαφωνήσει σε πολλά θέματα μαζί τους, αλλά δεν μου άρεσε καθόλου όταν έβριζαν τον κ. Βαρδή, που είναι επιχειρηματίας-κολοσσός και τη γυναίκα του, που είναι ευεργέτης».

-Τι κρατάτε από την παρουσία της οικογένειας στον Παναθηναϊκό;
«Στα 32 χρόνια που ήταν η οικογένεια το «αφεντικό» στην ομάδα υπήρχε μία σιγουριά και έγιναν πολλά σωστά και αρκετά λάθη. Ειδικά όσο ζούσε ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης, ο Παναθηναϊκός ήταν σε άλλο επίπεδο».

-Η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό ανήκει στον Ανδρέα Βγενόπουλο, που είναι και ο δεύτερος τη τάξει μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ;
«Ο Βγενόπουλος ασχολείται με την επόμενη μέρα και είναι ο παράγοντας που έδωσε όραμα και ελπίδα στους Παναθηναϊκούς. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους φανατικούς. Φρονώ λοιπόν ότι μετά την αποχώρηση Βαρδινογιάννη, κάτι θα κάνει και δεν θα αφήσει έτσι την ομάδα».

-Θα είναι μόνος του ή θα έχει τη στήριξη των άλλων μετόχων;
«Αυτά θα ξεκαθαρίσουν σύντομα. Μπορεί να είναι μόνος του, μπορεί να έχει κι άλλους «συμπαίκτες», όπως είχε και στην ΠΕΚ. Ο Παναθηναϊκός δεν σταματά να λειτουργεί, επειδή θα αλλάξει ιδιοκτήτη, και είναι υπεράνω προσώπων».

-Αν τελικά επιστρέψει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, θα γυρίσει μαζί του ο Νικόλας Πατέρας;
«Δεν το γνωρίζω. Αυτό όμως που ξέρουν όλοι στην ομάδα είναι ότι το δίδυμο Βγενόπουλου-Πατέρα ήταν απόλυτο επιτυχημένο».

-Άλλη λύση βλέπετε;
«Μία λύση θα ήταν ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, αλλά έχουν πει ότι δεν θα ασχοληθούν ενεργά με το ποδόσφαιρο. Άλλη λύση δεν βλέπω στον ορίζοντα».

-Πως κρίνετε το τάιμινγκ της αποχώρησης των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ;
«Δεν θέλω να κρίνω την απόφαση της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Έκρινε ότι πρέπει να αφήσει τον Παναθηναϊκό, και τον άφησε. Θα επαναλάβω μόνο ότι έπρεπε να είχε βρεθεί η διάδοχη κατάσταση. Επίσης, δεν άρεσε γενικώς, η κίνηση να κατατεθούν οι μετοχές σ’ ένα δικηγορικό γραφείο».



Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved