«Ερυθρόλευκο» οικονομικό… χάσμα!

«Ερυθρόλευκο» οικονομικό… χάσμα!

Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει κάνει την εμφάνιση της με τον χειρότερο τρόπο στην χώρα μας, ωστόσο στον Ολυμπιακό δεν φαίνεται να επηρεάζονται ιδιαίτερα.

Καταρχάς η είσοδος στους ομίλους του Champions League απέφερε στους Πειραιώτες 21 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα εισιτήρια για τις εντός έδρας αναμετρήσεις με Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ έχουν ήδη πουληθεί γεμίζοντας ακόμη περισσότερα τα «ερυθρόλευκα» ταμεία.

Στα έσοδα του Ολυμπιακού θα πρέπει να προσθέσουμε και τα 6 εκατομμύρια της NOVA ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τις αποχωρήσεις των «μεγάλων» συμβολαίων, όπως αυτά του Άλμπερτ Ριέρα και του Ραούλ Μπράβο, με την αποχώρηση του πρώτου να προσφέρει και 3 εκατομμύρια!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Sportday, οι πρωταθλητές έχουν ένα ρόστερ 28 παικτών, εκ των οποίων τα 20 συμβόλαια έχουν υπογραφεί με το νέο φορολογικό καθεστώς του 44%, το οποίο πηγαίνει στην εφορία.{textlink}

Ο Ολυμπιακός πληρώνει 17,5 εκατομμύρια για το ρόστερ του, με τον Όλοφ Μέλμπεργκ να λαμβάνει τα περισσότερα χρήματα (1,5 εκατομμύρια) ενώ ο τεχνικός των πρωταθλητών, Ερνέστο Βαλβέρδε, θα λάβει 1,8 εκατομμύρια χωρίς να υπολογίσουμε τα πριμ και τις αμοιβές των συνεργατών του. Ενδεικτικά τα πιο «βαριά» συμβόλαια:

Ονοματεπώνυμο

Ετήσια αμοιβή

Ερνέστο Βαλβέρδε

1,8 εκατομμύρια ευρώ

Όλοφ Μέλμπεργκ

1,5 εκατομμύρια ευρώ

Κέβιν Μιραλάς

1,4 εκατομμύρια ευρώ

Μάρκο Πάντελιτς

1,2 εκατομμύρια ευρώ

Ράφικ Τζεμπούρ

1,1 εκατομμύρια ευρώ

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως και τα «μπόνους» στον Ολυμπιακό είναι «χρυσά», με την περίπτωση του Γέστε να αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα, καθώς ο Βάσκος λαμβάνει 600 χιλιάδες ευρώ ενώ με τα μπόνους συμμετοχών, γκολ και επίτευξης στόχων μπορεί να πάρει 1 εκατομμύριο ευρώ!

Στο φετινό μεταγραφικό παζάρι από την άλλη, ο Ολυμπιακός δαπάνησε περίπου 3 εκατομμύρια για τον Λιούμπομιρ Φέισα ενώ άλλα τόσα δόθηκαν για τους Γκρμπτς και Κατάι. Μόνο φτηνοί δεν θα πρέπει να θεωρηθούν και οι δανεισμοί των Μακούν και Ορμπάιθ, με τον πρώτο να αμείβεται με 1,5 εκατομμύρια ευρώ και τον Βάσκο με 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο και οι αποδεσμεύσεις κόστισαν στον Ολυμπιακό, καθώς για να… κουνήσουν μαντήλι οι Νέμεθ, Γκαλίτσιος, Ουρτάδο και Ρόμενταλ, δαπανήθηκαν περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ ωστόσο όπως προαναφέραμε οι Πειραιώτες γλύτωσαν αρκετά χρήματα  από τα συμβόλαια τους .

Στους παραπάνω, εκτός του Ριέρα και του Ραούλ Μπράβο, θα πρέπει να προσθέσουμε και τον Ντουντού, η πώληση στην Ατλέτικο Μινέιρο έφερε χρήματα ενώ και το συμβόλαιο του ήταν «βαρύ», αλλά και τον Ντάρμπισαϊρ.

Το οικονομικό μέγεθος του Ολυμπιακού φαίνεται και από την αποτίμηση των συμβολαίων των παικτών σε σχέση με τις άλλες ομάδας, καθώς οι Πειραιώτες πληρώνουν «καθαρά» 13,570 εκατομμύρια ευρώ την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός δίνει 8,930 εκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικά η λίστα:

Ολυμπιακός: 13.570 εκ. ευρώ
Παναθηναϊκός: 8.930 εκ. ευρώ
ΠΑΟΚ: 5.435 εκ. ευρώ
ΑΕΚ: 4.180 εκ. ευρώ
Αρης: 4 εκ. ευρώ

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα νούμερα της γερμανικής ιστοσελίδα transfermarkt, η οποία εκτιμά πως το ρόστερ του Ολυμπιακού κοστίζει 80,6 εκατομμύρια ευρώ, την ίδια στιγμή που αυτό του Παναθηναϊκού δεν ξεπερνάει τα 67,9 εκατομμύρια ευρώ και του ΠΑΟΚ ΤΑ 47,4 εκατομμύρια ευρώ.



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved