Ζαμπέτας: «Να πάμε τον Άρη ψηλά»

Ζαμπέτας: «Να πάμε τον Άρη ψηλά»

Με αφορμή την πρώτη επίσημη αναμέτρηση του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Αντώνης Ζαμπέτας, θέλησε να εφιστήσει την προσοχή των φιλάθλων αναφορικά με τα νέα εξοντωτικά μέτρα που περιλαμβάνει ο νέος πειθαρχικός κώδικάς.

Παράλληλα, ο κ. Ζαμπέτας, μίλησε για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διέπει, μεταξύ άλλων, το ποδόσφαιρο αλλά και για τις κινήσεις που έγιναν στο μεταγραφικό κομμάτι της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον «ΑΡΗΣ FM»:


Στην αρχική του τοποθέτηση, ανέφερε: «Η αγωνία και η χαρά που θα δούμε τον Άρη μετά από καιρό σε επίσημο αγώνα, εντός έδρας, είναι μεγάλη μετά από ένα δύσκολο και μακρύ καλοκαίρι.


Δυστυχώς έχουμε μια στεναχώρια που δεν συμμετέχουμε φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ζούμε σε μια χώρα με δύσκολες συνθήκες. Αυτός είναι ένας παραπάνω λόγος να πεισμώσουμε και να αποδείξουμε ότι κάποια στιγμή θα επικρατήσει το καλό και όχι η νύχτα. Εμείς είμαστε πεπεισμένοι ότι κάποια στιγμή το καλό θα βγει».

Για τα νέα σκληρά μέτρα που προβλέπει ο νέος πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ, καθώς και τη συμπεριφορά που οφείλει να έχει ο κόσμος: «Πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε σαν να παίζουμε στο Europa League. Δεν θα ξεχάσω τις περσινές μας εμφανίσεις που πήραμε τα εύσημα για την παρουσία μας. Ο Αρειανός πρέπει να αλλάξει τρόπο σκέψης και νοοτροπίας. Δεν πρέπει να ανάψει πυρσός όσο ωραία ατμόσφαιρα και αν δημιουργεί . Πρέπει να προσέχουμε το διπλανό μας για το πώς λειτουργεί μέσα στο γήπεδο έτσι ώστε να εμποδίσουμε οποιονδήποτε πάει να κάνει κακό στον Άρη.


Ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο για να εκτονωθεί. Ας το κάνει μόνο με φωνές. Είναι άδικο για ένα, δύο  ή τρεις βαθμούς να μην πετύχουμε το στόχο μας. Η έλλειψη της Ευρώπης είναι πολύ μεγάλη είναι και τα έσοδα που μας λείπουν πολύ. Μπορέσαμε να κρατήσουμε την ομάδα σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο αλλά μέχρι εδώ. Ο σύλλογος δεν θα αντέξει την οποιαδήποτε τιμωρία. Πρέπει να είμαστε κοντά στην ομάδα με αγάπη με πάθος ποτέ όμως με παρεκτροπή όποιο και να είναι το αποτέλεσμα


Για την παρουσία του κόσμου μας στα Γιάννενα πήραμε τα εύσημα από τον αστυνομικό διευθυντή και τη λίγκα. Ήμασταν θέμα συζήτησης και έτσι θέλουμε να κυλήσει όλη η χρονιά και του χρόνου να πανηγυρίσουμε την έξοδο μας στην Ευρώπη και ένα τίτλο».


Για το πόσο έχει επηρεαστεί η ομάδα από την οικονομική κρίση: «Δεν μπορούσε ο Άρης να μείνει ανεπηρέαστος από την κρίση που υπάρχει στην κοινωνίας, όπως και τα σκάνδαλα. Είμαστε η ομάδα που την πλήρωσε περισσότερο από όλες γιατί δεν παίζουμε στην Ευρώπη έχοντας απώλεια εσόδων της τάξεως των 2.500.000 ευρώ. Αυτό το κόστος είναι τεράστιο για να το επωμιστεί ο σύλλογος. Όλοι μας δίνουμε μια μεγάλη μάχη


Δεν είμαστε οι μεγαλοεπενδυτές με τα εκατομμύρια. Δόθηκαν λύσεις από ανθρώπους του συμβουλίου και άλλους που στήριξαν την προσπάθεια βλέποντας κάτι θετικό και για αυτό το λόγο μπορέσαμε και υπερκεράσαμε την ζημία από την απουσία της Ευρώπης. Αυτό όμως δεν φτάνει. Όσον πιο γρήγορα το καταλάβουμε αυτό, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσουμε ψηλά.

Ασχολήθηκα με κάποιες περιπτώσεις παικτών και αυτό που διαπίστωσα είναι ότι μόλις ακούν «Eλλάδα»  αρνούνται να έρθουν. Ήμασταν κοντά σε συμφωνία με τον Τέντιτς της Μπόχουμ. Ένας συμπατριώτης του από την Καβάλα όμως δεν του είπε τα καλύτερα για την Ελλάδα και έτσι δεν ήρθε. Αυτό δεν το βίωσε μόνο ο Άρης αλλά όλες οι ομάδες».

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και τους δύο επόμενους αντιπάλους του Άρη (με ομάδα Α και ομάδα Β): «Θέλουμε να βγάλουμε από το e-ticketing εισιτήρια και δεν μπορούμε. Παρόλο που την7η αγωνιστική υπάρχει ένα μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και θα μπορούσαμε να το εκμεταλλευτούμε, δεν μπορούμε γιατί δεν ξέρουμε ποιες ομάδες θα συμμετέχουν και ποιες όχι.

Ο Άρης είναι ξεκάθαρος στις τοποθετήσεις του. Θέλουμε ένα καθαρό περιβάλλον μια ξεκάθαρη κατάσταση, μια οργάνωση τελείως διαφορετική σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Σε αυτό το πλαίσιο γίνονται προσπάθειες και από την Λίγκα για βελτίωση. Είναι όμως πολλοί φορείς που εμπλέκονται στην εικόνα του προϊόντος και πρέπει να καταλάβουν ότι αν δεν υπάρξει βελτίωση θα παίζουμε μεταξύ μας».

Για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας: «Μέσα στο μέτρο του δυνατού και τις οικονομικές δυνατότητες που είχαμε, οι οποίες ήταν μειωμένες, σε συνεργασία πάντα με τον προπονητή κάναμε τις κινήσεις που έπρεπε και πιστεύω ότι έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό ρόστερ. Αυτά όμως αποδεικνύονται στο γήπεδο.

Πρέπει να έχουμε την ικανότητα και το καθαρό μυαλό για να βγει το αποτέλεσμα που θέλουμε όλοι».

Για την τακτοποίηση των υποχρεώσεων απέναντι στους παίκτες μέσω των χρημάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα: «Είδαμε πρόσωπα  προβληματισμένα να χαμογελούν. Έδειξαν ότι εκτιμούν την κίνηση που κάναμε. Αντί να περιμένουμε να έρθουν τα χρήματα για να τα πάρουν οι παίκτες προχωρήσαμε σε αυτή την κίνηση. Ένα πολύ μεγάλο ποσό των συμβολαίων τους θα καλύπτεται από το τηλεοπτικό συμβόλαιο ενώ το υπόλοιπο από κάποια άλλα έσοδα.

Αυτό που ζητάμε εμείς από τους παίκτες είναι να έχουν το μυαλό τους στο ποδόσφαιρο, να είναι σωστοί εντός και εκτός γηπέδου, να ακολουθούν τις οδηγίες του προπονητή και από εκεί και πέρα αν είμαστε ικανότεροι να κερδίζουμε κάθε αγώνα».

Κλείνοντας έστειλε μήνυμα στον κόσμο, τονίζοντας: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε τις τύχες του συλλόγου στα χέρια μας και αυτό δεν πρέπει να το απαξιώνουμε. Μόνο εμείς μπορούμε να πάμε την ομάδα εκεί που θέλουμε».



Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved