Βιεϊρίνια: «Έτοιμος για το άλμα»

Βιεϊρίνια: «Έτοιμος για το άλμα»

Έτοιμος να αποχωρήσει από την Ελλάδα και να συνεχίσει την καριέρα του σε μεγάλο πρωτάθλημα του εξωτερικού δηλώνει ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, παραχώρησε συνέντευξη στο «biscotto 2310» και αναφέρθηκε στους λόγους που ήρθε στον «δικέφαλο», στις φιλοδοξίες του, στις αλλαγές προπονητών, στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, αλλά και στο πρωτάθλημα της Super League.

Για το κίνητρο που τον έφερε στην Ελλάδα: «Το βασικό κίνητρο ήταν ο Φερνάντο Σάντος. Μου είπε πως με θέλει στην ομάδα του για να με βοηθήσει να βελτιωθώ ως ποδοσφαιριστής. Επίσης ήταν σημαντικό για μένα ότι θα έπαιζα κανονικά και δεν θα έμενα στον πάγκο όπως συνέβη στη Πόρτο τα τελευταία χρόνια».

Για το τι κάνει για να βελτιωθεί εκτός από το να... προπονείται: «Χρειάζεται πολύ καλή δουλειά και έξτρα προπόνηση. Ακόμη όμως και στην διάρκειας της καθημερινής προπόνησης με την ομάδα πρέπει να εξασκείσαι. Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι στη Πορτογαλία έχουμε μερικές από τις καλύτερες ακαδημίες για νέους ποδοσφαιριστές όχι μόνο της Πόρτο αλλά και των άλλων τεσσάρων κορυφαίων ομάδων.

Επίσης και οι συνθήκες μέσα στις οποίες προπονείσαι παίζουν σημαντικό ρόλο. Τα πρώτα βήματα που θα κάνεις, τα πρόσωπα που θα ασχοληθούν μαζί σου, πρέπει να βοηθήσουν για να γίνεις καλύτερος. Χρειάζεται επιπλέον προπόνηση όπως είπες. Υπάρχουν στιγμές που μένω μετά την προπόνηση για να σουτάρω και να βελτιώσω το αριστερό που δεν είναι το καλό μου πόδι και να δοκιμάσω ντρίμπλες που έχω δει στη τηλεόραση».

Για το αν φτάνει το ταλέντο για να πετύχει κάποιος: «Αν έχει ταλέντο πρέπει, αργά ή γρήγορα, να το δείξεις. Αν έχει μία ευκαιρία, το σημαντικότερο είναι να την αξιοποιήσεις. Ίσως να σου δοθεί μία ή δύο φορές αυτή η ευκαιρία. Από εκεί και μετά έχει σημασία η νοοτροπία. Κάποιος θα γράψει ότι είσαι φανταστικός παίκτης, οι φίλοι του ή ο κόσμος στο δρόμο θα σου λένε πως είσαι ο καλύτερος και αν δεν έχει ισχυρή νοοτροπία και την βοήθειά του από την οικογένεια σου και την γυναίκα σου είναι δύσκολο να έχει σωστή νοοτροπία και την καλύτερη εικόνα για τον εαυτό σου και να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο».

Για το αν είναι κοντά στο επίπεδο των ομάδων του εξωτερικού: «Σίγουρα πιο κοντά από ότι ήμουν την προηγούμενη χρονιά. Στην ερώτησή σου αν μπορώ να παίξω σε ένα από αυτά τα πρωταθλήματα θα σου απαντήσω πως σίγουρα είμαι έτοιμος. Αυτό οφείλεται στην δουλειά που έχουμε κάνει εδώ στον ΠΑΟΚ. Με όποιον μιλάω εξηγώ πως ο ΠΑΟΚ μου προσφέρει αυτή την ευκαιρία. Υπάρχουν μεγάλες ομάδες και στην Ελλάδα, αλλά στην Αγγλία στην Ισπανία και στην Ιταλία γενικά είναι καλύτερο το πρωτάθλημα, πιο ανταγωνιστικό,άλλου επιπέδου και δεν βλέπεις αυτά που βλέπεις εδώ».

Για το αν μπορεί να αλλάξει κάτι στη Superleague: «Το περιμένω κάτι τέτοιο. Όχι μόνο για την διαιτησία αλλά και το τι συμβαίνει γύρω από το πρωτάθλημα. Ελπίζω πως μετά από αυτά που συνέβησαν τα καλοκαίρι να μπορέσει η Σούπερ Λίγκα να βελτιώσει και να αλλάξει την κατάσταση. Πρέπει να γίνουν όλα πιο δίκαια και να σταματήσουν κάποια πράγματα που θα βλέπουν όλοι».

Για το αν είναι σημαντικό η καλή πορεία στην Ευρώπη: «Με την πορεία που είχαμε τόσο πέρσι, όσο και φέτος, πιστεύω ότι όλοι οι φίλαθλοί μας πρέπει να είναι περήφανοι γι' αυτά που πέτυχε η ομάδα και εξαιτίας της Ευρώπης. Αν προσέξεις, οι ομάδες πιο έχουν τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στην Ελλάδα έμειναν εκτός Ευρώπης. Πέρσι ο Ολυμπιακός και φέτος ο Παναθηναϊκός. Κάτι δεν είναι σωστό. Οι ομάδες αυτές κερδίζουν το πρωτάθλημα στην Ελλάδα τα τελευταία 12 χρόνια και στην Ευρώπη δεν εξελίσσονται. Ο ΠΑΟΚ είναι στις πρώτες θέσεις του ελληνικού πρωταθλήματος και πέρσι στο Europa League έφτασε πιο μακριά από όλες τις ελληνικές ομάδες».

Για το αν τον ενοχλεί που γίνεται το επίκεντρο κάθε φορά που κυκλοφορεί στο δρόμο: «Αν θέλεις κάτι τέτοιο πρέπει να μένεις συνέχεια στο σπίτι. Αυτό είναι ένα στοιχείο που έμαθα και από άλλους ποδοσφαιριστές εδώ. Έχω παίξει στην Πόρτο και έχω δει φιλάθλους και άλλων ομάδων. Υπάρχουν φίλαθλοι που τρελαίνονται με την ομάδα τους, αλλά δεν έχω συναντήσει τέτοιους φιλάθλους σαν του ΠΑΟΚ. Είναι σαν θρησκεία η ομάδα τους, ένας τρόπος να ζούνε. Γι' αυτό το λόγο είναι τόσο πιστοί. Έχω παίξει εναντίον πολλών ομάδων σε διαφορετικές χώρες και είναι πολύ δύσκολο να βρεις τέτοιους φιλάθλους. Στην πρώτη ανοιχτή προπόνηση βγήκα σε ένα γήπεδο με 15.000 κόσμο, νόμιζα ότι είχαμε παιχνίδι και δεν είχα καταλάβει σωστά».

Για το τι περιμένει από τη φετινή σεζόν: «Να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες».

Για τις αλλαγές, λόγω νέου προπονητή: «Υπάρχουν διαφορές οπωσδήποτε, έχει τη δική του νοοτροπία και το δικό του τρόπο δουλειάς. Δεν είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις αυτό που ζητά να κάνεις στο γήπεδο. Ωστόσο, χρειάζεται κάποιος χρόνος για να τα εφαρμόσεις ακριβώς. Είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν και έχουν έρθει και νέοι παίκτες. Είμαι σίγουρος ότι όσο περνά ο καιρός θα βλέπετε καλύτερο ποδόσφαιρο».

Για το πόσο δύσκολο είναι να διατηρηθεί κάποιος σε ψηλό επίπεδο: «Το να φθάσεις σε ένα υψηλό επίπεδο δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και δύσκολο. Το ζητούμενο είναι να διατηρηθείς για πολλά χρόνια και, όπως σου είπα και πριν, είναι θέμα νοοτροπίας. Αν γυρίζεις σπίτι και νομίζεις ότι είσαι ο καλύτερος έχεις κάθε πιθανότητα να κάνεις βήματα προς τα πίσω. Στο ποδόσφαιρο κάθε μέρα, κάθε χρονιά, κάτι αλλάζει. Είναι εύκολο να έρθουν νέοι παίκτες και να βγεις εσύ εκτός παιχνιδιού ή να τραυματιστείς, που είναι και το χειρότερο. Δεν είναι τίποτα σίγουρο».



ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved