Κωνσταντίνου: «Από Δεκέμβριο τα δύσκολα»

Κωνσταντίνου: «Από Δεκέμβριο τα δύσκολα»

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού και μέλος του ΔΣ των «πρασίνων», Βασίλης Κωνσταντίνου, υποστήριξε πως από το Δεκέμβριο θα αρχίσουν οι οικονομικές δυσκολίες στο «τριφύλλι» αν και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ανεύρεση λύσης μετά την αποχώρηση Βαρδινογιάννη.

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ Fm» και αφού αρχικά ανέλυσε το πώς θα προχωρήσει από εδώ και πέρα το ΔΣ, ξεκαθαρίζοντας ότι το σενάριο για διορισμό διοίκησης πρωτοδικείου είναι πολύ μακρινό, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην «πράσινη» ΠΑΕ και την αποχώρηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

«Πρέπει να έχουμε υπομονή για να καταλαγιάσει η σκόνη από την παραίτηση Βαρδινογιάννη. Να δούμε την επόμενη μέρα τι θα κάνουν οι επόμενοι μεγαλομέτοχοι, δηλαδή ο κ. Βγενόπουλος, ο κ. Γιαννακόπουλος και ο κ. Πατέρας. Θα έλεγα και τον Ερασιτέχνη αλλά είναι υπό διοίκηση πρωτοδικείου και δεν μπορεί να τοποθετηθεί», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κωνσταντίνου.

Για το αν υπάρχει ορατός κίνδυνος για στάση πληρωμών, ο άλλοτε πορτιέρο των «πράσινων», είπε: «Τα δύσκολα θα ξεκινήσουν από το Δεκέμβριο και μετά, γιατί ως τότε δεν έχουμε πρόβλημα. Ως τότε όμως πιστεύω ότι θα υπάρξει λύση και δε θα αφήσουμε τον Παναθηναϊκό να κηρύξει πτώχευση. Εγώ νομίζω ότι ο κόσμος θα βοηθήσει ακόμα και αν προταθεί λαϊκή βάση για να βγει η σεζόν. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, έχει κόσμο και μπορεί οι δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που περνάμε στην Ελλάδα να είναι αρνητικός παράγοντας, έχει όμως ανθρώπους που μπορούν να βγουν μπροστά και να φέρουν την ομάδα εκεί που πρέπει».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να επαληθευτεί το σενάριο με την ανασύσταση της πολυμετοχικότητας, σχολίασε: «Το βλέπω πάρα-πάρα πολύ δύσκολο. Δεν νομίζω μετά τα όσα έχουν γίνει, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αποχώρησε, ο Παύλος Γιαννακόπουλος έχει το μπάσκετ και βλέπουμε ότι ο άνθρωπος κάνει κι εκεί περικοπές δε θα επενδύσει στο ποδόσφαιρο. Υπάρχει ο Νικόλας Πατέρας που μπορεί να φέρει σε επαφή τους μετόχους, αλλά είναι δύσκολο να καθίσουν στο τραπέζι και να τα βρουν. Δεν τα βρήκαν σε τέσσερα χρόνια, θα τα βρουν μέσα σε λίγες μέρες;»

Για το γιατί κανείς από τους υπάρχοντες μετόχους δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για την αγορά της ΠΑΕ τόσο καιρό, τόνισε: «Όταν έχει η οικογένεια Βαρδινογιάννη το πλειοψηφικό πακέτο, είναι πολύ δύσκολο να καταθέσει προσφορά να πάρει την ΠΑΕ, πρέπει να είναι ένα οικονομικό μέγεθος ισάξιο ή μεγαλύτερο. Αν έπαιρναν το 25% που χαρίζανε, έπρεπε να προσφέρουν κάτι παραπάνω κι αυτοί. Ζήτησε business plan ο Γιάννης Βαρδινογιάννης τότε και είχε δίκιο. Τώρα, έτσι όπως είναι τα πράγματα αν πάρεις το ποσοστό που δίνει η πλευρά Βαρδινογιάννη, συν αυτό που έχεις κάνεις κουμάντο μόνος σου».

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου ρωτήθηκε για το αν γνωρίζει κάτι για τις προθέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου και απάντησε: «Δεν έχω καμία πληροφόρηση για το τι προτίθεται να κάνει. Πιστεύω ότι ο κ. Βγενόπουλος θα δώσει εξηγήσεις και στην συνέχεια θα πουν και οι υπόλοιποι τι θα κάνουν».

Ενώ για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού σχολίασε: «Θα πρέπει όπως είπα να καταλαγιάσει ο θόρυβος από την απόφαση της οικογένειας, και στη συνέχεια να δούμε τι θα αποφασίσει το 45% που έχει απομείνει».

Για το αν θα κάνουν κάποια κίνηση οι παλαίμαχοι της ομάδας, τόνισε: «Σαφώς κι εμείς σαν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές θα τοποθετηθούμε και θα κάνουμε συμβούλιο να δούμε πως θα βοηθήσουμε. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι διοίκηση. Μας ενδιαφέρει όποιος διοικεί να έχει την ομάδα πρωταγωνίστρια. Σαφώς θα βοηθήσουμε. Απλά περιμένουμε να δούμε τις προτάσεις των μετόχων και να πούμε που μπορούμε να βοηθήσουμε και που δεν μπορούμε».

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου αναφορικά με το αν επηρεάζονται οι ποδοσφαιριστές, τόνισε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επηρεάζονται οι παίκτες. Σαφώς αγωνιούν και αυτοί για το παρόν και για το μέλλον του Παναθηναϊκού και των συμβολαίων τους. Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι παίκτες είναι αμέτοχοι και δεν ξέρουν τι γίνεται. Σίγουρα γίνονται συζητήσεις στα αποδυτήρια για αυτά τα πράγματα. Δεν κινδυνεύει κανείς ως το Δεκέμβριο να χάσει τα χρήματά του, ως τότε θα βρεθεί λύση. Εκτός αυτού, για να χάσουν τα λεφτά τους θα πρέπει η ομάδα να κηρύξει πτώχευση».

Τέλος, έκανε κάλεσμα προς τον κόσμο λέγοντας: «Αυτό που ζητάνε οι παίκτες, αν ήμουν ποδοσφαιριστής δηλαδή αυτό θα ζήταγα, είναι η στήριξη του κόσμου. Μόνο ο κόσμος μπορεί να μου δώσει δύναμη τώρα, να μην με γιουχάρει στην πρώτη λάθος πάσα. Πρέπει η ομάδα να παίρνει τις νίκες και να προχωρήσει, να ανέβει με την προσθήκη του Ούγγρου και να προχωρήσει με τη στήριξη του κόσμου και στη συνέχεια των διοικούντων».



Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved