Αθανασιάδης: «Προσπαθούμε για το καλύτερο»

Αθανασιάδης: «Προσπαθούμε για το καλύτερο»

Την αισιοδοξία του για τις υποχρεώσεις που πρέπει να φέρει εις πέρας η διοίκηση, παρά τα δύσκολα οικονομικά δεδομένα, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης.

Παράλληλα, με αφορμή του πρώτου εντός αγώνα με τον Ατρόμητο (11/09, 18.15), αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά των φιλάθλων, τονίζοντας ότι πρέπει να είναι υποδειγματική προκειμένου να αποφευχθούν τα βαριά πρόστιμα που προβλέπει ο νέος πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον «ΑΡΗΣ FM»:

Για το πώς διαμορφώθηκε η κατάσταση έπειτα από τις αποκαλύψεις αναφορικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Σε σύγκριση με τα προηγούμενα τρία καλοκαίρια που ήμασταν διοίκηση, το φετινό ήταν το δυσκολότερο. Στην λήξη της προηγούμενης θητείας και ενόψει της καινούριας κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί την τεράστια απαξίωση που θα ερχόταν στον κόσμο  του ποδοσφαίρου με τα σκάνδαλα που βγήκαν στη δημοσιότητα. Αυτά έφεραν την καθυστέρηση εσόδων και πίσω το προγραμματισμό που είχαμε κάνει».

Για τις υποχρεώσεις που πρέπει να διεκπεραιώνουν καθημερινά οι άνθρωποι της διοίκησης: «Μιλάμε για μια νεκρή περίοδο από τα τέλη του Απριλίου έως και σήμερα με πάρα πολλές υποχρεώσεις που πρέπει να καλυφθούν, όπως τα έξοδα προετοιμασίας, υποχρεώσεις απέναντι σε φορείς και οργανισμούς, με πενιχρά, πολύ λιγότερα από τα υπολογισμένα έσοδα. Αυτά καλύφθηκαν με τη συμμετοχή των ανθρώπων που καθημερινά ασχολούνται και έχουν στα χέρια τους τις τύχες του συλλόγου. Η προσπάθεια εντείνεται συνεχώς για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Με τη σύμπνοια και την ομόνοια καταφέρνουμε να τα βγάζουμε πέρα.

Με κάθε τρόπο μπορούμε να διεκπεραιώνουμε τις δραστηριότητες της ομάδας. Παρ’ όλα αυτά είναι πάρα πολύ δύσκολη η καθημερινή λειτουργία και η κάλυψη των αναγκών της. Υπάρχουν πάρα πολλές καθυστερήσεις. Γενικά τα έσοδα είναι σε μεγάλη κρίση. Σε βάθος χρόνου όμως υπολογίζουμε ότι θα υλοποιηθούν.

Έχουμε μπει σε μια φάση που το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει οπότε αναμένουμε μια καλυτέρευση στα έσοδα και μια διευκόλυνση στην καθημερινότητα. Παρόλα αυτά το οικονομικό τοπίο είναι θολό και οι προβλέψεις δυσοίωνες. Θέλει μεγάλη προσοχή για να μην βγούμε εκτός προγραμματισμού».

Για τις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας: «Είναι καθαρά θέμα αριθμών. Τα διαρκείας σε σχέση με την περσινή χρονιά έχουν σημαντική απόκλιση. Οι αιτίες είναι πολλές όπως η γενικότερη κρίση που διέπει τον χώρο. Είναι πολλά αυτά που συντελούν σε μια μεγάλη μείωση στα συγκεκριμένα έσοδα».

Για τη συνεργασία της διοίκησης με το ποδοσφαιρικό τμήμα: «Υπάρχει εξαιρετική συνεργασία. Οι σχέσεις μας είναι σε κλίμα εμπιστοσύνης και κατανόησης των καθημερινών προβλημάτων. Δεν υπάρχει κανένα παράπονο στην παρουσία του έμψυχου δυναμικού. Επίσης έχουμε μια άριστη συνεργασία με τον προπονητή. Αυτά είναι απαραίτητα στοιχεία για να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες εποχές που βρισκόμαστε».

Αναφορικά με την παρουσία του κόσμου στα Γιάννενα: «Ήταν υποδειγματική και έγινε αντικείμενο σχολιασμού πανελλήνια. Δεν δώσαμε το παραμικρό δικαίωμα. Το φύλλο αγώνος ήταν λευκό. Τώρα πρέπει να είναι ακόμα πιο τεταμένη η προσοχή ειδικά εντός έδρας. Να είμαστε πολύ συνετοί όσον αφορά τα συνθήματα μας και στην εν γένει παρουσία μας γιατί ο νέος πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ προβλέπει εξοντωτικές ποινές και άμεσα καταβλητέες.

Πρέπει να γίνει κατανοητό και στον τελευταίο φίλαθλο ότι η συμπεριφορά του πρέπει να είναι στα πλαίσια του νέου πειθαρχικού κώδικα γιατί αλλιώς τα πρόστιμα σε περίπτωση υποτροπής θα είναι εξοντωτικά, ακόμα και αποκλεισμός της έδρας».

Για την ενίσχυση της ομάδας και το ενδεχόμενο απόκτησης ενός ακόμη ποδοσφαιριστή: «Η ομάδα χτίστηκε με προσοχή και βάση της συνεργασίας με τον προπονητή και όλων των παραμέτρων που υπάρχουν. Έγιναν προσθήκες που είναι ικανές να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Η αναζήτηση για το καλύτερο είναι διαρκής. Οποιαδήποτε περίπτωση θα μπορούσε να προσδώσει αγωνιστική ισχύ και μας συμφέρει οικονομικά, θα εξεταζόταν».

Για τις προσπάθειες που γίνονται από όλα τα μέλη του ΔΣ: «Σε βάθος χρόνου πάντα μια ηθική προσπάθεια θα επιβραβευθεί. Αυτό το πιστεύουμε όλοι στο ΔΣ. Δεν χάνουμε το κουράγιο μας. Οπλιζόμαστε με δύναμη για να συνεχίσουμε μια υγιή προσπάθεια που στόχο έχει να φέρει τον Άρη στις υψηλές θέσεις και τον καταξιώσει.

Οι συνθήκες που κινούμαστε είναι εξαιρετικά δύσκολες και άνισες. Παρόλα αυτά τίποτα δεν μειώνει τη διάθεση και την προσπάθεια μας. Είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε μια πετυχημένη χρονιά».



Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved