Κοτσόλης: «Να είμαστε όλοι ενωμένοι!»

Κοτσόλης: «Να είμαστε όλοι ενωμένοι!»

Το μήνυμα ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού πρέπει να είναι ενωμένος, ώστε να καταφέρει η ομάδα να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, θέλησε να περάσει μέσω συνέντευξής του ο Στέφανος Κοτσόλης.

Ο τερματοφύλακας των «πράσινων» μίλησε στην εκπομπή «Super Goal», η οποία θα προβληθεί απόψε (10/09, 21:30) στο Novasports 2 υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι για τον ίδιο αποτελεί παιδικό όνειρο το ότι είναι βασικός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στέφανος Κοτσόλης στην συνδρομητική τηλεόραση:

Μετά τη διακοπή στο πρωτάθλημα, πόσο διαφορετικός μπορεί να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και πώς περιμένετε αυτό το παιχνίδι;

«Περιμένουμε με ανυπομονησία, για να πω την αλήθεια, γιατί είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια πρωτόγνωρη διοικητικά κατάσταση για την ομάδα. Οπότε εμείς -το ποδοσφαιρικό τμήμα- πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στο ποδοσφαιρικό κομμάτι και να προσπαθήσουμε μέσα από τις νίκες να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που υπάρχει. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό, λοιπόν και σε κάθε παιχνίδι θα επιδιώκουμε τη νίκη, για να βελτιώσουμε την ατμόσφαιρα που επικρατεί γύρω από την ομάδα».

Περιμένεις θετική αντίδραση από τον κόσμο; Να έρθει κοντά σας και να σας στηρίξει σε αυτόν τον αγώνα;

«Εύχομαι ο κόσμος να μας συμπαρασταθεί. Θα καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να αντιστρέψουμε την ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί».

Πόσο σας επηρεάζουν όλες αυτές οι διοικητικές εξελίξεις; Το σκέφτεστε, το συζητάτε στα αποδυτήρια;

«Είναι λογικό σε έναν βαθμό να επηρεάζει, όμως η δουλειά μας είναι να εστιάσουμε στο αγωνιστικό κομμάτι, να προσηλωθούμε στις υποχρεώσεις μας και να παρουσιαστούμε δυνατοί».

Τι λέτε οι παλαιότεροι στους νεοφερμένους στην ομάδα;

«Στους νεότερους και κυρίως στα παιδιά που έχουν έρθει από το εξωτερικό, προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε τι συμβαίνει, να τονίσουμε πόσο μεγάλο είναι το μέγεθος του Παναθηναϊκού και ότι δεν θα παραμείνει αυτή η κατάσταση. Θα βρεθεί λύση, οπότε πρέπει να παραμείνουν και αυτοί προσηλωμένοι στις υποχρεώσεις που έχουμε, για να μπορέσουμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια».

Βοήθησε την ομάδα η διακοπή του πρωταθλήματος, δουλεύοντας περισσότερο με τον προπονητή σας;

«Νομίζω ότι τη φιλοσοφία του κ. Φερέιρα τη γνωρίζουμε από πέρυσι. Δουλεύουμε πάρα πολύ καλά. Βοήθησε ίσως κάποια παιδιά που δεν ήταν απόλυτα έτοιμοι, να βρεθούν στο βαθμό ετοιμότητας που θέλει ο προπονητής».

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει τον ενθουσιασμό της επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία, δεν έχει άγχος και πίεση για την κυριακάτικη αναμέτρηση. Πως θα αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες και τις παγίδες που κρύβει αυτό το παιχνίδι;

«Θεωρώ ότι ως Παναθηναϊκός οφείλουμε να κοιτάξουμε πως θα παρουσιαστούμε εμείς και μετά πρέπει να δούμε τους αντιπάλους μας. Αν είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει, θα πάρουμε και τη νίκη».

Αναλαμβάνεις την εφετινή σεζόν πιο βαρύ φορτίο απ’ αυτό που είχες παλαιότερα στον Παναθηναϊκό. Είσαι πλέον ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας. Πως αλλάζουν τα πράγματα σε προσωπικό επίπεδο;

«Είναι το όνειρο μου από μικρό παιδί. Αυτή τη στιγμή έχω τη δυνατότητα να αγωνίζομαι, προσπαθώ καθημερινά και στις προπονήσεις και στις αναμετρήσεις να δίνω τον καλύτερο εαυτό, ώστε να δικαιώσω αυτούς που με πιστεύουν και να σταθώ αντάξιος των προσδοκιών».

Πως είναι ο ανταγωνισμός στη θέση του τερματοφύλακα;

«Πάντα είναι πολύ μεγάλος. Για μένα δεν υπάρχει βασικός και αναπληρωματικός και αυτό αποδείχτηκε και στη δική μου περίπτωση. Ξεκίνησα τη χρονιά θεωρητικά ως δεύτερος, αυτή τη στιγμή αγωνίζομαι. Νομίζω ότι καμία θέση στην ομάδα του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να θεωρηθεί καπαρωμένη και σίγουρη, οπότε καθημερινά πρέπει να διεκδικούμε και να κερδίζουμε τη θέση μας».

Παρά το αρνητικό κλίμα, κυρίως σε διοικητικό επίπεδο, πιστεύεις ότι μπορείτε να αντιστρέψετε την κατάσταση και να οδηγήσετε την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών;

«Φυσικά και μπορούμε. Όλα αυτά που συμβαίνουν, δεν έχουν άμεσο αντίκτυπο αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Αν είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας και εστιάσουμε την προσοχή μας αποκλειστικά στις υποχρεώσεις μας, τότε μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο του Παναθηναϊκού;

«Είναι λογικό όταν υπάρχουν δύσκολες καταστάσεις, αυτό που χρειαζόμαστε είναι η βοήθεια του. Οπότε μόνο ενωμένοι και με ομόνοια θα προχωρήσουμε».



Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved