Βέλιτς: «Ο Παναθηναϊκός πάει πίσω»

Βέλιτς: «Ο Παναθηναϊκός πάει πίσω»

Τη λύπη του για όσα συμβαίνουν στην οικογένεια του Παναθηναϊκού εξέφρασε ο Γιάσμινκο Βέλιτς, ο οποίος ωστόσο δεν παρέλειψε να εκφράσει την αισιοδοξία του πως το «τριφύλλι» θα βρει τον δρόμο του.

«Αφιέρωσα πολύ χρόνο από την ζωή μου για την πρόοδο αυτής της ομάδας και είναι στενάχωρο να την βλέπω να κάνει βήματα προς τα πίσω», τόνισε αρχικά ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού στον αέρα του «NovaΣΠΟΡ FM 94,6», για να συμπληρώσει:

«Είχα αφοσιωθεί στη δουλειά που έκανα στον Παναθηναϊκό και το σκεπτικό μου, ήταν πάντα η εξέλιξη και η πρόοδος του σωματείου. Βλέποντας αυτό που συμβαίνει, είναι λογικό να στεναχωριέμαι. Πιστεύω όμως, πως σαν μεγάλο μέγεθος και σαν μεγάλο σωματείο, επιβάλλεται, αργά η γρήγορα να βρει τον δρόμο του αλλά και τις λύσεις που χρειάζεται»,

Ακολούθως ο  Βέλιτς έδωσε τη δική του εξήγηση σχετικά με την εξαφάνιση του ρόλου του τεχνικού διευθυντή στην Ελλάδα: «Δεν ξέρω εάν εμφανίστηκε καν η δουλειά του τεχνικού διευθυντή στην Ελλάδα. Επειδή, όλοι λίγο-πολύ στην Ελλάδα, πιστεύουν πως είναι προπονητές. . Υπήρχε και υπάρχει η νοοτροπία πως, “Έλα μωρέ, σιγά την δουλειά”. Αυτό είναι λάθος και φαίνεται άλλωστε και από τις προσλήψεις ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν καν την γνώση για αυτή τη δουλειά. Εγώ θεωρώ πως οι τεχνικοί διευθυντές θα έπρεπε να έχουν και την ιδιότητα του προπονητή για να είναι πιο υπεύθυνη η δουλειά που γίνεται. Δεν αρκεί απλά να επιλέξεις έναν παίκτη από μια ομάδα», υπογραμμίζοντας τα στοιχεία πρέπει να έχει ένας τεχνικός διευθυντής:

«Εγώ, έχω και δίπλωμα προπονητή, επειδή θέλω να κάνω υπεύθυνα την δουλειά μου. Οπότε, και η δικιά μου αντίληψη για τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή, είναι λίγο υπό το πρίσμα του προπονητή. Από εκεί και πέρα, θεωρώ πως πρέπει ο ρόλος της δουλειάς αυτής να είναι η προοπτική της ομάδας. Η εξέλιξη. Ο ρόλος του προπονητή είναι η νίκη στον επόμενο αγώνα αλλά του τεχνικού διευθυντή η… νίκη την επόμενη πενταετία. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, δεν υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός και αυτή είναι δουλειά που πρέπει να επωμιστεί ένας καταρτισμένος τεχνικός διευθυντής».



Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved