Είχε... αλλού το μυαλό του (photos)

Είχε... αλλού το μυαλό του (photos)

Μπορεί το παιχνίδι με τον ΟΦΗ να ήταν η πρόβα τζενεράλε για τον Ολυμπιακό, ενόψει του αγώνα της Τρίτης (13/9) με την Μαρσέιγ, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν περισσότερο... συγκεντρωμένοι στους Μασσαλούς και έμειναν στο «λευκό» 0-0 με τους Κρητικούς.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, ήταν σαφώς επηρεασμένοι από την μεγάλη απουσία από αγωνιστικές υποχρεώσεις και άφησαν πολλά ερωτηματικά ενόψει του αγώνα με τους Γάλλους στην πρώτη αγωνιστική του Champions League. Οι Πειραιώτες δεν είχαν... διάθεση, ενώ από την άλλη, η αμυντική τακτική του ΟΦΗ δεν άφησε περιθώρια για συμπεράσματα.

Η... σκακιέρα των προπονητών

Με εκπλήξεις παρουσίασε τον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τεχνικός, ελέω και των πολλών απουσιών, προτίμησε για το αριστερό άκρο τον Χοσέ Χολέμπας, με τον Τζαμέλ Αμπντούν να παίρνει θέση στα δεξιά. Συγκεκριμένα, στο 4-1-4-1, ο Κοστάντσο ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τον Τοροσίδη να καλύπτει την δεξιά πτέρυγα και τον Μαρκάνο την αριστερή. Στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ.

Πιο μπροστά τους, ο Μοντέστο είχε αναλάβει χρέη αμυντικού μέσου, με τον Αμπντούν να κινείται από τα δεξιά, τον Χολέμπας από τα αριστερά και οι Φέισα, Φουστέρ ήταν στον άξονα, πίσω από τον Μιραλάς, ο οποίος ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Από την αντίπερα... όχθη, ο Νίκος Αναστόπουλος προτίμησε στο 4-3-3, τον Κάρολ στον «άσο», τον Γαλανόπουλο στα δεξιά, τον Βάντο στο αριστερό άκρο και οι Γεωργίου, Ταυλαρίδης ήταν οι κεντρικοί αμυντικοί.

Στην μεσαία γραμμή, ο Βερόν ήταν ο αμυντικός μέσος, έχοντας δίπλα του τον Κάλαϊτζιτς από τα αριστερά και τον Λόπεθ από τα δεξιά. Στην επίθεση, ο Καπάντης ήταν στην κορυφή της επίθεσης, με τον Μπόντο να κινείται από το αριστερό άκρο και τον Σουμπίνιο από το δεξί.

Δυνατό μπάσιμο

Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά να επιβάλουν τον ρυθμό τους, κόντρα στους Κρητικούς. Πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν την «φρεσκάδα» των προηγούμενων φιλικών, απόρροια και της μεγάλης αγωνιστικής αποχής.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο Τζαμέλ Αμπντούν, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των Πειραιωτών, έδειξε πως χρειάζεται λίγο χρόνο για να βρει τα «πατήματά». Κάτι ανάλογο έγινε και με τον Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος μπορεί να έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, ωστόσο, χρειάστηκε μερικά λεπτά μέχρι να προσαρμοστεί στις... ανάγκες της νέας του θέσης.

Μάλιστα, αυτό φάνηκε και από το γεγονός πως ο Ολυμπιακός απείλησε την εστία του Κάρολ στο 7’ με τον Φουστέρ, αφού πρώτα είχε «βγει» στα αριστερά ο Μιραλάς, που έκανε τη σέντρα.

Για τον λόγο αυτό, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, κατά την διάρκεια του πρώτου μέρους άλλαξε πολλές φορές πλευρές τους Αμπντούν και Χολέμπας, προσπαθώντας να «ξεμπλοκάρει» τους δύο ποδοσφαιριστές.

Από την άλλη, ο ΟΦΗ εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο με «καθαρά» αμυντικούς προσανατολισμούς, θέλοντας να διαφυλάξει τα μετόπισθεν και σε δεύτερο πλάνο να «απειλήσει» με αντεπιθέσεις.{textlink}

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που είχαν τα ηνία της αναμέτρησης, ωστόσο δύσκολα έβρισκαν τους... διαδρόμους για την εστία των φιλοξενούμενων και απειλούσαν κυρίως από στημένες φάσεις, όπως για παράδειγμα στο τέλος του πρώτου μέρους, όταν ο Αμπντούν άφησε στον Φουστέρ, που έκανε το σουτ, αλλά ο Κάρολ έδιωξε σε κόρνερ.

Με... νέο «λουκ» οι «ερυθρόλευκοι»

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ερνέστο Βαλβέρδε άλλαξε κατά 7/11 τον Ολυμπιακό, καθώς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Μέγιερι, Μανιάτη, Παπάζογλου, Φετφατζίδη, Γκρμπιτς, Ορμπάιθ και Μακούν, στις θέσεις των Κοστάντσο, Μοντέστο, Μέμπεργκ, Φέισα, Μιραλάς, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Τοροσίδη.

Συγκεκριμένα, ο Μέγιερι πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια, ο Μανιάτης βρέθηκε στο δεξί άκρο, ο Χολέμπας γύρισε στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Μαρκάνο πέρασε ως κεντρικός αμυντικός με παρτενέρ τον Παπάζογλου. Στην μεσαία γραμμή, ο Ορμπάιθ ήταν πιο μπροστά από την τετράδα της άμυνας, με τους Μακούν και Φετφατζίδη να είναι στον άξονα, τον Αμπντούν να κινείται από τα αριστερά, τον Φουστέρ στα δεξιά και τον Γκρμπιτς να είναι μοναδικός προωθημένος.

Αλλαγές πραγματοποίησε και ο Νίκος Αναστόπουλος, ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Ρόβα, Ζορμπά, Μπουλούτ και Κατάι, με τους Βερόν, Γαλανόπουλο, Μπόντο και Λόπεθ να μένουν στα αποδυτήρια.

Συγκεκριμένα, ο Κάρολ έμεινε κάτω από τα δοκάρια, στο δεξί άκρο της άμυνας πέρασε ο Ρόβας, ο Βάντο παρέμεινε στα αριστερά και οι Ταυλαρίδης, Γεωργίου έμειναν στο κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή, ο Μπουλούτ πήρε τη θέση του Βερόν ως αμυντικού μέσου, έχοντας δίπλα του τον Κάλαϊτζιτς και τον Σουμπίνιο, ο οποίος... μετατοπίστηκε στον άξονα με την είσοδο του Κατάι στα δεξιά. Στα αριστερά πήγε ο Ζορμπάς και στην κορυφή έμεινε ο Καπάνταης.

Πνοή από Γέστε

Με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαπεντάλεπτου στο δεύτερο μέρος, ο Ερνέστο Βαλβέρδε πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Γέστε, Χαβίτο και Βαλεριάνο, με αποτέλεσμα, οι «ερυθρόλευκοι» να γίνουν πιο κινητικοί στην επίθεση και δημιούργησαν ρήγματα στην άμυνα του ΟΦΗ, κυρίως με την παρουσία του Βάσκου μεσοεπιθετικού.

Ωστόσο οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να απειλήσουν άμεσα την εστία του Κάρολ, με εξαίρεση τη φάση του 68’ όταν ο Μακούν έκανε το σουτ, αλλά ο πορτιέρο των Κρητικών έδιωξε σε κόρνερ.

Στην συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί τα ηνία της αναμέτρησης, όμως, για μία ακόμα φορά, συνάντησε δυσκολίες μπροστά από την εστία της ομάδας του Ηρακλείου.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα:

{coveritlive}2c41366f97{/coveritlive}



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved